Categorie Body, Mind & Soul

Body, Mind & Soul

News

Horoscoop

Augustus – LOVE AND ATTENTION

De Talkieshoroscoop is lekker vernieuwend, geen horoscoop die jou gaat zeggen dat je de liefde van je leven gaat ontmoeten, maar wel een horoscoop die jou aan het denken zal gaan zetten met elke maand een andere invalshoek op basis van jouw sterrenbeeld. Met de astrologische invloed van liefdesplaneet Venus gaan we deze maand dieper duiken in de relaties die we aangaan en op welk vlak we een stapje extra kunnen zetten of kunnen verwachten.  

Lees verder

Vertrouw op je intuïtie

Tips & tricks van Emma Lucy Knowles om meer in verbinding te staan met je onderbuikgevoel

De Britse intuïtief medium en meditatiedocent Emma Lucy Knowles bracht een gloednieuw boek uit over hoe je je intuïtie kunt volgen. Aan de hand van vijf hoofdstukken bundelt ze een reeks praktische oefeningen die jou dichter tot je gevoel brengen. Een veelvoorkomend en interessant onderwerp in het boek is het ego. Hoe verhoudt men zich tot de stroom negatieve gedachten die veelal worden aangestuurd door hebzucht en hoe prevaleert intuïtie? Zes vragen aan Emma Lucy Knowles.

Lees verder

Talkies test

Premium Health Check

Zal het aan de coronaperiode liggen dat ik chronisch moe ben, of heb ik ergens een vitaminetekort? Ik slik elke dag wel supplementen (denk: visolie, magnesium, biotine, vitamine B12), omdat ik denk dat mijn lijf dit wel kan gebruiken, ook gezien ik geen vlees eet. Met deze vraag in mijn achterhoofd leek het me een goed idee mijn bloed eens uitgebreid te laten onderzoeken. Talkies test de Premium Health Check!

Lees verder

Horoscoop

Juli – GROEI

De Talkieshoroscoop is lekker vernieuwend, geen horoscoop die jou gaat zeggen dat je de liefde van je leven gaat ontmoeten, maar wel een horoscoop die jou aan het denken zal gaan zetten met elke maand een andere invalshoek op basis van jouw sterrenbeeld. We beginnen de nieuwe horoscoopreeks goed en zullen ons de komende maand gaan focussen op zelfontplooiing, omdat Jupiter (planeet van groei en geluk) ons de komende maanden aan het werk zal gaan zetten.

Lees verder

Omdenken

Een bevrijdende levenshouding

Onlangs kwam het nieuwe spel Switch – dat vanaf acht jaar te spelen is – uit. Een spel uit de koker van firma Omdenken en bedenker van dit werkwoord – Berthold Gunster. Omdenken is een manier van denken waarbij je van een probleem een mogelijkheid maakt. Tijdens deze game leer je de basisvaardigheden van omdenken, een eyeopener op veel vlakken. Reden genoeg tot een goed gesprek met founder en auteur Berthold.

Lees verder

De overgang

Weg met het taboe!

Midden april vond de week van de overgang plaats, en dat is maar goed ook, want er moet meer aandacht komen voor overgangsklachten. Het gebeurt nog te vaak dat vrouwen een verkeerde diagnose krijgen of niet serieus worden genomen door hun (professionele) omgeving. Wij spraken een aantal vrouwen die zich middels hun beroep, lezingen, media-optredens en hun informatieve boeken inzetten voor het natuurlijke verschijnsel dat ons treft, of op termijn zal treffen. 

Lees verder

Groeien als opvoeder

De beste versie van je kind, begint bij jezelf

Lili Pirayesh’s derde boek Groeiboek voor opvoeders is wat ons betreft een boek vol hands-on informatie over een holistische kijk op het leven met veel praktische bruikbare informatie vanuit een brede kijk op het leven, opvoeding van kinderen én zelfopvoeding, zoals Pirayesh het noemt. De schrijfster is ervan overtuigd dat je een goede basis voor welzijn creëert voor je gezin als je eerst naar jezelf durft te kijken en start met persoonlijke groei. ‘Het boek is meer dan bewustwording, het is een oproep tot actie en eigen verantwoordelijkheid nemen.Elkaar aanvoelen en verbinden. Dat is volgens […]

Lees verder

5x

Verrassende sporten die wél mogen

Tijdens de langdurige sluiting van de sportscholen tijdens deze lockdown hebben we o zoveel behoefte aan een lekkere, intense HIIT-workout. Maar helaas moeten we nog altijd meer geduld hebben. Dit zorgt er wel voor dat er creatieve sporttrends ontstaan. Check ze hier!

Lees verder

Kankervij

In gesprek met auteur en medicus William Cortvriendt over zijn nieuwe boek

De kans om gedurende je leven kanker te krijgen is momenteel voor vrouwen 37 procent en voor mannen 45 procent. Dit gegeven betekent dat iedereen te maken zal krijgen met gevallen van kanker in de naaste familie- en vriendenkring. Kanker is inmiddels doodsoorzaak nummer één geworden en treft één op de drie Nederlanders en Belgen dodelijk. Het boek Kankervrij fungeert als een gids die je meeneemt in Cortvriendt zijn inzichten en praktische tips geeft om zélf een stap in de goede richting te zetten. Een boek over een controversieel en gevoelig onderwerp schrijven vergt een […]

Lees verder

Masons verhaal

Hoe Masons huid herstelde door het gebruik van huidmicrobioomtechonologie

Toen Tamara’s zoontje Mason vijf maanden oud was ontwikkelde hij heel heftige eczeem wat vooral op zijn gezicht heel erg pijnlijk was. Vier maanden lang hebben ze gewerkt met producten om zijn huidmicrobioom te herstellen en na verloop van tijd klaarde zijn gezicht gelukkig weer helemaal op.

Lees verder