Nu in de winkel

We staan aan de vooravond van een nieuw jaar. Een jaar waarin waarschijnlijk álles anders is en we wellicht de grote veranderingen die zich manifesteren in onze maatschappij gaan accepteren. We spreken hierover visionair Bob de Wit naar aanleiding van zijn gloednieuwe Gids Regio 4.0, waarin hij lezers leert dat dezelfde technologie die mensen onder controle kan krijgen, ook kan worden gebruikt om ons onafhankelijk te maken. De Wit is Hoogleraar Strategisch Leiderschap aan de Nyenrode Business Universiteit en zegt over de huidige situatie; ‘Veel mensen realiseren zich niet dat we heel lang in een feodaal tijdperk hebben geleefd waarin een aantal landeigenaren de baas waren. Ze waren rijk en machtig. We zijn toen overgegaan naar een handelsrepubliek. Daarna gingen we over op de industriële samenleving. We zijn nu aan het einde van de industriële revolutie. De grootste bedrijven van de wereld zijn nu big tech, big pharma en finance. Ik weet al een aantal jaar dat er op een dag een omwenteling zou komen. Om het positief te formuleren: we staan nu aan de vooravond van een nieuwe maatschappijvorm.’ Lees zijn opmerkelijke visie op pagina 78.

Covermodel en presentatrice Vivienne van den Assem kijkt in elk geval hoopvol richting de toekomst en vertrouwt ons toe dat ze echt wel de gevaren ziet, maar er niet somber door wordt. Van den Assem heeft een positieve kijk op het leven en dat is ook zéker één van de eigenschappen die de presentatrice door de traumatische ervaring van het verliezen van dierbare collega Peter R. de Vries zal loodsen. ‘Het is een heel intens en emotioneel jaar geweest en staat voor mij in het teken van de aanslag op Peter R. de Vries afgelopen zomer. Ik kan nog niet bevatten dat een dierbare collega niet meer terugkomt omdat hij is vermoord.’ Lees het openhartige interview met Vivienne vanaf pagina 28.

Een nieuw jaar betekent voor velen een nieuw begin. En natuurlijk willen we élk jaar weer de beste versie van onszelf zijn. Nu zal Het ontwaakte brein – het nieuwe boek van Dr. Lisa Miller, hoogleraar aan de Columbia University in de Verenigde Staten – je daar een heel eind mee op weg helpen. ‘De westerse cultuur is schokkend arm als het gaat om relaties tot de natuur en spirituele vaardigheden. Ons dagelijks bestaan is gericht op wat kan ik krijgen, wat wil ik en wat is eigenlijk mijn doel in het leven. We overschatten onszelf een beetje. Het collectieve ongeluk dat men voelt zou kunnen worden omgedraaid als we elkaar en dieren als broeders en zusters gaan beschouwen, en de aarde als iets levends zien.’ We zijn het hier bij Talkies helemaal eens met Miller!

Een nummer vol inspiratie voor zelfontplooiing, succesverhalen van bijzondere ondernemers, lekker veel fashion en meer. Contributor en ‘onze vrouw in Parijs’ Renée Koudstaal ging in gesprek met ontwerpster Guillemette Menard van Maison Guillemette en zij vertelt ons hoe we – als een ware Parisienne – het best wegkomen met pailletten en glimmende stoffen.

Geniet nog van de laatste dagen van het jaar en maak een mooi, nieuw begin van 2022, met veel gezondheid, verdraagzaamheid en ruimte voor ekaar en elkaars voorkeuren en meningen.

Alle liefs en moois in 2022.

Kristina Bozilovic   

Talkies Magazine

No.8.Glamour December 2021