2020-1 Cover F&B

F&B

News

7x

Hier drink je de beste Espresso Martini’s in Amsterdam

De Espresso Martini is here to stay. Na de snelle opmars kunnen we er geen genoeg van krijgen. Maar waar shaken ze nou de beste? Ontdek het hier!

Lees verder

Hét moment om sushi te bestellen

10x sushirestaurants om je vingers bij af te likken

Ieder weekend is het op zaterdag raak voor sushiliefhebbers in Nederland. Want dan bestellen we volgens data van Thuisbezorgd.nl het vaakst deze heerlijke Japanse specialiteit. Wist je trouwens dat wij Nederlanders het vaakst sushi met zalm, komkommer en avocado bestellen? Simpel, maar altijd lekker! Om het je makkelijk te maken hebben wij tien sushirestaurants op een rijtje gezet. Dus, houd je eetstokjes in de aanslag en trakteer jezelf!

Lees verder

BBQ season

BBQ-tip: aubergine op de BBQ

Het is de hoogste tijd om de BBQ tevoorschijn te halen! Die standaard BBQ-recepten kennen we allemaal wel, maar wist je dat de aubergine ook perfect is voor de BBQ? Met de aubergine tover je eens wat anders op tafel en laat je iedereen genieten van de veelzijdigheid en de unieke smaak. Heel lekker én heel gezond! Om je te inspireren voor een heerlijke BBQ met de aubergine, delen wij hier een paar overheerlijke recepten.

Lees verder

Receptenspecial

Deze recepten wil je maken deze zomer

Summer is finally here! Hopelijk kunnen we snel weer genieten van heerlijke zomerdagen. En hoe fijn is het om buiten te eten op warme dagen? Urenlang buiten tafelen, gezellige BBQ-avonden of een picknick in het park. Daarom delen wij hier drie recepten die perfect zijn om buiten van te genieten. Ze zijn heerlijk voor bij de BBQ en tijdens zomerse dagen.

Lees verder

tableaux paris

Zes vuistregels om je zomerse borrelplank te upgraden

De kleurrijke borrelplank is niet meer weg te denken uit het culinaire landschap. Van kraakverse kleurrijke crudité tot rozen van parmaham: het Parijse bedrijf Tableaux Paris creëert sinds 2020 uitnodigende borrelplanken voor bourgondiërs en merken als Louis Vuitton en Yves Saint Laurent. Oprichter Tom Tarsiguel deelt zijn tips om je gebruikelijke, zomerse borrelplank te upgraden om zo een chique centerpiece neer te zetten voor gasten aan huis.

Lees verder

summer tip

Hier vind je Amsterdam een zomerse oase van rust

Geniet in Amsterdam van een zomerse oase van rust na een dag shoppen, na een museumbezoek of een wandeling door het Vondelpark. Hier geniet je van zomerse drankjes, verfijnde hapjes en een uitgebreide lunchkaart.

Lees verder

La Dolce Vita

Hier geniet je van een high tea zoals Audrey Hepburn

Vespa’s, verse tiramisu, focaccia’s, vitello tonato en prosecco’s, waan je in het zonnige Rome bij de La Dolce Vita Afternoon Tea van Relais & Châteaux Weeshuis Gouda. Voel je voor even Audrey Hepburn in Roman Holiday terwijl je geniet van een high tea in dit boutiquehotel.

Lees verder

zakelijke meeting op de planning?

Dit zijn de perfecte hotellobby’s voor een zakelijk koffietje!

Voor sommigen is de vakantie al begonnen terwijl anderen nog een aantal zakelijke meetings op de planning hebben staan. En hoe fijn is het als je deze op een inspirerende plek kunt doen, waar je van alle gemakken voorzien bent. Dit zijn de perfecte hotellobby’s voor een zakelijk koffietje!

Lees verder

Gezonde smikkelweken

6x zo zorg je ervoor dat je kinderen meer groente eten

Dat groenten gezond zijn wist je natuurlijk al, en dat niet alle kinderen ze automatisch lusten, wist je vast ook. Maar wat je waarschijnlijk nog niet weet is dat in Nederland 85% van de kinderen in de leeftijd tussen de vier en twaalf jaar te weinig groenten eet. Honger wordt vaak gestild met een ongezonde snack, met als resultaat dat een op de zeven kinderen overgewicht heeft. Tijd om die trend te keren! Deze zomer gaat de derde editie van Spoony’s Gezonde Smikkelweken van start, het grootste nationale groenteprogramma voor kinderen op de BSO. Tijdens […]

Lees verder

cheers to life!

Déze gin laat jou in het hier en nu leven

Een gin die jou in het hier en nu laat leven. Dit is waar Ukiyo Gin voor staat. Het woord ‘Ukiyo’ is een Japanse vertaling van ‘los van de moeilijkheden van het leven’. Hierbij ligt de nadruk op het leven in het hier en nu, en het bewonderen van de schoonheid van de natuur. Deze gin vindt zijn oorsprong in de Kagoshima regio in Japan. Deze regio ligt op het zuidpunt van het Japanse hoofdeiland, en in de schaduw van de Sakurajima-vulkaan. Hier worden de Ukiyo Blossom en Ukiyo Yuzu Gin gemaakt met lokaal verbouwde […]

Lees verder