Zo haal je de lente in huis

Pexels

De lente is in aantocht! Eindelijk is de sneeuw verdwenen en heeft de kou plaatsgemaakt voor een aangenamere temperatuur. Dat maakt het tot de ideale periode voor een opfrisbeurt – ook van je huis!

Niet alleen je kleding kan voorzien worden van een update, lichtere kleuren en dunnere materialen. Want je kunt de lente gewoon in huis halen, zelfs als je eigenlijk nog niet zonder jas naar buiten kunt.

Lees ook: Lentekriebels door sieradenmerk Odile

Let it bloom

Een bosje bloemen geven aan een ander is altijd leuk, maar je kunt ook gewoon jezelf verwennen met een mooie bos. Bloemen in huis werken als een instant happy maker en zullen je gelijk lentekriebels geven. En ’t is nog budgetproof ook!

Pinterest

Ga voor groen

Mocht je wel wat meer werk aan je interieur willen besteden, dan kun je er ook voor kiezen om je huis van een kleine make-over te voorzien. In plaats van een bosje verse bloemen, kun je namelijk ook een muur of stuk muur behangen met een bloemenprint. Is dat je iets te heftig en snak je eigenlijk al naar de zomer? Dan kun je ook gaan voor een minimalistische safariprint of een behangetje met palmbladeren.

Pinterest

Wisseltruc

Ook al je lente- en zomerkleding mag weer uit de kast gehaald worden, en daarmee je dikke wollen truien en vesten vervangen. De eerste rokjesdag is misschien nog niet in aantocht, maar toch kun je de lentekriebels flink aanwakkeren door alvast een paar van je favoriete jurkjes en rokjes op te hangen aan je kast. Zo ziet ook je slaapkamer er gelijk vrolijk en zomers uit!

Weg met dikke matialen

Als je erover nadenkt, is het gek dat we wel onze kleding op het seizoen aanpassen, maar onze woning niet. Laten we het voorbeeld van de Denen en Finnen volgen, en de stoffen in huis nu het warmer wordt, omruilen. Vervang stevige wollen en vilten kussenslopen door licht katoen en linnen, leg een lichtgekleurd vloerkleed neer en hang – indien mogelijk – dunnere gordijnen op. Bewaar de winterset. Zie het als kerstversiering: die koop je ook niet ieder jaar opnieuw!

 

Decoratie

Als je geen zin hebt om je hele huis op z’n kop te zetten, kun je er ook voor kiezen om het kleiner aan te pakken. Door donkere kussenslopen te vervangen voor een lichte kleuren en vrolijke kleuren, kan je huis ineens veel lichter aanvoelen. En dat wil je natuurlijk precies voor elkaar krijgen, met de warmere temperaturen buiten. Een paar leuke kaarsen in lichte kleuren en een vrolijke poster aan de muur en je bent helemaal klaar voor de lente. It’s all in the details, right?

Pinterest