Inspirerende kersttaarten

De decembermaand is wat ons betreft het perfecte moment om wat langer in de keuken te staan en uit te pakken – bijvoorbeeld met een van deze kersttaarten! We delen het recept voor een monchou/bananen en kokosdessert en andere inspirerende taarten, alleen al mooi om naar te kijken. 

 

Recept
monchou/bananen en kokosdessert

voor zes personen

Ingrediënten
100 gram boter
200 gram Mon Chou ( 2 pakjes )
250 ml slagroom ( 1 beker )
8 gram slagroom versteviger ( 1 pakje )
2 bananen
1 bakje kokos rasp
1 pak gevulde koeken ( 8 stuks )
1 pak amaretti koekjes
6 kleine glazen/bakjes

Haal de gevulde koeken uit het pak en breek ze in stukken in een grote bak.

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en leg dit in een steelpannetje. Plaats dit op het vuur. En roer langzaam tot het helemaal gesmolten is. Voeg de gesmolten boter toe aan de gevulde koeken en prak nu de gevulde koeken helemaal fijn met bijvoorbeeld een aardappelstamper. Je hebt nu de bodem gemaakt. De Mon Chou moet op kamertemperatuur zijn zodat je het makkelijk kan op kloppen tot het helemaal glad is zonder klontjes.

Klopt nu de slagroom met de slagroom versteviger helemaal op in een kom. En voeg hierna de mon Chou toe aan het slagroom. Spatel dit rustig maar heel goed door. Tot het een mooi geheel is. Laat dit daarna 20 min rusten in de koelkast.

Snijd de 2 bananen helemaal op in dunne gelijke plakjes. Nu is het tijd om de glaasjes erbij te pakken en bak de kom waar je eerder de bodem hebt gemaakt erbij. Vul de de bodem van de glaasjes met de gevulde koek. En stamp dit goed aan met een lepel. Nu mag je de mon chou uit de koelkast halen. Vul de glaasjes ¾ met de mon chou en strijk ook dit mooi recht af.

Leg de bananen plakjes op de mon chou en besprenkel dit met een laagje kokos snippers.

Maak het toetje helemaal af met een amaretti koekje.

Droom ook weg bij deze prachtige kersttaarten…