Zeven keer de leukste kerstmarkten!

Een kerstmarkt, wij houden ervan! Heerlijke rondstruinen op een prachtig versierde markt onder het genot van wat lekkers te eten en te drinken. Meer gezelligheid en kerstsfeer kan je bijna niet vinden op deze zeven kerstmarkten in Nederland, België en Duitsland. Verschillende kerstmarkten hebben natuurlijk verschillende karakters dus daarom zetten we de leukste voor je op een rijtje.

1. Maastricht

Als je een winterwonderland zoekt kan je dat hier vinden. Door heel Maastricht staan op verschillende pleinen en straatjes kraampjes. En om niet te vergeten; je kan er heel leuk schaatsen op het Vrijhof! Op deze nostalgische kerstmarkt is alles te vinden van een reuzenrad tot veel traditionele activiteiten. Alle kerstkraampjes zullen rode daken hebben en aan gezelligheid zou het niet tekortkomen.

2. Düsseldorf

Champignons in knoflook s aus, glühwein, warme chocolade melk, braadworst en nog veel meer lekkers. Op de kerstmarkt in Düsseldorf is naast heel veel eten ook heel veel gezelligheid te vinden.  Alle kleine straatjes zijn gevuld met kraampjes en mensen, zonder dat het te massaal word. Elk plein heeft zijn eigen karakter, zo kan je zes verschillende kerstmarkten bezoeken in 1 stad.

3. In de grotten van Valkenburg

De avontuurlijke, ondergrondse gangen van de Gemeentegrot in Valkenburg word tijdens kerst een magische wereld vol met kerstlichtjes, muziek en kerstkraampjes. Geen fan van grotten? De kerstparade met het thema ‘Christmas Fairytales’  word ook het bezoeken waard. De parade bestaat uit sprookjesachtig verlichte praalwagens en dansers in de meest prachtige kostuums. Genoeg te beleven dus!

4. Drijvende Kerstmarkt Leiden

Drijvend op het water van de Nieuwe Rijn in Leiden vind je de enige drijvende kerstmarkt van Nederland. 84 kraampjes gevuld met de leukste kerst hebbedingetjes, ijspret op de ijsbaan (die naast de markt drijft) en een kermis aan de kade. Ook kan je een gezellige winterse rondvaart maken met de nodige glühwein en warme chocomel.

5. Ice Amsterdam

Het museumplein in Amsterdam word omgetoverd tot een magisch winterwonder land. Schaatsen, spelletjes zoals human bowling on ice, en een kerstmarkt. Genoeg schaatsplezier gehad? Dan kan je lekker met een warme chocomel met slagroom opwarmen terwijl je lekker over de markt snuffelt. De prachtige locatie voor het reismuseum maakt de markt en de schaatsbaan net lijken op een plaatje van een ansichtkaart, prachtig mooi.

6. Brussel

Ook in België kun je de nodige kerstsfeer vinden en in het centrum van Brussel kan je niet om de kerst heen. Op het plein staat een ontzettend grote kerstboom met een kerststal. Ook voor de kleintjes is er genoeg te doen, op het Sint-Katelijneplein staat een draaimolen en kerstallen speciaal voor de kinderen. De ‘Sounds & light show en de mogelijkheid om overal  lekker eten en drinken te vinden maakt de kerstsfeer helemaal af.

7. Aken

Intiem en gezellig dat is de kerstmarkt in Aken. Het gevoel dat iedereen elkaar kent maakt zede kerstmarkt zo bijzonder. Iedereen word met open armen ontvangen in de stad die van top tot teen kerst schreeuwt. Lekker rondstruinen op de markt en heerlijk neerstrijken in een van de bakkerijen of lekker kerstgebak of spitzkuchen van de kerstmarkt ophalen zodat je kan kijken naar de schaatsbaan of de versierde kraampjes.