Dit zijn de beste ijssalons van Nederland

Ice ice baby! Mooi weer is het perfecte excuus om flink los te gaan met het eten van ijsjes. Als toetje, als tussendoortje of gewoon zomaar; met mooi weer is er niemand die gek opkijkt wanneer jij volledig toegeeft aan je ijsjes verslaving. Daarom zijn we op onderzoek uitgegaan en hebben we ‘Sherlock Ice’ uitgehangen. Het resultaat? Een overzicht van de allerbeste ijssalons van Nederland. Thank us later! 

La Venezia in Leeuwarden

Wanneer je in de Friese hoofdstad te vinden bent, moet je zeker een bezoekje brengen aan deze ijssalon. Het is een begrip in Leeuwarden, en staat bekend om haar heerlijke en verrassende smaken schepijs en ijstaarten.
Nieuwe buren 137, Leeuwarden

De Lelie te Delft

Een chocolaterie en ijssalon, waar je terecht kunt voor de lekkerste ambachtelijke chocolaatjes en ijsjes. Je kunt er zelfs chocolade workshops volgen, om je eigen chocolaatjes te leren maken!

Voorstraat 10, Delft.

Ludo and Hedo Amsterdam

Bij deze nieuwe Amsterdamse ijssalon vind je de meest bijzondere smaken. Het doel van de eigenaren is dan ook om de verwachtingen van je zintuigen te overtreffen, wanneer je een van de smaken proeft. Je kunt er smaken als hazelnoot en chocolade bestellen, maar kunt er ook interessante smaken als blauwe kaas (!) en wortelijs met gember en chocolade proeven. Durf jij het aan?

Van Halsstraat 222, Amsterdam

 

Chocolaterie Pierre Haarlem

Wat begon als een chocolaterie, is inmiddels uitgebreid tot een van de beste ijssalons van Haarlemse bodem. Het schepijs wordt zelfgemaakt en met liefde bereid. En je kunt zelfs laten thuisbezorgen!

Kleine Houtstraat 1, Haarlem

De Hoop Blaricum

Deze ijssalon is in 2016 gekroond tot de beste ijssalon van Nederland! Ook hun ‘Coupe Bubbly Berry’ is in de prijzen gevallen met de ‘Design Innovation Award.’ Zeker even langs gaan dus, wanneer je zin hebt in ijs!

Huizerweg 10

IJssalon Florence

Deze ijssalon ging er dit jaar vandoor met de titel ‘Beste ijssalon van Nederland’! Je eet er tradititionele ijscoupes, zelfgemaakte smoothies en ‘balans ijscoupes’ en zelfs ijscoupes met fruit. En je kunt er ook de heerlijke kruimelvlaai eten in combinatie met ijs, hoe heerlijk klinkt dat?

Brugstraat 23, Nederweert

 

Roberto Gelato Utrecht

Bij deze ijssalon eet je het beste ijs dat Utrecht te bieden heeft! Van roomijs tot sorbetijs, ijstaarten en zelfs ijs met suikervervangers; bij Roberto Geloto ben je ervoor aan het juiste adres.

Poortstraat 93

De IJssalon in Rotterdam

Hier proef je klassieke smaken als vanille, pistache en chocolade, maar ook bijzondere smaken als bastognekoek, pink grapefruit of almond cruch. Ook dit ijs is vers en ambachtelijk bereid.  Loopt het water je al in de mond?

Meent 69A, Rotterdam

Clevers

Ook in het zuiden van het land kun je heel lekker ijs vinden. De ijssalon is genomineerd als de Beste IJssalon van 2018, waar het de derde plaats bemachtigde. Ook won het de Zilveren IJscreatie Prijs én kwam de salon eveneens als winnaar bij de Kinderjury 2018 uit de bus. Je eet er schepijs, ijscoupes en kunt er ook een warme drank combineren met een ijsje. Bijzonder en zeker het proberen waard!

Raadhuisplein 11, Arcen.

IJssalon W. Laan Alkmaar

‘Laanijs’ is een begrip. Een begrip dat al 68 jaar aan verschillende generaties wordt doorgegeven als een zacht vers vanille roomijs bolletje. Je kunt er dus echt alleen een smaak ijs bestellen, en dat is traditioneel roomijs. Wel bizar goed roomijs, welteverstaan. De enige keuze die je maakt is de dip: chocola, nougat, slagroom of spikkels. Handig voor mensen met keuzestress!

Koorstraat 45, Alkmaar

 

Hebben we nog een goede ijssalon gemist? Laat het ons dan zeker weten, dan vullen we het rijtje aan!