Talkies Glamour Issue

Voorzichtig aan begonnen we aan het jaar 2022, met een nasleep van de pandemie en een onzeker vooruitzicht. Met een paar maanden lijkt het leven weer opgepakt, alsof er niks gebeurd is. Bij het schrijven van dit voorwoord staan we alweer aan de vooravond van een nieuw jaar. Voor de één een jaar met veelbelovende projecten en voor de ander een jaar waarvan ze blij is dat ze het mag meemaken. Want in het geval van kunstenares Ans Markus, was het twee jaar geleden kantje boord toen zij met gynaecologische kanker werd gediagnostiseerd. In een warm en bijzonder openhartig gesprek dat ik met haar had is Markus open over de angst, hoop en lessen die ze leerde uit haar ziekteperiode. Ik zie het daarom ook als een viering dat zij na vijf jaar eindelijk weer boeiend en oogstrelend werk van haar hand tentoonstelt. Verbonden Vrijheid van Ans Markus bekijk je nu in Museum Slager in Den Bosch.

Covermodel, presentatrice, radiomaker, podcastmaker en meer; Iris Enthoven verruilt haar combat boots voor pumps in de shoot die we met haar deden in het waanzinnige Anantara Krasnapolsky Hotel in Amsterdam, waar ze service, gastvrijheid en vriendelijkheid van personeel naar een next level hebben getild. Met de waanzinnige locatie midden op de Dam sta je natuurlijk al een puntje voor maar zoals General Manager Arne Heuwekemeijer heel terecht vertelde: ‘De locatie is een gegeven, daar gaan we geen credits voor nemen maar onze verregaande service en gastvrijheid, dát zijn aspecten waarin we ons als onderdeel van de Anantara groep onderscheiden.’ Hij heeft niks te weinig gezegd en we hebben er dan ook een geweldige dag gehad met Iris. Niet in de laatste plaats omdat we met een top team werken, maar ook zeker door de positieve sfeer en instelling van Enthoven zelf. Ze staat er een beetje bekend om; altijd goed gemutst, intelligent én – zoals ze bewees met haar deelname aan het programma Kamp van Koningsbrugge – sterk.  Lees meer over dit multitalent vanaf pagina 28.

2023 voelt een beetje als een nieuw begin, en we gaan er weer voor om de beste versie van onszelf te zijn in dit nieuwe jaar. Sport- en lifestyledeskundige Angélique Heijligers helpt je hiermee vanaf pagina …. een handje en leert je hoe de klassieke outer workout je inner workout wordt en dat juist dít de nieuwe… naja… trend is, als je het zo wilt noemen.  Maar ik wed erom dat dit juist is waar het allemaal om draait en zal blijven draaien. Jezelf afbeulen voor een sixpack is niet meer van deze tijd. Fitness is een manier geworden om goed voor jezelf te zorgen en jezelf beter te leren kennen.Aldus Angelique.

Een nummer vol inspiratie voor zelfontplooiing, succesverhalen van bijzondere ondernemers, lekker veel fashion en meer. Contributor Lonneke Nooteboom wijst je de weg in haar feestdagen favorites, in de nieuwe rubriek ‘De 20’ leer je leidinggevende vrouwen en hun talenten, tips en kwetsbaarheid beter kennen middels diepgaande en minder diepgaande vragen. We trappen af met Annabelle Birnie, directeur van De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam én we voorzien je van jouw dosis luxe lifestyle met veel mode, reizen, culinair nieuws en fijne inspiratie.

Geniet nog van de laatste weken van het jaar en maak een mooi, nieuw begin van 2023, met veel gezondheid, respect en liefde voor elkaar en elkaars voorkeuren en meningen.

Alle liefs en moois in 2023.

Kristina Bozilovic

Talkies Glamour Issue

#8 november 2022