Rijke historie in onze hoofdstad

De nieuwe klassieker: INK Hotel Amsterdam

Gevestigd vlakbij het Centraal Station, aan de Nieuwezijds Voorburgwal, zit het INK HOTEL gevestigd. Van buiten verwacht je op het eerste gezicht niet dat het hotel zo een rijke en boeiende geschiedenis heeft, die je binnen – ook in alle ruime 149 kamers – op diverse manieren terugziet. Tel de historie op bij de stijlvolle details, ongekende service en ideale ligging op en je snapt waarom INK Hotel Amsterdam de stempel nieuwe klassieker verdient!

De geschiedenis van INK HOTEL

In het begin van de vorige eeuw, was de Nieuwezijds Voorburgwal dé nieuwsstraat van Amsterdam. Krantenkantoren en drukkerijen waren overal in de straat te vinden. Het was een levendig en bruisend gebied waar verhalen werden geschreven en gedrukt. Het gebouw waar INK Hotel Amsterdam zich in bevindt, was tot 1974 de thuisbasis van de krant ”De Tijd”. Zowel de kantoren als de drukkerij waren hier op deze plek gevestigd. Als je je ogen sluit, ruik je de inkt nog en hoor je de persen draaien, zoveel historie ademt het hotel!

Vanwege de rijke geschiedenis werden Verhalen, Inkt & Tijd de rode draad in het INK Hotel en bepalend voor keuzes in het interieur en alle faciliteiten van het hotel, het restaurant PRESSROOM en de cocktailbar. Zodra je je entree hebt gemaakt valt gelijk de quote op de muur op: ‘Where stories are yet to be written’. Er is duidelijk aandacht besteed aan alle details en overal zijn kleine (of grote) referenties naar eerdergenoemde verhalen en de krant. Kussenknoopjes met Amsterdamse huisjes bijvoorbeeld, oude telefoons en drukpersen. De kleur inktblauw komt overal terug en verspreid door het hele hotel staan wel zestig klassieke typemachines.

De tien gepersonaliseerde suites hebben elk een eigen naam, met – hoe kan het ook anders- een knipoog naar het verleden: de suite namen zijn gebaseerd op functietitels bij een krant. Zo vind je in The Photographer Suite klassieke fotocamera’s en is The Editor-in-Chief Suite de grootste van het hotel. De gouden details in de kamers zorgen voor een warm contrast met het blauw en het marmer. En ook hier vind je details die refereren aan het verleden: kussens versierd met penstrepen en de ‘Soft Atlas of Amsterdam’: krijtbordachtige tekeningen op de muren van elke kamer, gemaakt door niemand minder dan illustrator Jan Rothuizen.

Het hart van het hotel

In het hotel zit het PRESSROOM restaurant & cocktailbar gevestigd. Hier komen hotelgasten en locals bij elkaar om te eten, werken en ontmoeten. Ook hier komt het thema overal terug; vroeger stond er een drukpers op precies dezelfde plek waar de bar nu staat! Daarnaast vind je overall typemachines, inkt potten en pennen. Zelfs de vloer is geïnspireerd op het originele tegelpatroon van de oude drukkerij!In de bar verrassen de bartenders je met je favoriete smaken. Probeer bijvoorbeeld The INKredible cocktail, met echte druppeltjes inkt op een laagje schuim. Op zaterdag en zondag brunch je met onbeperkte bubbels tijdens de wekelijkse Bottomless Brunch. Voor €39 per persoon ontvang je 2 brunch gerechten, een cocktail en onbeperkt cava. Tijdens de zomermaanden kan dat ook buiten! In de rustige binnentuin kun je ontsnappen aan de hectiek van de stad en op het zonnige terras zie je de bruisende stad aan je voorbij trekken.

Wil je dit nu zelf eens ervaren? Stay tuned want binnenkort geven we op talkiesmagazine.nl iets heel moois weg!