Golden lifestyle rules van Nienke Plas

Eerlijkheid, grove humor en enorm veel gezelligheid beschrijven Nienke Plas (31). Ze is in 2016 begonnen op YouTube met haar welbekende ‘HAHALOG’s, is ondertussen het gezicht van RUMAG (het bekende merk met de grappige maar realistische quotes) en is daarnaast óók nog eens tv-presentatrice. Oftewel, een all-in-one powerwoman!

1

Positief zijn, zelfs als het tegenzit en het voelt alsof een intercity over je kleine teen raust. Tel je zegeningen, je hebt nog negen tenen over die wel intact zijn. Iedere week probeer ik tijd te maken om te bedanken. Voor alles wat ik heb, daarna voel ik me toch een partij happy!

2

Lach iedere dag meerdere keren. Wanneer je lacht ben je gelukkig en dat is de status waarin je zoveel mogelijk wilt verkeren. Soms moet je een comedy opzetten om die lach op je eigen gezicht te toveren maar vaak is een bel-date met een vriendin al voldoende om even goed de blokjes aan te spannen. Vertel gewoon je week en wat er misging. Zodra zij haar week vertelt lig je zeker een keer in een scheur.

3 Houd van jezelf! Dit kan op zoveel verschillende manieren. Verwen jezelf met een mooie tas of vrije dag en met chocola op de bank. Zorg goed voor jezelf, ga naar de kapper, laat je wenkies plukken, verven of vastleggen voor een jaar. Maar ook, zorg goed voor jezelf. Probeer gezond te zijn en te blijven. De kans is groot dat je nog heel lang met je lijf en geest deze aarde moet trotseren.

4

Sta open voor andere mensen en hun mening. Kritiek ontvangen kan soms heel lastig zijn en vooral wanneer die mensen dicht bij je staan. Echter zijn dit wel vaak de mensen die het met je menen dus wees bereid om hiervoor open te staan. Of dit nou op carrièregebied is of hoe je omgaat met je partner in een relatie; luisteren en leren van anderen kan vaak heel verrijkend zijn.

5Investeer in je dierbaren. Of je nu een eigen bedrijf runt of huismama bent, iedereen heeft het druk. Een telefoontje of appje sturen is een kleine moeite. Het gaat er niet om wie het laatst contact heeft gezocht maar of je aan elkaar denkt en dat kenbaar maakt. Op het moment is mijn leven zo druk en hectisch dat ik soms ‘vergeet’ mijn familie en vrienden aandacht te geven. Natuurlijk hebben zij daar begrip voor maar het moet wel tweerichtingsverkeer blijven. Wanneer ik onder de douche sta en iemand schiet in mijn hoofd pak ik direct de telefoon en stuur ik een berichtje, anders ben ik het allang vergeten wanneer ik mijn haar sta te föhnen.

Meer lezen? Je leest het hele interview in de Talkies Terras Special (inclusief Terras Guide), vanaf 8 juni in de winkels!