10 dingen die je nog niet wist over Mila Kunis

Foto Hollandse Hoogte

We kunnen geen genoeg krijgen van de grappige en beeldige actrice Mila Kunis. Gezien ze het met twee kids tegenwoordig een stuk rustiger aandoet, kunnen we voorlopig even teren op deze tien heugelijke Mila-weetjes.

1

Kunis werd bekend nadat ze gecast werd voor een rol in de televisieserie ‘That ’70s Show’ in 1998. Tijdens de auditie moest iedereen voor een rol in de show achttien jaar of ouder zijn. Kunis was op dat moment veertien, maar wilde deze rol zo graag dat ze de regie vertelde dat ze op haar verjaardag achttien zou worden, alleen niet op welke verjaardag. Nadat ze was gecast als Jackie Burkhart kwam de regie achter haar ware leeftijd. Ondanks haar leugen mocht ze blijven, omdat ze volgens de regie het beste de rol kon vertolken. Deze leverde haar van 2000 tot en met 2006 ieder jaar een nominatie voor een Teen Choice Award op.

2

Kunis heeft heterochromia iridis. Dit betekent dat er kleurverschil is in de iris van het linker- en rechteroog: haar rechteroog is grijs/blauw en haar linkeroog is lichtbruin/groen. Ze is jarenlang halfblind geweest doordat ze aan de lens in een oog een chronische ontsteking had. In 2010 is ze onder het mes gegaan, waarbij ze een nieuwe lens in haar oog heeft gekregen.

3

Mila Kunis, de stem van Meg Griffin, is al sinds haar zestiende te horen in de populaire geanimeerde comedyserie ‘Family Guy’. Ze is nu 35.

4

Mila is fan van de band Aerosmith. Ze verscheen ook in hun videoclip ‘Jaded’.

5

Ze is stiekem best wel nerdy: ze was een fervent gamer – speelde het computerspel ‘World of Warcraft’ – en volgt al jaren enthousiast de scifi-serie ‘Star Trek’.

6

De tongzoen van Natalie Portman en Mila Kunis in de film ‘Black Swan’ mag er op het doek zinderend uit zien, de dames waren zo nerveus dat ze zich voor de opnames even moed in hebben gedronken. Er was een fles tequila voor nodig. De twee actrices zijn in werkelijkheid goede vriendinnen, maar juist daarom was het voor hen zo moeilijk om voor de camera te zoenen.

7

Mila vermijdt roddelbladen en andere media die over haar schrijven. Volgens de actrice publiceren die zo veel onzin, dat ze liever geen artikelen over zichzelf leest.

8

Mila is geboren in Oekraïne en is op de leeftijd van zeven jaar verhuisd naar Amerika. Ze verhuisde met haar deels Joodse familie naar Los Angeles en leerde al snel de Engelse taal spreken door naar de Amerikaanse spelshow ‘The Price is Right’ te kijken. Ze spreekt nu vloeiend Engels, Russisch en een beetje Spaans.Haar Amerikaanse accent klinkt tegenwoordig perfect en haar Russische vaardigheden houdt ze op peil door met haar ouders te kletsen. Gewoon voor het geval dat ze Justin Timberlake moet verdedigen in een interview met een Russischtalige verslaggever in Moskou (ja, daar zijn beelden van op YouTube).

9

Haar ex-vriend Macaulay Culkin en zij waren erg goede vrienden met Michael Jackson.

10

Had je Mila tien jaar geleden verteld dat ze in 2018 met Ashton Kutcher getrouwd zou zijn én dat ze samen twee kinderen zouden hebben, dan had ze je vierkant uitgelachen. Hoewel de acteurs in de jaren negentig een koppel vormden in ’That ‘70s Show’ als Jackie en Kelso – en zij op 14-jarige leeftijd zelfs haar allereerste kus met Kutcher deelde – was er naast de set geen sprake van verliefdheid. Tot ze hem jaren later toevallig tegen het lijf liep op de Golden Globes. Zij had twee jaar eerder haar relatie met ‘Home Alone’-acteur Macaulay Culkin verbroken, hij zat verwikkeld in een echtscheiding met Demi Moore. Ze waren drie maanden lang ‘friends with benefits’, tot Ashton iemand anders leerde kennen en Kunis besefte dat ze gevoelens voor hem had. De actrice speelde open kaart, hij vroeg haar de dag erna om te gaan samenwonen.