Nieuw pareltje in Amsterdam

Amsterdam is weer een pareltje rijker in de hotellerie: Pestana Riverside heeft onlangs de deuren geopend aan de Amsteldijk 67, en wij zijn fan!

Pestana Amsterdam Riverside is een luxe vijfsterrenhotel dat zich in een nationaal monument – het oude stadsarchief – bevindt en daar de belangrijkste rivier van Amsterdam overziet. De Portugese Pestana Hotel Group die in 2014 het pand kocht, renoveerde het pand volledig en gebruikte alle historische elementen van het gebouw om een unieke, comfortabele, luxe en warme omgeving te creëren. En dat is gelukt. Het hotel heeft 154 kamers en appartementen, een restaurant en een bar onder toezicht van de chef-kok Peter Lute, een monumentale balzaal, een eigen spa- en wellnesscentrum, verschillende vergaderzalen en een stadstuin.

Sinds 1892 is het opmerkelijke monument waar het Pestana Amsterdam Riverside zich vestigt de ware blikvanger van De Pijp, ook wel het ‘Quartier Latin’ van Amsterdam genoemd. Het historische gebouw in Neo-renaissancestijl werd door de beroemde Nederlandse architect Roelof Kuipers ontworpen en diende ooit als het Raadhuis voor de gemeente Nieuwer Amstel waarna het Stadsarchief van Amsterdamse zich er vestigde. Studio Linse is verantwoordelijk voor de vertaling van het totale concept in de kamers, de bar, het restaurant, de lobby en de rest van het hotel. Om de originele elementen van het gebouw in ere te houden, zijn de torenhoge plafonds met originele gestructureerde balken behouden, samen met de authentieke ramen van het monument geeft dit een bijzondere uitstraling. De kamers, allemaal met natuurlijke lichtinval, variëren in grootte van 20 tot 207 vierkante meter. De appartementen in het moderne ‘River House’ bieden de perfecte oplossing voor mensen die het comfort van een hotel niet op willen geven, maar toch hun privacy willen behouden.

Het restaurant ARC. brengt heerlijke gerechten in een ontspannen setting. En om helemaal te in-/ of ontspannen duik je de spa en fitnesscentrum in. De Marc Lubach Spa en het fitnesscentrum van 250 vierkante meter biedt behandelkamers, een sauna en een Turks bad, een overdekt zwembad en een goed uitgeruste fitnessruimte met Technogym-apparatuur.