Categorie Body, Mind & Soul

Body, Mind & Soul

News

STAY HYDRATED

Waarom je meer water moet drinken tijdens de zomer

Met de zomer in volle gang is het belangrijk om goed gehydrateerd te blijven, zeker wanneer je met regelmaat in de gym staat. Uitdroging leidt tot spiervermoeidheid en het gevoel van “de man met de hamer” tijdens het sporten. Voldoende vocht smeert niet alleen de gewrichten, maar helpt ook bij het transport van zuurstof naar de werkende spieren. Water helpt bij het verwijderen van metabolisch afval en reguleert de lichaamstemperatuur. Gemiddeld zou je acht glazen of ruwweg twee liter water per dag moeten drinken. Tijdens de zomermaanden zou je dagelijks ongeveer tweeënhalve liter moeten drinken. Gezondheidstips […]

Lees verder

persoonlijke chart

Ontketen jouw kwaliteiten met Human Design

De term human design duikt steeds vaker op en wint snel aan populariteit. Als je nog niet bekend bent met dit systeem, kan het in het begin onbegrijpelijk zijn. Er is veel informatie beschikbaar, maar waar moet je beginnen en is het überhaupt wel echt of is het onzin? De methode combineert elementen uit genetica, astrologie en kwantummechanica. Door een specifieke formule toe te passen op je geboortedatum, -tijd en -plaats, onthult human design jouw unieke talenten en kenmerken. Licht sceptisch laat ik door human design-coach Virginia van Dijk mijn persoonlijke chart uitwerken. Een paar […]

Lees verder

NEW IN TOWN!

Exclusief voor vrouwen en hijab proof: Amsterdam Pilates for Her

Amsterdam Pilates for Her is de eerste reformer pilates-studio in Europa die exclusief voor vrouwen is en hijab proof. Gelegen aan de iconische Albert Cuyp Markt in Amsterdam, biedt deze unieke studio een veilige en inclusieve ruimte waar vrouwen van alle achtergronden samen kunnen komen om te trainen en zich verbonden te voelen.

Lees verder

beat the heatwave

Drie geheimen voor een goede nachtrust

Wist je dat de gemiddelde persoon ongeveer een derde van zijn leven slapend doorbrengt? Voldoende slaap is noodzakelijk om de mentale en fysieke gezondheid te herstellen, maar onvoldoende slaap is een alomtegenwoordig en prominent probleem in de huidige 24-uursmaatschappij. Hoe jij jouw slaap kan optimaliseren, ondanks omgevingsstressoren zoals extreme hittegolftemperaturen, lees je hier!

Lees verder

FlairoSun

Innovatieve zonbescherming

De geoliede ontwikkelingsmachine van het Nederlandse merk hannah draait om innovatie, kwaliteit, gebruiksgemak én inderdaad olie. Of het nu gaat om een cleanser, lichaamsreiniging of huidverbetering, hannah zoekt altijd naar alternatieven op oliebasis. Hun nieuwste trots? FlairoSun: een oil-based SPF30 in een handige vernevelaar. Nog nooit was zonbescherming zo’n plezier!

Lees verder

millennials en generatie X

De oplossing voor perfectionisme

Rachelle Harel is de eerste soft-life coach in Nederland. Ze begeleidt vrouwen (millennials en generatie X) bij het loslaten van perfectionisme, zodat ze het leven kunnen leiden dat echt bij hen past. Veel 35+-vrouwen raken verstrikt in een web van druk en verwachtingen over hoe ze hun leven moeten indelen en hoe dat eruit moet zien volgens de buitenwereld. Perfectionisme is daarbij het sleutelwoord; moeten excelleren op ieder vlak van je leven, ten koste van jezelf. Soft-life is een manier van leven waarbij persoonlijke ontwikkeling, zelfzorg en plezier centraal staan zodat je meer geluk ervaart. […]

Lees verder

balans en verlichting

De voordelen van yoga

Op 21 juni vieren we Internationale Yoga Dag, een wereldwijd initiatief om aandacht te vragen voor de vele voordelen van yoga. Deze datum, de langste dag van het jaar, is symbolisch gekozen om het belang van balans en verlichting te benadrukken. De Internationale Yoga Dag blijft elk jaar aan kracht winnen en miljoenen mensen over de hele wereld nemen deel aan verschillende yoga-gerelateerde activiteiten.

Lees verder

BOEKENTIP

Een slimme aanpak voor een stressvrij leven

Leestip! Ieder van ons ervaart de toename van stress in de samenleving, maar we zoeken nog steeds naar effectieve manieren om die te verlichten en te voorkomen. Net als in zijn wereldwijde bestseller De logica van geluk benadert auteur Mo Gawdat in zijn nieuwe boek De logica van stress het probleem van stress met een analytische houding: hoe is de overbelasting van ons systeem ontstaan en hoe kunnen we die verhelpen? Dat doet hij door de oorzaken en gevolgen van stress in kaart te brengen, waarbij hij onderscheid maakt tussen geestelijke, emotionele, fysieke en spirituele […]

Lees verder

Conservatorium Hotel introduceert

Therabody Suite en innovatieve spa-ervaringen

Het Conservatorium Hotel in Amsterdam, onderdeel van The Set Collection, is een samenwerking aangegaan met wellness-technologiebedrijf Therabody. Therabody, opgericht door Dr. Jason Wersland, staat bekend om de Theragun, ontwikkeld om spierpijn te verlichten na een ernstig motorongeluk. Vandaag de dag biedt Therabody een breed scala aan producten aan voor pijnverlichting, stressvermindering, herstel en verbeterde slaap.

Lees verder

MAARTJE DERKSEN

Word een Master in Happiness

Op 28 mei betoverde het boek Master in Happiness – Word verliefd op je eigen leven de wereld met zijn boodschap van ik-geluk en eigenaarschap. Maartje Derksen, de kracht achter Master in Happiness, gidst mensen naar een leven waar ze stapelverliefd op worden door zichzelf op de eerste plaats te zetten. Dit levenshandboek biedt eenvoudige en krachtige tools die direct toepasbaar zijn. Met meer dan acht jaar ervaring heeft Maartje gewerkt met een diverse groep mensen, van studenten tot huisvaders en -moeders, van grote en kleine ondernemers tot BN’ers en influencers.

Lees verder