Categorie Body, Mind & Soul

Body, Mind & Soul

News

Masons verhaal

Hoe Masons huid herstelde door het gebruik van huidmicrobioomtechonologie

Toen Tamara’s zoontje Mason vijf maanden oud was ontwikkelde hij heel heftige eczeem wat vooral op zijn gezicht heel erg pijnlijk was. Vier maanden lang hebben ze gewerkt met producten om zijn huidmicrobioom te herstellen en na verloop van tijd klaarde zijn gezicht gelukkig weer helemaal op.

Lees verder

The Blue Zones unfolded

Hét geheim achter de mensen die het langst leven

Zo’n vijftien jaar geleden startte de Amerikaanse auteur Dan Buettner een onderzoek naar het geheim van een lang en gezond leven. Samen met een team van wetenschappers onderzocht hij de plekken op de wereld waar men het langst leeft en omcirkelde ze met blauwe inkt. Dat resulteerde in de zogenaamde ‘Blue Zones’. In het boek Blue Zones kookboek wordt je kennis over de zones bijgespijkerd aan de hand van informatie en recepten van de wereldwijde Blue Zone-inwoners. We spraken Dan over zijn idee van gezond oud worden en bevindingen die hij opdeed tijdens zijn interessante expedities. 

Lees verder

Sporty spice

De sporttrends voor 2021

Twee lockdowns en het tijdelijk sluiten van gyms en studio’s hebben de sportwereld compleet op zijn kop gezet. We sporten inmiddels alweer bijna een jaar online en buiten, maar wat zijn dé sporttrends voor 2021? OneFit ziet duidelijke verschuivingen in de trends en hypes voor het aankomende jaar. De vijf grootste en nieuwste sporttrends voor 2021 lees je hier.

Lees verder

Wereldwijde spacultuur

The art of being well

De Amerikaanse beauty- en lifestylejournalist Kari Molvar schreef het Engelstalige koffietafelboek BE WELL over de wereldwijde spacultuur. Ze bezocht hiervoor ouderwetse spa’s in het Duitse Baden-Baden en Hongarije, maar zo ook een speelse zachtroze spa in China tot aan een ultramoderne wellnesstempel in Zwitserland. We waren benieuwd hoe ze tegen de uiteenlopende benadering van spaculturen aankijkt.

Lees verder

Antioxidanten

De onmisbare stoffen en dé basis voor een gezond lichaam

Antioxidanten beschermen het DNA en weefsel tegen vrije radicale stoffen. Vrije radicale stoffen tasten de cellen en het weefsel aan. Op den duur resulteert dat in een vorm van ziekte of een versneld verouderingsproces. Wie kent ze niet, de kostbare supplementen die beloven je lichaam gezond te houden? Maar wist je dat je door het eten van een dieet dat rijk is aan de juiste voedingstoffen je op een natuurlijke manier je gezondheid op peil kunt houden? We onderzochten het onderwerp en spraken auteur en specialist Lina Nertby van het Zweedse gezondheidsplatform The Food Pharmacy.

Lees verder

Stay positive

Bye bye corona-stress

Last van corona-stress? Ben je bang om het virus te krijgen, maak je je zorgen om dierbaren, ben je onzeker over je baan, inkomen en de toekomst? Eerlijk is eerlijk; je bent niet de enige. Tijdens de pandemie krijgen we nogal wat te verduren, waardoor de kans op stress verhoogt en een burn-out op de loer ligt. Neurosocioloog Ellen Botman van Happy Brain Clinics to the rescue. Hier delen wij haar tips die je helpen tegen corona-stress. Bye bye corona-stress!

Lees verder

Hot stuff

voor je vagina!

Noem het de ultieme self-care. V steaming is het nieuwe scrubben! Iets wat je een paar keer per week prima mag doen. Vaginaal stomen. Want laten we eerlijk zijn; onze vriendin daar beneden heeft flink wat te verduren tussen menstruatie, seks, bevalling en meer. En tóch delft ze het onderspit als het gaat om vertroeteling en verzorging. Talkies duikt er – figuurlijk – in voor je!

Lees verder

6x

Handige tips voor een digitaal dieet

Eindeloos scrollen op social media of online shoppen bij je favoriete shop: we kennen het allemaal. Helemaal nu de lockdown steeds langer duurt, brengen we veel tijd online door. En hoewel deze digitale mogelijkheden ons zeker helpen in deze tijden, blijkt uit onderzoek dat eindeloos scrollen een negatief effect heeft op onze mental health. Daarom is het belangrijk om onze digitale gewoonten te herzien en dus tijd voor een digital detox! Wij delen hier een paar handige tips van psycholoog Dr.Becky Spelman, voor het bevorderen van een zo positief mogelijk mentaal- en emotioneel welzijn.

Lees verder

Energise your soul

RITUALS COSMETICS LANCEERT THE RITUAL OF MEHR

Rituals is inmiddels niet meer weg te denken uit de beautywereld. Van geurstokjes tot kaarsen en fijne bath & body-producten: Rituals geeft je huis én badkamer binnen no-time een heerlijke geur en ontspannen sfeer. Voor liefhebbers van de bath & body-producten lanceert Rituals een nieuwe luxe collectie: The Ritual of Mehr. Deze nieuwe collectie bevat fijne producten die speciaal zijn ontwikkeld om vrolijkheid en geluk in het dagelijks leven te brengen.

Lees verder

Chinees nieuwjaar in het teken van Os

Een jaar vol hoop, maar verwacht niet dat alles zal komen aanwaaien dit jaar…

Het Chinese nieuwjaar wordt ingeluid op 12 februari tijdens de eerste nieuwe maan van het jaar waarmee een nieuw kalenderjaar wordt ingeluid. Een feest dat niet zoals het westerse nieuwejaar maar één avond duurt, maar vijftien dagen lang feest betekent om het kalenderjaar vol voorspoed te starten. Komend kalenderjaar staat in het teken van de Os. Waar de westerse kalender bestaat uit maanden, bestaat de Chinese kalender uit jaren waarbij elk jaar wordt gekarakteriseerd door een dier. De volgorde van de kalender is gebaseerd op een mythe: De Jade Keizer, de eerste keizer van China, […]

Lees verder