Duurzame, Scandinavische tiny houses

Tiny studios Jot + Fest openen de stijlvolle deuren

Jot en Fest zijn tiny studios die je vlak naast elkaar vindt in het mooie Olburgen. De tiny’s, gelegen aan een weiland, bieden een uitzicht waarvan je spontaan een glimlach op je gezicht krijgt. Beiden in geheel eigen stijl: Jot is minimalistisch te noemen, met veel lichte tinten, voor optimale rust. Fest heeft juist een warme, Scandinavische feel, waar je je direct in onder wil dompelen. Zowel Jot als Fest zijn ingericht met gevoel voor stijl en oog voor detail plus gemak. Dus of je nou met je lief, kleintje, vrienden of gewoon lekker alleen bij Jot & Fest neerstrijkt… hier kom je tot rust. Hier staat de tijd stil. Hier is het leven eenvoudig, licht, ontspannen en fijn!

Al sinds 2006 zijn Nadine en Rik (de founders van Jot + Fest) samen. En vlak nadat zij in januari ‘21 baby Muk kregen, besloten ze dat ze toe waren aan nóg een kind. Geen mensje dit keer, maar een concept waar ze zich helemaal in onder konden dompelen. Het coronajaar was een ‘blijf-in-Nederland-jaar’. En aangezien beiden niet goed stil kunnen zitten, gingen ze verschillende keren in Nederland op pad. Van daaruit ging het kriebelen! Ze onderzochten de opties voor een eigen tiny. Met Rik z’n achtergrond als interieurtimmerman en Nadine haar achtergrond als stylist en vormgever, moest een droomtiny mogelijk zijn, dachten ze zo. Het werden er twee!

Traditionele houtbouw en duurzaamheid

Nadine zegt enthousiast over de samenwerking met haar man: ‘Rik is timmerman en mede-eigenaar van keukenbedrijf De Zeug. Zijn passie voor hout en timmeren begon bij het realiseren van ons eigen huis, een Zaanse, houten woning in Zaandijk. Het plezier waarmee hij daaraan werkte was écht inspirerend. En bij het verbouwen van de tiny studio’s kwam Rik zijn vakmanschap en liefde voor traditionele houtbouw, plus de duurzame gedachte die hieraan vastzit, goed van pas!’

Haar hele gezicht licht op!

Rik vertelt op zijn beurt over Nadine: ‘Nadine is brandingstyliste en eigenaar van haar eigen designstudio: Studio Vorm Creative. Maar wat vrijwel niemand weet, is dat ze ook een opleiding tot interieurstyliste heeft afgerond aan Academie Artemis. En hoewel ze ervoor gekozen heeft om op dagelijkse basis iets anders te gaan doen, zie ik keer op keer dat als iets ook maar enigszins een link met interior design heeft, haar hele gezicht oplicht. Ze móet hier gewoon iets mee!’

Op de grens van de Veluwe

Het resultaat is te vinden in het mooie Olburgen; op de grens van de Veluwe, Achterhoek en IJsselvalei. Want daar vind je vanaf nu dus twee knappe tiny’s! De plek op zich is prachtig, maar het is bovendien een goed startpunt om Oost-Nederland te verkennen. Vanaf Jot + Fest kost het je slechts tien minuten om met de auto via een pontje de IJssel over te steken en te genieten van de prachtige Veluwe. Heb je juist zin in een terrasje? Doesburg, Bronckhorst en Zutphen liggen om de hoek.

Alles wat je wil op 16m2

Nadine: ‘Het leven is druk anno 2022, het lijkt alsof we met z’n allen een flinke inhaalslag aan het maken zijn. Heerlijk! Soms. Maar het resultaat is ook dat mensen wel heel veel “aan” staan. Bovendien leven de meesten van ons tegenwoordig in een wereld waar veel ruis is. Van verkeer tot mobiele telefoons en van laptops tot meningen van anderen. Wij wilden een plek creëren waar je eventjes “uit” kunt, een plek waar je écht tot rust kunt komen, waar je kunt stilstaan bij de dingen in je leven waar je dankbaar voor bent en blij van wordt.’ Precies zo’n plek is Jot + Fest geworden. Want hier kun je sterrenkijken vanuit je bed, ontspannen in de hot-tub, de hele dag door muziek luisteren, genieten van de stilte, elkaar én befaamde streekproducten. Hier mag je voor je uitstaren, zo lang je wil. Kortom: bij Jot + Fest vind je alles wat je nodig hebt. En dat op 2x 16m2.

Fotografie Kee & Kee