Wie wordt Miss Nederland 2018

Ieder jaar is het weer een waanzinnige show, de finale van Miss Nederland! De Miss Nederland Organisatie, met hannah Skin Improvement als hoofdsponsor, is al maanden op zoek naar ‘de mooiste van het land’ en op 9 juli is het zo ver: die avond kiest de jury – met onder andere Talkies’ hoofdredacteur Kristina Bozilovic – uit twaalf prachtige finalisten de nieuwe Miss Nederland 2018!

De show vindt deze editie voor het eerst plaats in het AFAS Circustheater in Scheveningen, de plek waar de twaalf bloedknappe meiden tijdens een spannende show zien wat hun talenten zijn. En dat is altijd een feestje; zo zit de avond vol entertainment met diverse optredens van bekende Nederlandse artiesten zoals een optreden uit The Lion King, eliZe en Tommie Christiaan, is er een glamoureuze bikinishow en nemen Kim Kötter en Viktor Brand de presentatie op zich. Maar het belangrijkste van de avond is natuurlijk de bekend making van de nieuwe Miss Nederland. Tijdens de finaleshow kroont Nicky Opheij, Miss Nederland 2017, haar opvolger. Miss Nederland 2018 zal dan net als haar voorgangers (o.a. Yasmin Verheijen, Jessie Jazz Vuijk en Zoey Ivory van der Koelen) Nederland vertegenwoordigen bij de belangrijkste Missverkiezing in de wereld; namelijk Miss Universe, dat in handen is van IMG; wereldleider in sport, evenementen, media en fashion.

Het thema van dit jaar is: ‘de godinnen van 2018’.  Een bewuste keuze, zo licht de organisatie van Miss Nederland toe. ‘Afgelopen decennia hebben vrouwen hun vrouwelijkheid weer de plek in hun bewustzijn teruggegeven die ze verdienen. Zoals de godinnenuit de oudheid die onafhankelijk waren, omdat ze hun levensgeluk ontlenen aan het behalen van hun persoonlijke doelen. Ze stellen zichzelf een materialistisch, idealistisch of een spiritueel doel. Het gevolg is dat er een meer gebalanceerde vrouwelijkheid aan het ontstaan is. Vrouwen geven uiteraard een grote prioriteit aan moederschap en relaties, maar leren daarentegen steeds beter hoe ze zich maatschappelijk moeten handhaven, zich zakelijk moeten profileren om hun doelen te bereiken én hun grenzen te bewaken. In de mythologie worden godinnen niet wezenlijk geraakt door handelingen van mannelijke goden. Ze richten zelf hun levens in’.

Bikinironde

We zeiden het hierboven al, want naast de voorstelronde, talentenronde en de galaronde ontbreekt ook de fel bediscussieerde bikinironde niet in de finale van Miss Nederland 2018. Juist deze jonge meiden moeten trots zijn op zichzelf en hun lichaam. Van Ee van hoofdsponsor hannah Skin Improvement: ‘Geen uitgehongerde modellen, maar gezonde, sportieve, prachtige meiden die er niets van willen weten dat er ook maar iemand voor hen gaat bepalen hoe zij zich wel of niet moeten gedragen. Kortom, women empowerment ten top!’

Waar nog meer op wordt gelet, naast een zelfverzekerd karakter? Bij Miss Nederland wordt een sterk en intelligent karakter gecombineerd met een mooi en goed verzorgd uiterlijk. De Missen vormen een evenwichtige combinatie van oprechtheid, schoonheid, elegantie, klasse en zelfbewustheid. Het gaat niet om wereldvrede of alleen maar glitter en glamour maar om het ‘Mooiste Meisje van Nederland’ die beauty, brains en business met elkaar verenigt en ook nog eens de ‘girl next door’ is die een rolmodel kan zijn voor vele jonge meiden. Zo volgen zij ook verschillende trainingen en workshops op het gebied van catwalk, sport, presentatie en uiterlijke verzorging. En bij die job horen ook rode lopers events bij en worden de meiden maatschappelijk betrokken om zich in te zetten voor goede doelen zoals Hulphond Nederland en Dance4Life. De uiteindelijke winnares mag zich gedurende een jaar Miss Nederland noemen en vertegenwoordigt haar land tijdens de internationale Miss Universe verkiezing.

Alle twaalf dames zijn stuk voor stuk uniek en bijzonder. Dat wordt nog een lastige klus voor de zevenkoppige jury! Die bestaat dit jaar uit onze eigen Kristina, Monica van Ee (directeur hannah Skin Improvement), Albert Verlinde (Stage Entertainment), William Rutten (topfotograaf), Janice Bosmans (couturier) en Rob Peetoom (hair artist) en natuurlijk ook Zoey Ivory, Miss Nederland 2016.

Wil jij bij deze waanzinnige avond zijn? Wij mogen kaarten weggeven! Doe hier mee en misschien zien we je maandagavond 9 juli in het AFAS Circustheater in Scheveningen.