5x ultieme reistip van Travelaroundwithme.com

Gezien ik meer dan 32 landen heb bezocht en bijna maandelijks wel een bestemming ontdek, heb ik inmiddels aardig wat reistips verzameld. Een aantal tips is heel praktisch en anderen klinken misschien bekend, maar vergeet je nog wel eens op reis. Hoe track je nou die superdeals en welke reistools kan je het best gebruiken? Ik, Henriëtte van Travel around with me, vertel het je…

Zorg voor een goede voorbereiding

Wat mij betreft begint het al bij de vakantievoorpret. De reis voorbereiden laat mij al wegdromen. Zorg dat je weet waar je naartoe reist en wat de lokale gebruiken zijn. Stem de inhoud van je koffer daar op af – zo is een sjaal altijd een handig reisitem tegen een briesje en om even om je schouders te slaan of je rok wat langer te maken. Helaas moet je tegenwoordig op een aantal bestemmingen rekening houden met calamiteiten of terreurdreiging. Ik raad je aan om altijd meerdere bronnen te checken. Zowel lokaal als internationaal en vertrouw op je gevoel. Vergeet vooral niet om je goed te verzekeren. Zeker als je van wintersporten of extreme sports houdt heb je vaak een aanvullende reisverzekering nodig. Last but not least: scan belangrijke documenten in en verzend ze naar je e-mail, zodat je altijd een back up hebt.

Speur naar de beste deal

Er gaan wilde verhalen de ronde over de beste tijd om iets te boeken. Neem je tijd om het internet af te speuren naar de voor jou best passende deal. Ken jij het fenomeen error fares? Die fares zijn vaak maar heel kort geldig, maar zo kun jij als je flexibel bent spotgoedkoop de wereld ontdekken. Meld je aan bij diverse facebookgroepen en organisaties om op de hoogte te blijven van acties. En Google naar kortingscodes, voor je het weet heb je weer tientallen euro’s bespaard waar je een lekkere cocktail of toffe excursie van kan kopen op je reisbestemming.

Stap uit je comfortzone en zorg dat je tijd hebt

Vaak is er veel meer te beleven op de reisbestemming dan jij op voorhand had kunnen bedenken. Zorg er daarom voor dat je op de eindbestemming ook tijd hebt om te genieten van spontane dingen. Het is toch zonde als je daar net iets heel gaafs kan ondernemen en dat niet kan omdat je alweer het volgende hebt gepland? Neem je tijd om te genieten van het reizen en het zijn waar je op dat moment bent. Probeer jezelf uit te dagen tijdens je reis. Zou je thuis normaal dat nooit gedaan hebben, misschien op reis nu wel? Laat je angsten los en ontdek wat je nog meer in je mars hebt.

Support de locals en lokale economie

Wel zo leuk als je op reis gaat om omringd te worden door locals. Dat geeft je pas echt het gevoel op reis te zijn. Uiteindelijk zijn het vaak ook de mensen die je ontmoet die je reis zo bijzonder maken. Maak een praatje, vraag de weg, huur ze in als gids of chauffeur. Zo leer je het land een stuk beter kennen.

Tips & tricks qua reis tools

Maak een MyMaps aan van je reisbestemming in Google. Sla daarin al je favoriete locaties op die je wil gaan bezoeken. Je kunt het gemakkelijk on the road bijwerken met alle nieuwe tips en zo weet je precies waar je geweest bent. Gebruik Instagram als research tool in je reisvoorbereiding. Vaak staan daar de mooiste foto’s op van locaties die jij misschien ook wel het bezoeken waard vindt. De wifi finder is ook een must have; let wel op dat je veilig surft.

 

Foto & tekst: Henriëtte Bokslag (Travelaroundwithme.com)