2020-1 Cover F&B

F&B

News

Haute To Go

Talkies proeft

De horeca is één van de vele sectoren die het zwaar heeft door de heersende pandemie. Restaurants hebben in een relatief korte tijd hun culinaire creaties moeten omzetten naar een service waarbij smaak- en textuurbehoud gecombineerd moesten worden met strenge sanitaire voorschriften en take away-proof-ritjes. De Rotterdamse chef-kok en tv-persoonlijkheid Herman den Blijker moest in 2020 samen met zijn partner Nick Kousemaeker het to go-concept omarmen. Ze stelden drie luxe menu’s samen die in samenwerking met het bedrijf Thuis Uit Eten aan huis worden bezorgd. We spraken de grote chef tussen de opnames door over zijn […]

Lees verder

GIMBER

Jouw Dry January-buddy tot aan de finishlijn

Doe jij mee aan Dry January? Dat verdient sowieso al een applaus, vooral in deze moeilijke tijden van lockdown. Allemaal voor het goede doel uiteraard, want ieder lichaam en geest kan wel wat rust en reinheid gebruiken na 2020 en na de feestdagen, waar de alcoholische versnaperingen waarschijnlijk rijkelijk hebben gevloeid. We kunnen ons voorstellen dat deze detoxmaand nét iets lastiger vol te houden is. Daarom delen wij hier een paar non-alcoholische drankjes die jou helpen moeiteloos Dry January te finishen.

Lees verder

Foodbox

Mealhero: de nieuwste healthy foodbox

Heb jij ook het voornemen om gezonder te eten en meer zelf te koken, maar heb je geen idee wat je moet kopen als je in de supermarkt bent of totaal geen inspiratie voor wat je nu weer op tafel moet zetten? Dan is de healthy foodbox van Mealhero echt iets voor jou! Mealhero bezorgt een boodschappenpakket vol vriesverse ingrediënten, die je heel makkelijk in de meegeleverde slimme stoomoven kunt bereiden. Zo zet jij binnen no-time een gezonde én lekkere maaltijd op tafel.

Lees verder

Veganuary

De lekkerste Thuisbezorgd restaurants voor vegans

Bij een nieuw jaar horen nieuwe voornemens en veel Nederlanders hebben het voornemen om minder vlees te eten of zelfs helemaal vegan te gaan. Of het in ieder geval te proberen. Voor iedereen die zich heeft aangesloten bij de Veganuary challenge om het jaar vegan te beginnen, delen wij hier een paar toprestaurants waar jij je vegan maaltijd kunt bestellen. Met deze favorieten wordt Veganuary nét iets makkelijker.

Lees verder

Alcoholvrije Vinobox

Een box met heerlijke alcoholvrije wijnen

Jezelf verrassen met mooie wijnen die binnen jouw smaakprofiel (of juist net daarbuiten) passen, zelfs als je géén alcohol drinkt: dat is het doel van Vinobox. Daarom lanceert het succesvolle online wijnconcept nu ook een alcoholvrije box. Een box met heerlijke alcoholvrije wijnen die ideaal zijn als je zwanger bent (of een zwangerschap wilt vieren), deze maand meedoet aan Dry January of überhaupt geen alcohol drinkt.

Lees verder

Haute To Go

Talkies proeft

De horeca is één van de vele sectoren die het zwaar heeft door de heersende pandemie. Restaurants hebben in een relatief korte tijd hun culinaire creaties moeten omzetten naar een service waarbij smaak- en textuurbehoud gecombineerd moesten worden met strenge sanitaire voorschriften en take away-proof-ritjes. De Mexicaanse Tania Yabra, huispatissier van Restaurant Wils, stelde een patisserie to go-box samen voor de Wils Bakery in Amsterdam. Haar box bevat zes taartjes met de meest uiteenlopende smaken. We namen een kijkje in haar keuken en spraken over de Mexicaans-Franse invloeden, én natuurlijk over haar frisse, rokerige en […]

Lees verder

een week vegetarisch

Nationale Week Zonder Vlees

Van 8 tot 14 maart vindt alweer de vierde editie van de Nationale Week Zonder Vlees plaats in Nederland. Deze duurzaamheidscampagne is sinds 2018 een jaarlijks terugkerend initiatief, waar deelnemers geïnspireerd worden om een week lang vegetarisch te eten en zo te ontdekken hoe lekker én makkelijk dit kan zijn.

Lees verder

Happy weekend

De lekkerste mocktails voor Dry January

2020 is eindelijk achter de rug en we kijken uit naar hopelijk betere tijden in 2021. Januari is een tijd van reflectie en goede voornemens, bijvoorbeeld een maand lang geen alcohol drinken met de Dry January challenge. Een challenge die soms lastig is, daarom delen we hier vier heerlijke mocktailrecepten om het weekend feestelijk in te luiden. Met deze mocktails krijgt de winterblues geen kans dit jaar: positive vibes only!

Lees verder

Receptenspecial

3x healthy vegetarische recepten

Januari is de maand van de goede voornemens, warme truien en gezond eten. Daarom delen we hier drie lekkere, gezonde, vegetarische recepten die ook gemakkelijk vegan te maken zijn, om je gezonde lifestyle een boost te geven.

Lees verder

Interview François Blanc

Sweet Paris

De Franse journalist François Blanc schreef een Franstalig bakboek over de mooiste zoete recepten van Parijse patissiers. In het boek is er ook ruimte voor dromerige foto’s van de stad van de liefde. We spraken de auteur over zijn zoete Parijs zodat je weet waar je straks moet zijn als de lockdown wordt opgeheven, en droomden alvast weg bij de oh zo mooie foto’s. 

Lees verder