Interieur

IKEA’s nieuwe voorjaarscollectie brengt de natuur in huis

Nu de lente steeds dichterbij komt is dit hét moment om de lente ook in huis te halen voor dat echte voorjaarsgevoel. Tijd voor lichte (pastel)kleuren en voorjaarsdecoratie. Speciaal voor het voorjaar lanceert IKEA een nieuwe collectie, die bestaat uit producten met een tijdloos design en natuurlijke materialen. Met deze items breng jij binnen no-time de lente in je interieur.

Omarm de natuur in huis

Je keuken geef je direct een heel andere look door de keukenfronten te verwisselen. De nieuwe FRÖJERED-keukenfronten zijn de eerste fronten uit de collectie van IKEA gemaakt van bamboe. Bamboe is een duurzaam materiaal: het groeit snel, produceert veel zuurstof en is sterker en flexibeler dan de meeste houtsoorten, waardoor het een leven lang meegaat. De ingebouwde handvatten versterken het strakke, moderne design van de keukenfronten. De VOXLÖV-stoelen – van bamboe en gevlochten papiertouw – zijn niet alleen een milieuvriendelijke keuze, ook een comfortabele. De stoelen matchen goed met de bamboe VOXLÖV-tafel en zijn door het prettige zitvlak geschikt om urenlang te tafelen met vrienden of familie.

VOXLÖV-stoel en -tafel
FRÖJERED-keukenfronten

Tijdloos design

De TRUBBNATE-hanglamp is een heruitgave van een designklassieker, die in de jaren zeventig voor het eerst in de IKEA winkels verscheen. De lamp – verkrijgbaar in wit en blauw – creëert door de ronde vormen een bijzonder schaduwspel en geeft diffuus en gezellig licht. De BORGEBY-koffietafel heeft een subtiel en tegelijkertijd krachtig design. Door het lichte berkenfineer past de tafel bij elk interieur en het heeft een handige ruimte voor kleine spullen.

BORGEBY-koffietafel
TRUBBNATE-hanglamp

Ontwerp met een boodschap

Een uniek tapijt is de perfecte decoratie voor iedere ruimte. IKEA’s TVINGSTRUP-tapijt is handgeweven door ambachtslieden in India, waardoor geen enkel stuk hetzelfde is. De warme kleuren en grillige vormen symboliseren het water op aarde. De 22-jarige Indiase designer K.C. Maura wil met dit ontwerp de boodschap uitdragen dat water eerlijk verdeeld moet worden onder de wereldbevolking. Ook werkt IKEA voor de HERVOR en HALLVI-kussenhoezen samen met sociale ondernemers in India, die vrouwen helpen aan langdurig levensonderhoud. Het rode borduurwerk op de groene en witte hoezen is met de hand gemaakt.

TVINGSTRUP-tapijt

Buitenleven

Met zachte temperaturen en het heerlijke voorjaarszonnetje zitten we natuurlijk graag buiten. Genieten van een picknick in het vroege voorjaar kan soms fris zijn, maar met de bijzondere FÄLTMAL-deken van gerecycled polyester zit jij er helemaal warm bij. De FÄLTMAL kan aan als een jas en is lang genoeg om het hele lichaam in te wikkelen. De deken kan ook ingepakt worden in een hoes met een rits, waardoor het functioneert als kussen. Het legergroene FJÄLLMOTT picknickkleed is waterafstotend en rolt handig op met de verstelbare bandjes. Perfect om overal mee naartoe te nemen.

FÄLTMAL-deken

De nieuwe voorjaarscollectie is vanaf april verkrijgbaar.