2020-1 Fashion Cover

Fashion

News

Milan Fashion Week

Elisabetta Franchi Fall/Winter 21/22 fashion show

Het is weer tijd voor de Italiaanse Modeweek: Milan Fashion Week. Designers showen hun mooiste creaties voor het Fall/Winter 21/22 seizoen. Milan Fashion Week zal dit seizoen vrijwel geheel door alle merken digitaal en realtime worden uitgezonden. A.s. zondag kun je genieten van de fashion show van Elisabetta Franchi. Perfect om heerlijk vanaf je bank, en toch een beetje front row, te bewonderen.

Lees verder

Juwelenportret

De eeuwenoude schatten van Van Gelder Indian Jewellery

De zussen Noelle en Fleur van Gelder staan aan het roer van Van Gelder Indian Jewellery. De Bossche zussen zijn gespecialiseerd in Indiase juwelen en bestieren de business vanuit hun hoofdkantoor, ook wel liefkozend een stadpaleisje genoemd, in Den Bosch. Zus Fleur neemt de creatieve kant voor haar rekening en Noelle het overige. Met respect voor het ambacht en de selfmade business door hun moeder namen de zussen het bedrijf over. Met de komst van een eigen contemporary collection groeit hun markt en vinden zij zich opnieuw uit door in tijden van crisis dichtbij henzelf […]

Lees verder

byJacky

Een uniek juwelenplatform met de meest bijzondere merken

Na tien jaar ervaring in de juwelenbranche waagt Jacky Swinkels (31) de sprong naar zelfstandigheid via een uniek juwelenplatform voor het hogere sieradensegment: byJacky. Een platform met de meest bijzondere merken vanuit de hele wereld, waar een nieuwe definitie van een op maat gemaakt advies geldt. Het aanschaffen van sieraden is een persoonlijke beslissing en dat maakt de keuze niet gemakkelijker. ByJacky bedacht een manier om te voorzien van raad op afstand: op basis van een filmpje van je huidige juwelencollectie komt Jacky met een top drie-advies van passende en relevante sieraden. Wij spraken Jacky […]

Lees verder

Fashion meets art

UNIQLO lanceert samenwerking met Musée du Louvre

Internationale kledingretailer UNIQLO start 2021 met de lancering van een vierjarig partnerschap met het Louvre in Parijs. Het doel van het nieuwe partnerschap is om een breed programma te bieden dat past bij de wensen van beide partijen. Zo maken ze het publiek vertrouwd met het museum en zijn meesterwerken én verhogen ze de vreugde van kunst in het dagelijkse leven.

Lees verder

Ilja Visser lanceert

Suits & Softs by ILJA

De Nederlandse designer Ilja Visser is terug van weggeweest en viert dit met de lancering van haar nieuwe collectie: Suits & Softs by ILJA. De items in de collectie zijn zowel casual als effortless chic te dragen. Een duurzame collectie die zich richt op de moderne vrouw, waarvan de items deels gemaakt zijn van reststoffen van verschillende designers.

Lees verder

Sneaker news

AriZona & Adidas Lanceren Superstar Sneaker Collection

Een goede sneaker mag natuurlijk niet ontbreken in onze schoenenkast. Helemaal niet in deze tijden waar we veel lange wandelingen maken om toch een beetje te blijven bewegen. Speciaal voor alle sneaker lovers lanceren AriZona en Adidas een gloednieuwe Superstar Sneaker Collection. De iconische Superstar is in een zomers jasje gestoken en is versierd met AriZona-details!

Lees verder

Levi's

De jeanstrends van komend seizoen

Het vinden van de perfecte jeans is vaak niet zo makkelijk als het lijkt. Toch is het een favoriet item in veel kledingkasten en blijven we op zoek naar hét perfecte model. Gelukkig kunnen we onze skinny jeans komend seizoen terug in de kast hangen en kiezen we voor loose fit jeans. Comfort én stijlvol is de trend. En eigenlijk zijn we zijn allemaal wel toe aan een comfy-chic comeback na de afgelopen maanden, toch?

Lees verder

ZAZI Vintage

Jeanne de Kroon’s passie voor textiel en het vertellen van verhalen

De 27-jarige oprichter van ZAZI Vintage maakt de wereld jas voor jas, jurk voor jurk, een beetje mooier. De jassen en jurken van ZAZI worden gemaakt van vintage stoffen en geupcyclede materialen door vrouwen in India en Afghanistan, die hierdoor een beter bestaan krijgen. Inmiddels zijn Jeannes ontwerpen en vooruitstrevende visie op mode al geliefd bij Máxima, werkt ze samen met de Verenigde Naties en kloppen de grote jongens bij haar aan voor duurzaamheidsadvies.

Lees verder

De favorieten van

Caroline van Thillo

Lonneke Nooteboom deelt in Talkies haar fashion finds. Ze is al twintig jaar stylist en personal shopper van verschillende BN’ers en geeft ook stylingworkshops. In deze rubriek neemt Lonneke een kijkje in de kast van inspirerende vrouwen. Welke items zijn favoriet en hebben een bijzonder verhaal? Deze editie gaat Lonneke op bezoek bij Caroline van Thillo.

Lees verder

Juwelenportret

Iconische sieraden door Begum Khan

Je kent de charmante sieradenontwerper Begum Kiroglu misschien beter onder de naam van haar merk: Begum Khan. De Turkse ontwerpster groeide op tussen de pracht en praal van Ottomaanse kunst en antiek. Geboren in een familie van Ottomaanse antieke kunstverzamelaars, leerde Begum al vroeg de herkomst van speciale stukken en de verhalen achter kunst en antiek kennen. Tradities en gebruiken waren verweven in haar opvoeding. Een solide basis voor een leven vol creatie en diepgang. Dit jaar is het tien jaar geleden dat Begum haar merk begon met een paar manchetknopen die ze maakte voor […]

Lees verder