Taiko viert de lente met nieuw menu

Voor een picknick onder de roze kersenbloesem hoef je niet naar Japan. In ons eigen Amsterdamse Bos is een namelijk ook een prachtig kersenbloesempark! Onder deze bloemenpracht introduceerde chef Schilo van Coevorden van Taiko restaurant zijn nieuwe Hanami – bloemen kijken – menu. Dit schitterende (maar echt, elk gerecht een kunstwerkje) twaalfgangenmenu is geïnspireerd op de feestelijke Japanse lente traditie.

Aziatische kunst op bord

Elk kunstig opgemaakt gerecht klinkt net zo mooi als ze smaakt. Sashimi van hamachi met sakura ponzu. Of Hollandse witte asperges met mugi miso en rijstwijn. Sushi van kalfstartaar en dopertwen.
Mijn favoriet is de tom ka midkon, cocosmelk soep met scheermesjes. Na gerechtje 10 komt er een verfrissende combi van rabarber met aardbeien. Een opwarmertje voor de grand finale,  de bloeiende Sakura Dark Chocolate Tree. Schoonheid op zijn aller-smakelijkst!

Deze week wordt prachtig weer, dus grijp nu je kans om van de bloemenpracht te genieten. De laatste week voordat het roze blaadjes gaat sneeuwen. Gelukkig kan in Taiko tot en met eind juni van het Hanami menu genoten worden. Het is trouwens ook mogelijk om voor de 4-gangen optie te kiezen. Maar ja, dan mis je dus 8 culinaire hoogstandjes.