2020-1 Cover Lifestyle

Lifestyle

News

Samsung electronics

De magie van een groot scherm

Samsung kondigde vorige week aan dat The Freestyle beschikbaar is voor pre-orders. The Freestyle is technologisch uniek en biedt flexibiliteit om overal te zorgen voor content op bioscoopformaat. Het is een lichtgewicht projector, slimme luidspreker en sfeerverlichting inéén, wat zorgt voor een unieke ervaring.

Lees verder

Het is dino-tijd!

De leukste thuisactiviteiten waarmee je de natuur en dino’s in huis haalt!

Naturalis in Leiden is dé ontmoetingsplek voor iedereen die meer wilt weten van de natuur nu en vroeger. De Dinotijd-zaal in Naturalis is voor veel bezoekers het hoogtepunt van het museum. Hier staat namelijk het kroonjuweel van Naturalis in de spotlights: T. rex Trix. Trix en tijdgenoten en andere oerreptielen maken de spectaculaire Dinotijd-zaal compleet. Nu het museum (tijdelijk) dicht is en we vaker met de kinderen thuis zijn, staat een fysiek uitje naar Naturalis even op hold. Jammer, want kinderen leren hier veel van. Niet getreurd! Naturalis heeft heel leuke (online) thuisactiviteiten die je met het hele […]

Lees verder

Zinderend en meeslepend

Kruip onder je deken met deze Scandinavische thrillers

Ben jij ook zo’n fan van spannende thrillers om een avondje bij weg te griezelen? Dan is dit lijstje met de nieuwste Scandinavische thrillers van uitgeverij Cargo zeker wat voor jou. Welk boek ga jij als eerste lezen?

Lees verder

G-Star RAW

Tapping into 2022

Na de recente G-Star RAW x Snoop Dogg-campagne belicht G-Star nu de artistieke kant van het merk in een filmische dialoog tussen twee tapdansers in denim. “The Rhythm of Denim” is een meeslepende film waarin dans, ritme en percussie het verhaal schrijven. In een morsecode-achtig gesprek communiceren de dansers door middel van tap en bodyclap op afstand, en vinden elkaar uiteindelijk in een dans-climax. 

Lees verder

Mendelstov van Mellius

Dynamische kunstervaring in hotspot Amsterdam Noord

Zeven jaar werkte schrijver en beeldend kunstenaar Mellius aan zijn magisch-realistische roman Mendelstov. Over een toekomstige wereld die wordt geteisterd door een door mensen gewilde en ontketende ramp: de Inter Human Allergy (IHA), in de volksmond ‘Schuwpest’ genoemd. Wie geen twaalf meter afstand houdt, sterft een langzame verstikkingsdood. Zijn manuscript was net af en kreeg een profetisch karakter toen de coronapandemie de wereld op de knieën dwong.

Lees verder

Sisi is terug!

Nieuwe miniserie tijdens feestdagen in première

De iconische Sisi maakt haar comeback. Tijdens de feestdagen laat de NPO een vernieuwde versie van het kostuumdrama zien. De zesdelige serie geeft een nieuwe kijk op het leven van de Oostenrijkse keizerin waarmee de makers de harten van een nieuwe generatie willen veroveren. Vanaf vandaag zijn alle afleveringen van Sisi te bekijken op NPO Plus en op oudejaarsavond worden de eerste twee afleveringen uitgezonden door KRO-NCRV op NPO 2.

Lees verder

Bewust kerst vieren

4 tips om van een dure naar een duurzame kerst te gaan

Hoe leuk de kersttijd ook is, de geschenken voor de kerstviering kunnen nog weleens duur uitpakken. Maar wat als we je vertelden dat dat niet zo hoeft te zijn? Er zijn simpele manieren om dit jaar te besparen op je kerstcadeautjes én meteen goed bezig te zijn voor de planeet, zonder dat het plezier van de ontvangers er minder om wordt. Met deze vier tips ontdek je de leukste manieren om van ‘duur’ naar ‘duurzaam’ te gaan deze kerst.

Lees verder

Haute cultuur

Tijdelijk lichtkunstwerk ARCTIC in Cultuurdorp Westergas

Westergas haalt in samenwerking met Lumus Instruments en Gemeente Amsterdam het lichtkunstwerk ARCTIC van 13 december tot en met 9 januari naar het Amsterdamse Cultuurdorp. Op deze manier biedt Westergas in de donkere dagen en gedurende de lockdown een bijzondere beleving aan de bezoekers van het park. De lichtkunstwerken zijn gratis te bezoeken op Westergas. 

Lees verder

Heeneman & Partners

Beleggen in vastgoedparels

Ondernemend beleggen in vastgoed; dat doen ze al ruim twaalf jaar bij het in Amsterdam gevestigde Heeneman & Partners. Zij maken en beheren vastgoedbeleggingsfondsen voor particuliere beleggers. Momenteel bieden ze beleggingen aan in vastgoed zoals supermarkten, maatschappelijk vastgoed en bijzonder (Amsterdams) vastgoed. Heeneman & Partners heeft in de afgelopen jaren in prachtige en uitdagende projecten belegd. We noemen een aantal voorbeelden om een idee te geven in wat voor soort vastgoed je mogelijk in de toekomst kunt beleggen.

Lees verder

Pulitzer Amsterdam met modeontwerper Claes Iversen

Een spectaculaire couturekerstboom

Deze feestelijke decembermaand werkt hotel Pulitzer Amsterdam samen met de beroemde Deense modeontwerper Claes Iversen, wiens ontwerpen worden gedragen door onder andere koningin Máxima, Lieke van Lexmond en Chantal Janzen, om één van de grootste buitenkerstbomen van Amsterdam te ontwerpen.

Lees verder