Gedreven op weg naar genezing diabetes type 1

Wij bij Talkies kunnen de wereld niet verbeteren, maar we kunnen het wél een handje helpen. En daarom steunen we deze bijzondere actie waar onder meer Ronald de Boer ook het belang van inziet. Ruim honderd duizend mensen in Nederland lijden namelijk aan diabetes type 1, een auto-immuunziekte waarvan we de symptomen wel met insuline kunnen behandelen, maar waarvoor géén echte oplossing is. Diabetes Onderzoek Nederland doet er alles aan om hier een genezing voor te vinden.

Met insuline kunnen we complicaties niet voorkomen. Deze complicaties zijn ingrijpend, van blindheid en amputaties tot hart- en nierfalen en beschadigde zenuwen.

Stichting DON onderscheidt zich van andere diabetesstichtingen door voor honderd procent op cure in te zetten. Met behulp van sponsoren en donaties investeert zij in fundamenteel wetenschappelijk onderzoek naar wat er bij diabetes mis gaat in het lichaam en wat genezing dichterbij kan brengen.

En ook jij kunt nu heel gemakkelijk bijdragen bij de genezing van diabetes. Vanaf 14 november (wereld diabetes dag) kun via onderstaande link vijf euro overmaken door middel van een Tikkie.