Mijn Talkies: Fockeline Ouwerkerk

Van tuttig type tot sociaal onhandige rechercheur en sexy danseres – Fockeline Ouwerkerk (35) heeft het ons allemaal al laten zien in het theater en op tv. En nu straalt ze op het witte doek in de film ‘Tuintje in mijn Hart’! Een mooie aanleiding om eens wat vragen af te vuren op de talentvolle actrice.

Fockeline: ‘”Tuintje in mijn Hart” is een film waar je ongelofelijk vrolijk van wordt! Want zeker in deze tijd is het toch ook wel eens fijn naar iets vrolijks en lichts te kijken – naar een verhaal vol humor en liefde. Ik speel de rol van Victoria en zij is getrouwd met Axel, die uit Suriname komt. Als zijn moeder ziek wordt gaan ze ernaartoe en leert Victoria een heel andere kant van haar man kennen. Ze verrassen elkaar enorm en dat was voor mij heel leuk om te spelen. Sowieso vind ik de afwisseling in rollen heel leuk – ik heb qua acteren geen voorkeur voor een bepaald karakter. Wel lijkt het me te gek om ooit een keer een slechterik te spelen, haha. In het theater heb ik een goede basis gelegd voor mijn carrière; ik heb met de beste acteurs van Nederland mogen werken en heb heel veel geleerd, waardoor ik nu veel meer durf. Want ja, tv en film wordt natuurlijk door veel meer mensen bekeken, wat best wel spannend is. Ik ben een enorme streber en als iets voor mijn gevoel niet helemaal goed gegaan is, heb ik een baalmoment. Dat heeft me wel in de weg gezeten en ik ben er daarom ook voor in gedragstherapie geweest. Helemaal over gaat het nooit, maar het gaat wel een stuk beter. En ik vind zowel toneel als tv en film leuk – ik wil eigenlijk tegen alles “ja!” zeggen. Voor komend jaar staan er weer veel mooi werk op stapel, maar daar kan ik helaas nog niks over zeggen – behalve dan dat ik er nu al trots op ben! Over mijn privé praat ik minder graag. Natuurlijk vind ik het superleuk als mensen mij aanspreken over mijn werk, maar ik vind het ook gewoon lekker om in mijn joggingbroek, met mijn bril en een knot op mijn hoofd over straat te lopen en ik vind ook dat die momenten van mij zijn. Wat mensen nog niet van mij weten? Dat ik heel graag klus! Ik heb echt twee rechterhanden.’

Tekst Suzanne van der Hout
Fotografie Bastiaan van Musscher

Meer lezen? Ga nu naar de winkel om de issue te scoren of bestel een hardcopy van Talkies Magazine Nederland door HIER te klikken. Talkies 6x of 8x per jaar op de mat? Abonneren doe je HIER.