Road trip: Rocky Mountains

Luxury travel is haar middle name. Karin Barnhoorn reist veel voor haar lifestyleblog Chapterfifty.com en kruipt voor Talkies achter het stuur voor een road trip door de Canadese Rocky Mountains, in de provincie Alberta. Van hippe restaurants in Calgary tot adembenemende gletsjermeren in Jasper National Park en van golfen-met-uitzicht in de bergen in Banff tot een hot stone massage in de Fairmont Spa. Start de motor!

I love roadtrippin’. Niets leuker dan om de twee of drie dagen het landschap te zien veranderen en naar een volgende bestemming rijden. Wat (of wie?) kom je tegen onderweg, hoe knisperend zijn de lakens en hoe gezond het ontbijt? In mijn geval: moet ik wel of niet mijn zelfgemaakte, linksgedraaide granola meenemen?

360°C

Onze reis begint – en eindigt – in Calgary, zo’n 9,5 uur vliegen vanaf Amsterdam. Geestig; zodra je de luchthaven binnenkomt word je om de paar honderd meter verwelkomd door een uiterst vriendelijk elderly person, die vraagt of je hulp nodig hebt. Denk Golden Girls met een Canadian trooper hoed. Zonder op een bord te kijken staan we binnen no-time bij de autoverhuurbalie om de bestelde SUV op te halen.

De eerste van de vier hotelstops die we deze road trip maken, is het Le Germain Hotel – minimalistisch chic, ruime luxe badkamer, Nespresso-machine, Molton Brown amenities en behoorlijk knisperende lakens. Calgary is een toegankelijke, jonge (in 1875 gesticht, voor de Canadezen behoorlijk oude) stad langs de oevers van de Bow River. Het hotel ligt in het centrum en is ons thuis voor twee nachten. De auto blijft bij de valet achter, wij gaan te voet en vooral: met de fiets.

Meer lezen? Ga nu naar de winkel om de issue te scoren of bestel een hardcopy van Talkies Magazine Nederland door HIER te klikken. Talkies 6x of 8x per jaar op de mat? Abonneren doe je HIER.

Tekst en fotografie: Karin Barnhoorn