MOUNIR KOOKT DE STERREN VAN DE HEMEL

Mounir Toub heeft in verschillende restaurants in het zuiden van het land gewerkt. Hij is kookdocent, weet zijn weg in de professionele keuken feilloos te vinden en heeft zijn eigen tv-programma’s bij 24kitchen. Deze editie kookt Mounir samen met Najib Amhali het lievelingskostje van de cabaretier: briouats met linzensoep. Wij stelden Najib vier vragen!

4 VRAGEN AAN NAJIB

Hou je van koken?

Najib: ‘ik houd erg van koken! Ik eet de laatste tijd erg gezond, maak veel salades en soepen – maar wel vaak binnen een uur, omdat ik kook voor de kinderen en mijn vrouw. Als ik niet hoef te spelen in de avond, dan ga ik alle producten ook zelf halen. En dan het liefst alles vers, dus vis bij de visboer en vlees bij de slager.’

Waarom heb je voor dit recept gekozen?

‘We aten dit altijd thuis en ik ben gek op kip, dus ik ben benieuwd hoe mounir dit gerecht gaat bereiden. Ik werk niet vaak met een oven, maar wok veel. Daarom wil ik zien hoe de chef dit gerecht gaat maken, dan kan ik het afkijken!’

Wat is je lievelingsrestaurant?

‘Ik houd erg van sushi en thais eten. In Amsterdam is mijn favoriete restaurant Bangkok en voor sushi Red Sun in Blaricum. Het gaat mij om het eten en dat is elke keer weer van dezelfde goede kwaliteit. Een keer was het net iets anders en dat proefde ik gelijk, ze zeiden: “de kok is op vakantie”.’

Wat is je guilty pleasure op het gebied van eten?

‘Chocolade. Ik kan er niet van afblijven. En dan het liefst van Tony’s Chocolonely.’

Het recept van de briouats met linzensoep vind je in Talkies Magazine!