What to do in de kerstvakantie

De kerstvakantie staat weer voor de deur! We kijken er allemaal naar uit; de gezelligheid, feestjes en het even uitrusten van de afgelopen werkweken. Nu nog wel zien uit te rusten en te genieten van de vrije tijd. We hebben voor jullie een toplijstje gemaakt met things to do voor in de kerstvakantie! 

Schaatsen

De afgelopen dagen is het op veel plekken in het land koud geweest. We hebben bíjna het idee dat we al op natuurijs kunnen schaatsen. Tot die tijd kun je naar leuke banen in heel Nederland gaan om te schaatsen; gezellig en romantisch! Bezoek eens de schaatsbaan op het Museumplein in Amsterdam of die in Scheveningen!

Lekker slenteren

Lekker een middagje slenteren? Dan is dit ideaal; het is binnen, lekker warm, je kan tussendoor wat lekkers te drink en eten halen en je kan oneindig lang kijken en inspiratie opdoen van de prachtig ingerichte kerstdecors.

Kerstival

Het kerstival in museum Catharijne Convent is een waar winterwonderland, zodra je binnenkomt zie je een betoverende sneeuwschommel en je kan allemaal leuke winterse activiteiten doen. De kids kunnen hier lekker hun ding doen want ze kunnen hier zelf sneeuw maken, kerstkoeken versieren en een kerststal knutselen.

Relaxen

Lekker naar de bioscoop is altijd een goed plan en zeker nu het weer koud is en de kans op regen, of zelfs sneeuw, groot is. Ook draaien er in december altijd de leukste films dus je heb keuze zat!

Cocktails

Zoek een hoop van je vriendinnen bij elkaar en ga met z’n allen de hele avond cocktails shaken én proeven natuurlijk! Koop allemaal wat ingrediënten en een paar cocktailsets en je heb zo de hele middag/avond gezelligheid met elkaar. Klinkt leuk toch?

Oneindig mooi uitzicht

Opzoek naar een activiteit die langer duurt dan één dag? Boek dan eens een spectaculaire hotelovernachting in het buitenland. Rij er heen met je vriendin/familie/loved one en geniet!

Hotel Albergo © M. Kleiner GmbH

Hotel Albergo © M. Kleiner GmbH

Absolute klassieker

We mogen natuurlijk niet de oude vertrouwde kerstmarkten vergeten! Want het blijft altijd leuk om gewoon een dagje over de kerstmarkt rond te lopen en de laatste kerstcadeautjes te scoren. Natuurlijk is de warme chocolade melk en gluhwein niet onbelangrijk. Bekijk eens dit lijstje kerstmarkten.

Oud en nieuw tips!

Zelf oliebollen maken, of zelf halen ;), en eten met oud en nieuw, klinkt al als een goed plan, toch? Hoe klinkt dan een 4-, 5- of 6-gangenmenu eten dat is gemaakt door topchefs? Bij C en BAUT kun je terecht op oudejaarsavond voor veel klinkende glazen champagne, smaakvolle menu’s en leuke dj’s die je feestelijk het nieuwe jaar in zullen luiden.

Ook hotel Jakarta in Amsterdam is een leuke oud en nieuw locatie. Hier heb je een goed uitzicht op het officiële Amsterdamse vuurwerkspektakel op de Kop van het Java-eiland. Het mooiste aan oud en nieuw vieren op deze locatie? Je hoeft er niet eens voor naar buiten! Dus geen koude handen en voeten!