Dit wordt dé veganistische hotspot van Amsterdam

In Berlijn, Londen en New York zijn de hippe, creatieve en innovatieve plantaardige restaurants en bars al niet meer uit het straatbeeld weg te denken, maar in Amsterdam zijn ze nog schaars vertegenwoordigd. Tot nu, want dit restaurant wordt dé veganistische hotspot van Amsterdam!

Mr. & Mrs. Watson heet de plek en deze food bar slaat met een breed scala aan plant-based gerechten een brug tussen main stream horeca en veganisme. Hier wordt vegan comfort food geserveerd met een culinaire twist. Een tipje van de sluier: denk aan gerechten zoals frittata tatin, pulled no-pork, appel-salie worstjes, sinaasappelsoep en een niet te versmaden vegan cheesecake. En voor alle kaaskoppen: er is zelfs een heel assortiment vegan kazen ontwikkeld! Van Friese nagelkaas tot roquefort, en ook vegan kaasfondue ontbreekt niet aan het menu.

Niet alleen het voedsel is plantaardig, ook het interieur is mix van stijlvol art-deco, stoere natuurlijke materialen en warme kleuren. De prominente food bar is het centrale punt op de begane grond en in het souterrain is ruimte om knus te zitten op lage banken en een sfeer die uitnodigt om rustig de tijd te nemen voor elkaar en het eten. Ook de inrichting is volledig vrij van dierlijke materialen. De banken en barkrukken zijn bekleed met Piñatex; een ‘leder’ gemaakt van ananasbladen.

See you there!

Linnaeuskade 3h, 1098BC Amsterdam
020 – 2619360
watson.bar