Kim Feenstra X David Yarrow

Topfotograaf David Yarrow is een inspiratie voor velen, zo ook voor Kim Feenstra. Om meer te weten te komen over zwart-wit fotografie, bezocht ze David in Amboseli, Kenia, een plek waar de meeste olifanten per vierkante kilometer leven ter wereld. David is hier om de laatste ‘Big Tuskers’ te fotografen, de grootste olifanten ter wereld. Kim ging samen met de meester in zwart-wit fotografie op pad om alle mogelijkheden van zwart-wit fotografie te ontdekken.

Kim: ‘In Kenia ging ik op bezoek bij David Yarrow. Hij is een goede vriend, groot inspiratiebron en echt een fantastische fotograaf. Hij overschrijdt alle grenzen, ik zie hem als de meester in zwart-wit fotografie. Tijdens mijn reis heeft hij mij op sleeptouw genomen om alle mogelijkheden van zwart-wit fotografie te ontdekken. Kenia heeft een enorme indruk achtergelaten. De ongerepte en rauwe natuur, de mensen, de dieren. Ik ben zeker niet bang aangelegd maar zodra je op de grond ligt om een olifant te fotograferen voel je je toch echt ontzettend klein en kwetsbaar.’

Op IAMBLACKANDWHITE.nl is hun indrukwekkende reis te bekijken, kan je de verhalen lezen achter de foto’s die zij tijdens hun reis namen én de instellingen bekijken waarmee de foto’s zijn gemaakt. De moeite waard!