Categorie Body, Mind & Soul

Body, Mind & Soul

News

Moonsisters

Lieke en Jetteke van Lexmond lanceren nieuw platform

In 2020 lanceerden zussen Lieke en Jetteke van Lexmond de eerste editie van hun ‘Moon Calendar’. En met groot succes, want de kalender is nog steeds heel populair. Dit succes vroeg om uitbreiding van hun Moonsisters-merk. Na maanden achter de schermen bezig te zijn geweest, is het nu eindelijk zover: de lancering van het nieuwe platform van de Moonsisters!

Lees verder

Matthew Walker

The Power Of Sleep

Het belang van slaap wordt met enige regelmaat onderschat als het gaat om de heilzame en specifieke invloeden op lichaam en geest. De Britse Matthew Walker, wetenschapper en hoogleraar aan de University of California in Berkeley, schreef het Engelstalige boek Why We Sleep. In zijn informatieve boek neemt hij je op een wetenschappelijke manier mee langs de belangrijkste aspecten van slaap. Wij spraken Walker over zijn boek en doken in het interessante onderwerp.

Lees verder

Businessinterview

De perfecte outfit voor in & out de gym

Luxe sportkleding voor de hele dag. Hoe héérlijk is dat! Met een oorsprong in Brazilië en een missie om vrouwensportkleding te dragen als allday wear ontstond acht jaar geleden Deblon Sports. Ondernemers Leonie Timmerman en Meike Brandt zijn samen op een missie om vrouwen binnen én buiten de gym te hullen in kwalitatieve én fashionable outfits die aanvoelen als een second skin! Talkies spreekt het leuke duo.

Lees verder

#uitdeschaduw

Hanna Verboom maakt korte docu over eigen psychische aandoening

10 oktober is het ‘World Mental Health Day’. Voor filmmaker en sociaal ondernemer Hanna Verboom staat daarom deze maand in het teken van de psyche. Eerder deelde zij haar persoonlijke verhaal over haar bipolaire stoornis op social media. In het kader van mental health maakt Hanna Verboom samen met psychiater Dirk de Wachter een korte documentaire over het taboe op psychische aandoeningen. Ook voert ze de rest van deze maand samen met haar stichting ‘Get it done’ campagne om aandacht te vragen voor het taboe op psychische aandoeningen. Met de hashtag #uitdeschaduw willen zij andere […]

Lees verder

Horoscoop

September – Radicale veranderingen

De Talkieshoroscoop is lekker vernieuwend, geen horoscoop die jou gaat zeggen dat je de liefde van je leven gaat ontmoeten, maar wel een horoscoop die jou aan het denken zal gaan zetten met elke maand een andere invalshoek op basis van jouw sterrenbeeld. Deze maand een extra verdieping op het gebied van verandering en innovatie.

Lees verder

Opvoeden like a pro

met Hedvig Montgomery

Psycholoog en gezinstherapeut Hedvig Montgomery helpt je met de opvoeding van je puber in haar recente boek De Pubertijd. Onderdeel van de serie De zeven stappen naar succesvol ouderschap. Het resultaat van tientallen jaren aan onderzoek en praktijkervaring. Zie het als de moderne opvoedbijbel. Lees hier haar inside information over succesvol ouderschap!

Lees verder

Vind richting in jouw leven

met hulp van dé gelukspsycholoog

Ik ben gelukkig. Dat durf ik hardop te zeggen en vast te leggen op papier. Waarom las ik dan het boek Happy in 100 dagen van gelukspsycholoog Josje Smeets? Ik zou een barmhartig antwoord willen geven als; ik wil leren over geluk omdat heel veel mensen het geluk dat ik voel niet voelen zodat ik ze kan helpen. Maar die komt als tweede in me op. De eerste is meer in lijn met; hoe kan het nóg beter, nóg gelukkiger of in elk geval consequenter? In hoeverre zijn we zelf debet aan ons geluksgevoel? En […]

Lees verder

Voor op je bucketlist

Wishlist wellness escapes

Een lange zinderende zomervakantie? Sure! Maar onderzoek wijst uit dat een (lang) weekend weg – waar je body en mind tot rust komen – hetzelfde, als niet een beter effect op je immuunsysteem heeft! Talkies pleit voor een welverdiend lang weekend weg naar één van deze waanzinnige wellnessresorts op niet te lange afstand. Bucketlist material!

Lees verder

De overgang

Weg met het taboe!

Midden april vond de week van de overgang plaats, en dat is maar goed ook, want er moet meer aandacht komen voor overgangsklachten. Het gebeurt nog te vaak dat vrouwen een verkeerde diagnose krijgen of niet serieus worden genomen door hun (professionele) omgeving. Wij spraken een aantal vrouwen die zich middels hun beroep, lezingen, media-optredens en hun informatieve boeken inzetten voor het natuurlijke verschijnsel dat ons treft, of op termijn zal treffen. 

Lees verder

The power of the brain

In zestig dagen uit je burn-out

Neurosocioloog Ellen Botman en transpersoonlijk psycholoog Caro Botman zijn zussen en experts in hun eigen vakgebied. Acht jaar geleden besloten ze onder het genot van een drankje op een terras in het charmante Rome hun expertises samen te voegen en te kijken of dit mensen kan helpen uit een burn-out te komen of stressvolle situaties aan te gaan. Spannend, omdat de heftigheid van hun gecombineerde expertise mensen ook van de sokken kan blazen. Ze testten hun methoden in samenwerking met een client die in vijf jaar tijd twee burn-outs beleefde. De dame in kwestie liep […]

Lees verder