2020-1 Cover F&B

F&B

News

Dé gouden tips om vegan te eten

Van alleseter naar vega(n)

Meer dan twintig jaar geleden ging Roos Rutjes van alleseter naar vega(n). Inmiddels heeft Roos een uniek dining concept in Nederland opgezet genaamd Rozey. Bij Rozey eet en drink je all inclusive vega(n) voor een vaste prijs. Dit jaar staan er drie nieuwe openingen van restaurants op de planning. Wat vindt Roos de grootste uitdaging in het (duurzame) ondernemerschap? En wat zijn dé gouden tips om vegan te eten? Je leest het hier. Read and get inspired! 

Lees verder

In Nederland en België!

Zes hotelbars waar je geweest moet zijn

Niet naar een hotel gaan om te slapen maar om te een drankje te doen. Hotelbars worden steeds populairder. Schuif aan bij deze chique hotelbars en omring je met mensen en verhalen van over de hele wereld! Wij zetten zes bars op een rij.

Lees verder

Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel

Maken: Gevulde zoete aardappel uit de oven

Geen zin om uren in de keuken te staan? Dan is een recept uit de oven ideaal! Bijvoorbeeld deze gevulde zoete aardappel met een vleugje boerenkool en peulvruchten. Makkelijk voor te bereiden maar ook lekker en helemaal vegan! Perfect om te proberen tijdens de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel.

Lees verder

Beter voor je lichaam en de planeet!

Hier eet je tijdens de week zonder vlees en zuivel

De één zweert er al jaren bij, de ander zet misschien de eerste voorzichtige stappen naar een vegan leven. Tijdens de Nationale Week zonder Vlees en Zuivel wordt Nederland uitgedaagd om een week lang vlees en zuivel te vervangen voor plantaardige vlees- en zuivelvervangers. Het is niet alleen gezonder voor je lichaam, maar ook beter voor de planeet. Als je deze week geen vlees en zuivel eet, bespaar je 193 liter water en 80 kilometer autorijden! Hier zijn vier hotspots waar je deze week kunt eten zonder vlees en zuivel.

Lees verder

Happy International Women's Day

Bij deze restaurants vier je Internationale Vrouwendag

Op 8 maart is het weer tijd om Internationale Vrouwendag te vieren, een dag waarop we stilstaan bij de strijd voor gendergelijkheid en vrouwenrechten over de hele wereld. Laat deze dag niet zomaar voorbij gaan en ga lekker uiteten! Deze restaurants zetten vrouwen extra in het zonnetje tijdens Internationale Vrouwendag!

Lees verder

Happy weekend!

Maken: Bomba met miso-karamelijs

De wereld telt 195 verschillende landen met ieder zijn eigen eetcultuur. Ben je al bekend met de dessertrijke Iraakse keuken? Verras iedereen thuis met dit recept van auteur en kok Ixta Belfrage!

Lees verder

Verras jouw gezin met dit recept!

Maken: fesenjan granaatappel-walnootstoof

De wereld telt 195 verschillende landen met ieder zijn eigen eetcultuur. Ben je al bekend met de Iraakse keuken? Verras iedereen thuis met dit recept van auteur en kok Saar Shawkat!

Lees verder

Maak kennis met de Iraakse keuken

De wereld telt 195 verschillende landen met ieder zijn eigen eetcultuur. We spraken vrouwelijke kok en auteur Sara Shawkat, die haar rijke eetcultuur eert in haar nieuwe, goedgevulde en oppeppende kookboek Noomi!

Lees verder

Weekendtip: Emily in Paris Afternoon Tea

Het nieuwe seizoen van van de Netflixshow Emily in Paris zit vol liefdesdrama, modieuze outfits, kiekjes van de Eiffeltoren en croissants. Heb jij altijd al eens een échte Franse croissant willen eten à la Emily? Dan wil je hier dit weekend naar toe voor een Emily in Paris Afternoon Tea.

Lees verder

Dinner served

De kunst van het ontvangen en vegan koken

De Belgische Morgane van Marcke bracht onlangs haar nieuwe kookboek Dinner Served uit. In het pastelkleurige boek maakt de lezer kennis met zes intimi, waaronder Inge Onsea, medeoprichtster van het modemerk Essentiel Antwerp, die hun liefde voor goed eten en hun stijl bespreken. De meer dan zestig plant-based recepten begeleiden je van ontbijt tot dessert aan de hand van een gezonde karamelshake, Aziatische groentepannenkoekjes, kruidige noedelsoep en tiramisu met zijdentofoe.

Lees verder