My life in New York by Claartje Rose

Met meer dan 350.000 volgers op Instagram kan Claartje Rose zeker de titel influencer dragen. Claire Cliteur – wat de echte naam is van Claartje Rose – is geboren in Brabant. Op haar zeventiende vertrok ze naar Londen om daar te gaan studeren en vanaf dat moment is haar carrière gestart. In het derde studiejaar van haar opleiding aan het Amsterdam Fashion Institute vertrok Claire naar New York. Daar liet zij haar hart achter. Onlangs is ze weer verhuisd naar de ‘city that never sleeps’ – samen met haar man.

Claire: ‘Ik hecht heel veel waarde aan persoonlijke groei, dat is iets wat mij motiveert en inspireert. Amsterdam is een geweldige stad, maar het is goed om zo nu en dan in het diepe te duiken en jezelf uit te dagen en nieuwe kansen aan te grijpen’. Vorig jaar zijn Claire en haar man op date gegaan naar Amerika. Dat is al een droom an sich, maar nadat de twee samen in New York terechtkwamen, hadden ze beiden de droom om daar te gaan wonen. Toen haar man niet veel later de kans kreeg om in New York te gaan werken, was de keuze snel gemaakt.

De energie van de stad is volgens Claire onbeschrijfelijk. Iedereen is altijd on the go. Alhoewel ze van plan was het de eerste maand rustig aan te doen, is ze alweer vol aan de bak met meetings, projecten en het beantwoorden van haar never ending mailbox. ‘In Nederland was ik altijd omringd met vrienden of vriendinnen. Dat is onwijs gezellig, maar ik heb me nooit gerealiseerd hoe lekker het is om soms een dag alleen te zijn en een goed boek te lezen. Inmiddels ben ik verzeild geraakt aan TED talks en andere inspirerende sprekers die mij nieuwe inzichten geven waardoor ik mij beter kan focussen op de toekomst, mijn strategie en nieuwe projecten’. Aldus Claire.

Benieuwd naar Claire’s favoriete spots in New York? De Talkies DECEMBER issue ligt vanaf 7 december in de winkels. Abonneren op Talkies doe je hier en de nieuwe editie bestellen kan ook.