Talkies Beauty Issue

Een zinderende zomer staat ons te wachten met binnenlandse, lange, verre en korte reizen. Persoonlijk blijf ik graag in de buurt en zijn mijn favoriet toch altijd de mediterrane landen. Opvallend vind ik het dat ik overstroomd werd met DM-berichten toen ik voor het eerst vorig jaar enkele beelden deelde op sociale media over mijn jaarlijkse vakantie helemaal met mezelf alleen.

Ik kreeg bezorgde appjes van vrienden, opbeurende berichten via DM en ook berichten dat vrouwen deze gewoonte over gaan nemen. Kroatië is hip. Het is het land waar de andere helft van mijn familie woont en waar ik als kind vele en lange zomers heb gespendeerd. Tevens de plek waar ik volledig tot rust kom en elk jaar dus een paar nachten alleen verblijf in een tophotel met dito service én spa. Dit jaar deed ik dat in het Radisson Blu Resort & Spa in Split. Je vliegt van Schiphol (maar ook onder meer van Rotterdam voor het gemak) in twee uurtjes naar Split en bij aankomst word je verwelkomt door de zilte zeelucht gemixt met de geur van het vele lavendel dat er groeit. Afijn, alleen weggaan is mijn tip aan jou. Mijn ervaring in het Radisson lees je op pagina 132. We inspireerden ook onze freelance editor Marina de Massiac die in Kroatië het waanzinnige Dubrovnik bezocht. Lees er alles over op pagina 134.

Voor deze beautyeditie waren we op zoek naar… nou ja… logischerwijs een beauty. Maar wél een beauty met brains. En dat alles – met een zeer nuchtere levenshouding en bijzonder fijne levenslessen – vonden wij in presentatrice maar vooral entrepreneur Renate Gerschtanowitz. Voormalig model en TMF-vj Renate verdween een aantal jaar geleden op de achtergrond en dat maakte ons extra nieuwsgierig. Wát houdt haar nu bezig, waar is ze mee bezig en is er leven na televisie?! Alle antwoorden en heel veel meer vind je in deze cover story met deze bijzondere Talkies-vrouw.

Naast de winnende producten van de afgelopen Dutch Beauty Award lees je onder meer over dé beautyfavorieten van onze contributing editor Lonneke Nooteboom, de op Azië geïnspireerde kunst van kunstenares Grace Spiegel, de beautyroutines en -tips van Joëlle Gullit én dé essential list van niemand minder dan ondernemer, influencer en eigenaar van Delia Skin Clinic en skincare-brand D-Skin, Delia Erdogan.   

Lekker veel beauty, reizen, fashion, selfcare (check het Kamalaya-artikel van Illonka!), juwelen en all good things in life! Te veel leuks om op te noemen, dus geniet van een moment voor jezelf met jouw Talkies!

Blijf gezond. Fijne zomer!

Kristina Bozilovic

Talkies Beauty Issue

#5 Juli 2022