Talkies Lifestyle Issue

Beste voorjaar, ik heb te lang op je moeten wachten. En nu je er bent krijg ik weer zin in op- en uitruimen, de tuin aanpakken en brunches organiseren! Het voorjaar is een tijd waarin ik orde op zaken stel, volgens de Lonneke-methode mijn kledingkasten opnieuw indeel, het buitenleven weer oppak en héél goed ga op feestelijk gedekte tafels voor ellenlange brunches.

Ik word dan ook enthousiast van Instagramaccounts als die van @rosedale_farm en @stevecordony en dichter bij huis @foodiesinheels van Maud Sanders-Raaijmakers. Maud is dé Tablescaping Queen van Nederland en België en dekt met haar achtergrond in catering en hosting tafels met grandeur, stijl en kleur en kookt in een handomdraai de lekkerste gerechten voor een simpele lunch tot aan een bijzondere feestdis! Om jou ook te inspireren het mooiste en beste te halen uit dat ene échte moment samen aan tafel, dekte Maud in een aantal thema’s de tafel en geeft ze je tips en tricks om er ook thuis een feestje van te maken. Wedden dat je gezelschap en kids opkijken van hun telefoon wanneer ze een prachtig gedekte tafel aantreffen? ‘Aan tafel beleef je de mooiste gesprekken. Of je nou op zondagochtend aan tafel zit met je gezin, dinsdagavond met je ouders en zaterdagavond met vriendinnen: aan tafel gebeurt het. Je creëert hier verbinding. Als je de tafel mooi dekt voelen mensen zich welkom,’ aldus Maud.

Het voorjaar is hét moment om bewuster te verbinden met de natuur. En als je geluk hebt, heb je een tuin waar je meer uit kunt halen dan je nu wellicht doet. Floor Korte, auteur van Floors moestuin begon met twee tomatenplanten en het planten ervan in haar tuin groeide uit tot maar liefst vierhonderd vierkante meter ’eetbare tuin’’! En niet alleen de voeding die uit de grond komt is er zo bijzonder aan, het effect dat tuinieren heeft op je psyche en gezondheid is ook zéker een reden to go back to nature. Op pagina 27 leer je hier meer over.

Deze editie zit weer vol met fijne reportages, inspirerende ondernemende vrouwen en gouden tips! Covermodel Amber Brantsen presenteerde het NOS Journaal, maar maakte vorig jaar de overstap naar de Scandinavische streamingsdienst Viaplay voor de presentatie van het Formule 1-uitzendingen. ‘Ik vond het maken van deze stap echt doodeng, maar het lag buiten mijn comfortzone en dat trok me aan’, aldus Brantsen. Inmiddels is ze haar tweede seizoen met vertrouwen afgetrapt en leren we haar in een uitgebreid interview beter kennen. Ook leer je in deze editie van de befaamde life- en businesscoach Kelly Weekers in Last but not Least haar ontdekkingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, van Stefanie Broes, oprichter van moonbird, de innovatieve tool waarmee je jezelf altijd en overal kunt kalmeren en ontspannen, hoe zij dit merk bouwt en het door een pandemie loodste, en Stephanie Knoors vertelt jou als mede-eigenaar van The Self-Made Summit wat dit businessevent voor vrouwen voor jou kan betekenen! En in ‘De 20 met…’ leer je middels korte en krachtige vragen Iva Bicanic, hoofd Centrum Seksueel Geweld, kennen. 

Dus ga er lekker voor zitten en reis met ons mee naar Parijs met gevierd culinair journalist Mara Grimm naar de beste en mooiste adresjes in Parijs welke je vindt in haar gloednieuwe eetgids Bon Appetit Paris, naar het Marrakech van Club Med én naar magisch Kaapstad waarover reisjournalistMarieke de Ruijter een reisverhaal schreef in geur en kleur, eentje om bij weg te dromen. En zelf reisde ik af naar Barcelona om een Hot Lap te rijden met niemand minder dan Mark Higgins, drievoudig Brits rallykampioen en stuntrijder in onder meer de Bond-films Quantum of Solace, Skyfall, SPECTRE en No Time To Die. Mark en ik trapten het pedaal flink in en testten hiermee de nieuwe Range Rover Sport plug-in electric hybrid off-road in de Spaanse bergen.

Dit en nog veel meer in jouw Talkies!

Enjoy! Kristina Bozilovic

Cover Talkies Magazine 2023-02

Talkies Lifestyle Issue

#2 maart 2023