2020-1 Cover Lifestyle

Lifestyle

News

Claudia Andujar, The Yanomami Struggle

Onverwachte ontmoetingen

De Fondation Cartier pour L’art Contemporain lanceert een langlopende samenwerking met de Triennale Milano. Ze openden de eerste gezamenlijke expositie; ‘Claudia Andujar, The Yanomami Struggle’. Een bijzonder hartverwarmende tentoonstelling van de 88-jarige kunstenaar Claudia Andujar met betrekking tot de Yanomami-strijd. Sinds de jaren zeventig heeft zij werkelijk haar leven gewijd aan het fotograferen en verdedigen van de rechten van de Yanomami-indianen in Brazilië. Een van de grootste inheemse gemeenschappen in het Braziliaanse Amazonegebied.

Lees verder

ART

MOAM-expositie in de Hortus

De beroemde botanische tuin van Amsterdam wordt een maand lang omgetoverd tot MOAM-expositie. Vanaf vrijdag 16 oktober wordt het werk van vijftien talentvolle kunstenaars hier geshowd, geïnspireerd op de eeuwenoude collectie van de Hortus. Natuur, duurzaamheid en kunst staan centraal tijdens de bijzondere expositie.  

Lees verder

Quiet Nederland

‘Mensen in armoede zitten in een permanente lockdown’

Aanstaande zaterdag is het Wereldarmoededag. In Nederland alleen al leven 1,4 miljoen mensen in armoede. Quiet vraagt vanaf zaterdag extra aandacht voor deze doelgroep met een opmerkelijke publiekscampagne. Bestuursvoorzitter Marieke van Bommel-Bekker: ‘De tweede Nederlandse – gedeeltelijke – lockdown valt op een moment dat wij juist de aandacht vestigen op mensen die permanent in (sociale) lockdown zitten.’

Lees verder

Haute Auctions

Het nieuwe online veilingplatform voor high-end fotografie

Haute Auctions is dé plek voor fotoliefhebbers en kunstverzamelaars. Het nieuwe online veilingplatform staat vol belangrijke 20e-eeuwse en hedendaagse werken, die worden geveild door een selectie experts. Ideaal om een uniek high-end stuk te scoren voor aan de muur!

Lees verder

#VowForGirls

Bijzondere campagne voor International Day of the Girl

Wereldwijd trouwen twaalf miljoen meisjes voordat ze achttien worden, zonder dat ze er zelf voor kiezen. 11 oktober is het International Day of the Girl – een wereldwijde feestdag én oproep tot actie voor de rechten van meisjes. Daarom is het deze week extra belangrijk om stil te staan bij kindhuwelijken en hoe jij kan bijdragen kindhuwelijken te stoppen. 

Lees verder

Thuis bij

Manon von Gerkan

New York is the place to be; een van de meest creatiefste plekken van de USA en zeker van de wereld; de stad waar op het gebied van architectuur, interieur, fashion, muziek, grafische vormgeving en beeldende kunst, stimulerende energieën samenkomen. Maar het is ook een drukke en hectische stad. Een niet aflatende stroom van vormgevers, kunstenaars, fotomodellen en createurs bevolken de stad en zorgen voor een melting pot van diverse trends en creatieve impulsen. Zij zijn daarom ook op jonge leeftijd naar deze wereldstad toegetrokken, want ‘If I can make it there, I can make […]

Lees verder

moto g9 plus

HEBBEN: DEZE COMPACTE TELEFOON VOOR HELE FAMILIE!

Een topcamera om al je mooie herinneringen vast te leggen, een groot scherm waarop je heerlijk films kunt kijken of je kids mee kunt vermaken én een lange batterijduur: dat zijn vaak de belangrijkste dingen die we zoeken in een smartphone. Motorola combineert dit allemaal in hun nieuwste smartphone-musthave: de moto g9 plus! Talkies vertelt je hier waar je eigenlijk allemaal op moet letten bij een telefoon die geschikt is voor het hele gezin.

Lees verder

The Dad talks with…

Remy Bonjasky

Remy Bonjasky kennen we natuurlijk allemaal als kickbokser en drievoudig K-1-kampioen. Tegenwoordig runt hij samen met zijn verloofde Renate de Bonjasky Academy. Hij heeft drie kids; zoons Cassius en Dean, en dochter Skye.

Lees verder

Talkids

De kinderkamer van…

In de rubriek ‘Talkids’ nemen we een kijkje in de kinderkamer van bijzondere, bekende en fabulous kids. Ditmaal de kamer van Vito, het zoontje van Maartje Diepstraten (aka Bart van Barts Boekje).

Lees verder

Weekendtip

Ontwerp je eigen knitwear in het TextielMuseum

Altijd al een keer in de schoenen willen staan van een designer? Vanaf dit weekend kan dat in het TextielMuseum in Tilburg! Op de nieuwe state-of-the-art-breimachine kun je je eigen gepersonaliseerde designersokken en sjaals laten breien. De perfecte, one-of-a-kind must have voor het najaar!

Lees verder