Expo voor Mart Visser

Al 25 jaar kleedt Mart Visser Nederlandse vrouwen. Daarom komt er een tijdelijk museum met een concept store met een synergie tussen zijn drie disciplines: Haute Couture, prêt-à-porter en Artwork!

Couturier Mart Visser presenteert dit jaar zijn vijftigste Haute Couture collectie. Een mooie aanleiding om in Amsterdam een tijdelijk museum met een concept store te openen: Beyond Context. Hierin toont Mart Visser de ultieme synergie tussen zijn drie disciplines: Haute Couture, prêt-à-porter en Artwork.

In het centrum van Amsterdam zijn de monumentale grachtenpanden ‘The Artesia’ getransformeerd tot een tijdelijk museum. Rauwe, kaalgeslagen ruimtes contrasteren met statige stijlkamers. Een nieuw en ideaal decor voor de presentatie van mode en kunst. Daarbij plaatst Mart Visser zich buiten zijn eigen context en kan de bezoeker een rondgang door zijn creatieve brein maken. Licht, beweging, beeld en muziek zorgen voor een optimale beleving.

Ook leuk: de expositie laat een imposant overzicht van acht jaar Artwork zien met schilderijen, sculpturen en installaties. Immens grote gezichten naast zwaar verroeste objecten weerspiegelen de ontwikkeling van Mart als kunstenaar. Zelfs studies en de eerst getekende koppen uit 1992, van zijn eindexamen aan de Modeacademie Montaigne, worden getoond. In het tijdelijk museum is ook de eerste concept store van Mart Visser gevestigd met de meest recente prêt-à-porter collectie. Hier krijgt de bezoeker exclusief de mogelijkheid de collectie te bekijken en passen. Een team van stylisten is aanwezig voor persoonlijk advies. Je kunt de expositie Beyond Context bezoeken tot en met 19 november 2017.