2020-1 Cover F&B

F&B

News

Receptuur

Cooking it cool

Vrouwen horen achter het aanrecht? Ja hoor, wél als zij dat willen en er plezier uithalen. Professioneel kookboekenauteurs Molly Baz en Nina Verbeek gaven onlangs hun kookboek uit en spreken een breed publiek aan dankzij de toegankelijke recepten en hippe vormgeving. Meet the women who are cooking it cool anno 2022. Check hier een aantal recepten uit het kookboek.

Lees verder

Veganuary Hotspots

Hier bestel je de lekkerste vegan gerechten

Hoe gaat het tot nu toe met de Veganuary-challenge? Een paar weken geleden deelden we al heerlijke vegan restaurants in Amsterdam om je op weg te helpen en inspiratie op te doen. De populariteit van plantaardig eten zit in de lift. Zo nam het aantal vega(n) bestellingen bij Thuisbezorgd.nl met maar liefst 57% toe in 2021. Door de opkomst van toffe vegan (friendly) restaurants die jouw favoriete gerechten helemaal tot aan de voordeur bezorgen, is die Veganuary-challenge een stuk minder ingewikkeld dan het misschien lijkt. Vandaag delen we wederom de lekkerste vegan restuarants, maar nu in […]

Lees verder

Smakelijk simpel

3 x Japanse gerechten uit ‘Izakaya’

Komende week verschijnt het nieuwste kookboek van Tim Anderson, dé kenner van de Japanse keuken. Izakaya zijn de eenvoudige Japanse eethuisjes waar je na een dag werken even stoom afblaast met een drankje, kleine hapjes, snacks en meer. Leer hoe je de meest populaire en iconische gerechten zelf maakt. Wij mogen alvast een paar recepten delen om je vingers bij af te likken.

Lees verder

Check deze culinaire collab

Dol op sushi en woon je in België of ga je naar Parijs?

Shanghai-based chef Paul Pairet stelde in samenwerking met Sushi Shop een box samen met hartige én zelfs een aantal zoete sushi.

Lees verder

Veganuary

5 lekkere overnight oats-recepten

Wist je dat havermout een van de gezondste graansoorten ter wereld is? Daarom delen we graag vijf lekkere overnight oats-recepten. Deze overnight oats zijn helemaal plantaardig, ready to eat, dus ideaal als ontbijt of voor onderweg en ook nog eens eenvoudig te maken in verschillende variaties. Wat dacht je van bijvoorbeeld de Cozy Cozyness met vijgen, pure choco en walnoot of de Rebel Raspberry-combi met zure framboos en zoete mangosiroop? Wij hebben in ieder geval al trek!

Lees verder

Vegan guide

Laat de salami en kaas voor wat ze zijn tijdens Veganuary

Begin het nieuwe jaar goed, gezond en vooral lekker door een maand lang alleen maar plantaardige producten te eten of drinken. Veganuary is ontstaan in het Verenigd Koninkrijk en moedigt mensen aan om de eerste maand van het jaar een veganistische levensstijl uit te proberen. Om iedereen een beetje op weg te helpen, tippen wij onze topadresjes in deze vegan guide. Enjoy!

Lees verder

Dry January 2022

4x de lekkerste alcoholvrije drankjes

De jaarwisseling is het moment om oude gewoontes overboord te gooien en te starten met nieuwe, goede voornemens. Om het nieuwe jaar fris te beginnen – en misschien ook wel een beetje te herstellen van een decembermaand waarin de alcohol rijkelijk gevloeid heeft – is #DryJanuary het perfecte voornemen. Een hele maand geen alcohol drinken kan namelijk veel goeds doen voor zowel lichaam als geest. Maar eerlijk is eerlijk, iedereen houdt wel van een lekkere mocktail op z’n tijd. Om jouw Dry January wat makkelijker te maken delen wij vijf heerlijke recepten waarmee je zelfs […]

Lees verder

Weekendtip

Lekker glühweinen bij Vessel’s Winter Village in Amsterdam

We wisten al dat je bij Vessel in Amsterdam binnen lekker bij de grote openhaard kunt cocoonen, maar om nog meer winterse gezelligheid naar de Amsterdamse Houthaven te halen, is er een klein winterdorp geopend op het terras van het restaurant aan het IJ. Tot en met 11 januari staan er chalets waar je lekker winterse drankjes en broodjes kunt halen, een mooie kerstboom en knisperende houtvuurtjes voor wat extra warmte.

Lees verder

Ukiyo gin

Japanse smaaksensatie

Anker Amsterdam Spirits introduceert de Ukiyo-gins in Europa: twee bijzondere, subtiel geurende en aromatische rijstgins op basis van lokale, Japanse ingrediënten en gebrouwen volgens traditionele distilleermethoden. De Ukiyo-gins worden geleverd in iconische, tweekleurige flessen waarin een esthetische verwijzing naar de Sakurajima-vulkaan is verwerkt: de regio waar de ingrediënten van deze gins vandaan komen. De gins zijn onder andere verkrijgbaar bij TopDrinks en Gall&Gall, en beschikbaar in de varianten Blossom en Yuzu.

Lees verder

Merry Christmas!

Vier de kerst thuis

Kerst 2021 staat weer voor de deur en ondanks dat we allemaal dachten dat we kerst dit jaar weer “normaal” konden vieren, zal het kersdiner vast en zeker plaats thuis vinden. En ondanks dat de restaurants de deuren moeten sluiten, breng je alsnog de restaurants van THE ENTOURAGE GROUP naar je eigen eettafel. Genieten van heerlijk geserveerde gerechten die je niet zullen teleurstellen. Je leest het hier!

Lees verder