Happy holidays

Kerst in Antwerpen: hier eet, drink, slaap, shop en geniet je

België zal vanaf december ondergedompeld worden in prachtige lichtjes en authentieke kerstchalets en de Glühwein zal weer rijkelijk vloeien. Ook in Antwerpen maken ze zich klaar voor een onvergetelijk feestseizoen. This is your sign to celebrate Christmas in Antwerp!

Kerst in Antwerpen

Het reuzenrad op het Koningin Astridplein zorgt meteen voor een betoverend uitzicht over het verlichte Antwerpen. Wandel van daaruit verder naar het Operaplein en ontdek alle kerstkraampjes. Ook op het Hendrik Conscienceplein kom je via een lichtjestunnel vanaf de Grote Markt, waar dé kerstboom staat, op een gezellig plein vol kerstkraampjes en muzikale intermezzo’s. Binnen in de Erfgoedbibliotheek kun je met de kids genieten van magische vertellingen. Wie een kerstmarkt linkt aan schaatsen, kan op de Groenplaats terecht om zich uit te leven. Zet een schaatsbeurt zeker op je bucketlist voor deze winter, want je kan niet elke dag schaatsen met zicht op prachtige historische gebouwen. Geen held op schaatsen? Vanop de zijlijn kan je gezellig mee kijken naar de winterpret in winterbar Den Après. Ontdek hier alle andere Antwerpse pleintjes die overgoten zijn van kerstvreugde. 

Hotel FRANQ


Bij hotel FRANQ kun je verschillende packages boeken in samenwerking met COCON. Naast een luxe verblijf in het hotel en culinaire verwennerij in het gelijknamige restaurant, kunnen gasten nu ook genieten van de heerlijke behandelingen bij COCON. Het exclusieve salon ligt slechts 10 minuten wandelen van het hotel vandaan. Verpakt in een warme FRANQ kamerjas, nemen de COCON experts je onder handen. Deze samenwerking stelt gasten in staat om het beste van beide werelden te ervaren, waarbij luxe en ontspanning hand-in-hand gaan. De volgende dag start met een ontbijt met bubbels. Boek hier je kamer. 

Mercure Antwerp City South


Voor bezoekers uit Nederland die graag een hotel boeken dat focust op het lokale aspect, is Mercure Antwerp City South de perfecte optie. Vanaf het moment dat gasten een Mercure hotel binnenstappen worden ze ondergedompeld in hun bestemming. Het personeel van het hotel is dan ook goed bekend met de buurt en de stad. Vraag gerust naar hun favoriete plekjes in de stad. De keuken en bar werken veel met lokale producten en leveranciers. Zo serveren ze er Antwerpse bieren als Seef, Victoria en Pauwel Kwak, limonades van Ritchie en Elixir d’Anvers, een Antwerpse kruidenlikeur. Op de kaart staan Belgische gerechten als vol-au-vent, stoofvlees en wafels.

Tinsel


Tinsel is de place to be voor al je brunch cravings. Denk aan fluffy pancakes, hun iconische Oats Brulée, French Toast (ja, ook vegan!), pastries en meer. Hun koffie, door het Antwerpse Andy Coffee Roasters, zorgt voor een extra boost om je treasure hunt verder te zetten. 

Hotel Pilar


Naast het hotel is hun foodbar ook ééntje voor op je must-visit lijstje. Kies een gezellig plekje uit om rustig te genieten van een kopje koffie terwijl je je krant leest. Bestel daarna je ontbijt voor de perfecte slow morning. Ze gaan voor kwaltieitsproducten en werken met lokale leveranciers. Gezond en voedzaam zijn hier de norm, maar geen zorgen, je vindt hier ook enkele guilty pleasures op de kaart. 

Kunst kijken bij KMSKA


Een brunch bij Pilar op het Zuid koppel je perfect met een bezoek aan het KMSKA. Voor een culturele verademing steek je gewoon even de straat over. Na 11 jaar verbouwen en renoveren is het museum vorig jaar weer geopend voor het grote publiek. Met 8400 stukken is de collectie van het KMSKA de grootste en meest waardevolle van Vlaanderen. Hun gehele aanbod bekijk je hier.
Wil je je date night eens wat anders invullen dan een etentje en een film? Op donderdagavond ben je tot 22u welkom in het museum. Tip: start je avond met een diner bij Madonna, gevestigd in het museumgebouw en breng daarna je avond door met werken van Rubens, Bruegel, Ensor, van Eyck, Jordaens en Fouquet.