Tip: NYE in Dubai!

Dubai, een van de beste plekken om oudejaarsavond te vieren. Waarom? Hier vind je namelijk de meest legendarische NYE-feesten en vuurwerkshows. Dit jaar is er ook een heus spektakel in Downtown Dubai met een Light Up 2018 en een laser- en lichtshow midden in het centrum.

De Dubai-fontein

Er is geen betere plek om het grootste oudejaarsfeest in Dubai te zien dan vanaf het water. Duizenden mensen verzamelen zich langs de waterkant van de Dubai-fontein om de spectaculaire licht- en watershow om middernacht te zien, dus zorg er wel voor dat je daar naartoe gaat en dat je op tijd bent want wegen en toegang tot de binnenstad zijn ’s nachts beperkt vanwege controle over het publiek.

Souk Al Bahar

Aan de overkant van de brug van de Dubai Mall ligt Souk Al Bahar; een eet- en lifestylebestemming met veel restaurants en een goed uitzicht op de Burj Khalifa-show.

Burj Plaza

Iets verder naar beneden ligt Burj Plaza, hier heb je ook uitzicht op de Burj Khalifa. Dit is de ideale plek voor families om samen te komen.

Kite Beach / Jumeirah Beach

Met de Burj Al Arab als buurman is het strand van Dubai best vol met NYE feestvierders. Natuurlijk is het het beste om daar vroeg te zijn; pak lekker een picknickmand en deken in en kom er op tijd om de onmisbare zonsondergang te vangen voordat je je ’s nachts laat settelen.

Black Palace Beach

Het ongerepte stuk zand achter Knowledge Village biedt een onovertroffen uitzicht op de Burj Al Arab (en het vuurwerk). Je kan ook het vuurwerk van Atlantis hier zien.

Atlantis, The Palm

Is er een betere plek om het vuurwerk te bekijken dan bij de bron zelf? Boek een kamer in het Atlantis-resort of neem een tafel bij de Royal Gala op oudejaarsavond en je hebt op de eerste rij toegang tot het betoverende vuurwerk.