Genieten!

Ontspannen de winter door in Innsbruck

Winterse sferen en ontspanning kenmerken de vakantiebeleving van de regio Innsbruck, die geen wens onvervuld laat. Zonder sportieve inspanning, maar juist wèl met veel ontspanning beleef je elke dag opnieuw de vrijheid om uit een uniek gevarieerd aanbod te kiezen: van zwerftochten door het historische centrum, tot een gemoedelijke winterwandeling door het besneeuwde landschap of met een dagafsluiting in de sauna met bergpanorama om heerlijk op te warmen. Daarbij komen nog de culinaire hoogtepunten en regionale lekkernijen. Zo heerlijk kan een wintervakantie zijn!

Winterzon in plaats van grijze nevel, met sneeuw bedekte bergtoppen en veel frisse lucht om krachtig in en uit te ademen – wie dit wintersprookje wil beleven, is in de regio Innsbruck op het goede adres. Innsbruck beschikt in totaal over 67 kilometer aan winterwandelpaden. Het afwisselende landschap laat zien dat wandelen niet alleen een activiteit voor de zomer is. Zonder twijfel maakt het winterwandelen zowel natuurliefhebbers als (culinair) genieters even enthousiast door de gezonde en fijne belevenis. De winterse ontdekkingsreis verloopt constant op goed geprepareerde trajecten en laat de mooiste plekjes van de regio zien. Van de start tot het eindpunt is de route goed aangegeven en ook aan rustmogelijkheden is geen gebrek. Een weetje: terwijl je minstens een uur in de frisse lucht onderweg bent, ontstaat heel gemakkelijk het wintersporteffect.

Hup daar gaan we! Met een gemoedelijk tempo over het uitgestrekte landschap van het door de zon verwende Mieminger Plateau of omgeven door een hoogalpien tafereel door de bergbeklimmersdorpen in het Sellraintal wandelen. In deze regio kun je van het winterse uitstapje op idyllische en indrukwekkende wijze genieten. Wie graag een beetje meer berglucht wil opsnuiven start zijn winterwandeling het beste op de Rangger Köpfl. Na een schilderachtige rit met de gondel kom je op het hoger gelegen uitgangspunt. Op de Rangger Köpfl in Oberperfuss zijn twee nieuwe winterwandelroutes in de mooiste zonligging uitgestippeld en zij beloven adembenemend uitzicht op de omliggende bergwereld. Het beste van alles: de rit met deze en andere kabelbanen is bij de Welcome Card inbegrepen, die gasten al vanaf twee overnachtingen bij deelnemende partnerbedrijven gratis ontvangen. Bovendien is de kaart het ticket voor al het openbaar vervoer in de regio Innsbruck – op deze manier kun je ook zonder auto alle winterwandelroutes van de regio gemakkelijk en comfortabel bereiken.

Wie het winterwandelen graag onder begeleiding van een wandelgids wil beleven, kan kiezen uit een omvangrijk programma van winter- en sneeuwschoenwandelingen. Ook hier geldt: met de Welcome Card is de deelname gratis en je kunt met het openbaar vervoer gratis naar het desbetreffende uitgangspunt. 

Ja, ook in de stad kun je een wintersprookje beleven! Een echt Instawaardig plaatje: de bontgekleurde huizen aan de Innpromenade voor de met sneeuw bedekte bergtoppen van de imposante Nordkette. Dat Innsbruck een charmant stadje is, dat ver verwijderd is van het typische lawaai van een grote stad, merk je vooral wanneer je door de kleine, verborgen steegjes en sympathieke winkelstraten wandelt en het indrukwekkende cultuurlandschap beleeft. De veelzijdigheid ontdek je heel individueel en comfortabel op de Walks to explore. De zeven wandelingen met een thema nodigen uit om de stad vanuit verschillende perspectieven te benaderen. Zij leiden naar ongebruikelijke paden hoog en dwars door Innsbruck, weg uit de drukte, in de beleving. 

Een echt hoogtepunt dat je deze winter niet mag overslaan is LUMAGICA Innsbruck. Het lichtjespark betovert tot 9 januari de hoftuin met magische lichtcreaties, interactieve lichten en abstracte muziek synchrone videoprojecties. Je kunt meer dan driehonderd lichtobjecten tegen een decor van een winterse natuurcoulisse ontdekken, waaronder majestueuze dieren en grappige bosbewoners, evenals nieuw ontworpen lichtinstallaties die op verre landen zijn geïnspireerd.

In de regio Innsbruck hechten ze veel waarde aan culinair genieten. En één ding is duidelijk: lekker en tegelijkertijd gezond eten zijn twee zaken die elkaar niet uitsluiten. De restaurants en cafés van de regio bieden met het oog hierop een aanbod vol afwisseling. Dit reikt van de energy cuisine, een concept dat culinaire smaakexplosies biedt en daarbij het lichaam met waardevolle voedingsstoffen verzorgt, tot en met de internationale creaties en de lokale keuken met producten van eigen bodem die ook stevigere variaties kent. Juist na een winterwandeling of een rondje door het winterse Innsbruck smaken de traditionele specialiteiten zoals knödelsoep, gevulde deegkussentjes of kaiserschmarren gewoonweg dubbel zo lekker.