2020-1 Cover F&B

F&B

News

SMULLEN MAAR

Hier scoor je de lekkerste Koningsdag-tompouce

Koningsdag staat voor de deur en wat mag er op deze feestelijke dag zeker niet ontbreken? Juist, de oranje Koningsdag-tompouce! Waar je de lekkerste scoort, lees je hier!

Lees verder

HET WITTE GOUD

Gezondheidsvoordelen van asperges die je nog niet kende

Het is weer de tijd van het jaar; het aspergeseizoen is aangebroken! Of je ze lekker vindt of niet, ze worden niet voor niets ‘Het Witte Goud’ genoemd. Asperges zijn namelijk een ware traktatie voor je lichaam. En goed nieuws voor de mommy’s-to-be: asperges zijn al helemaal goed voor je tijdens een zwangerschap. Valérie Lalisang, diëtiste bij HelloFresh deelt de vijf gezondheidsvoordelen van asperges.

Lees verder

aardappelen in een high-end jasje

New in town: Riot Restobar

Daar waar de Amstelveenseweg overgaat in de Overtoom kunnen Amsterdammers sinds kort terecht bij Riot Restobar waar de aardappel in al haar glorie terugkomt in de gerechten en de drankjes, zoals het huisbiertje, gemaakt met piepers.

Lees verder

The Entourage Group

Dít is jouw feestelijke F&B-guide voor Koningsdag

De stad kleurt binnenkort opnieuw oranje voor een van de drukste dagen van het jaar. De dag dat we allemaal samenkomen en de verjaardag van onze koning mogen vieren. Om je in deze feestdrukte een beetje op weg te helpen, heeft The Entourage Group een King’s Guide ontwikkeld, waar je kunt kiezen voor een pitstop bij alle locaties, voor een bite en matching cocktail.

Lees verder

World's Best Pastry Chef

Een ‘gezonde’ high tea? Die vind je hier!

Toppatissier Jessica Prealpato werkte jaren in het prestigieuze hotel Plaza Athénée in Parijs en werd in 2019 benoemd tot World’s Best Pastry Chef. Speciaal voor het honderdjarige bestaan van het family-owned vijfsterrenhotel San Regis ontwikkelde Prealpato een bijzondere high tea. 

Lees verder

Saluti

Jouw meest stijlvolle cocktail deze zomer

De spritz is al jaren een enorme hit op terrassen en in cocktailbars. En niet geheel onterecht. De kleurrijke cocktails uit Italië zijn verfrissend lekker, easy to mix, sfeervol om naar te kijken en leveren daardoor de perfecte Instagramplaatjes op. Maar move on over, want er is een nieuwe Italiaanse spritz in aantocht waar je deze zomer onmogelijk nee tegen kunt zeggen; de Campari Spritz. Tijdloos, stijlvol, afkomstig uit modestad Milaan en ook nog eens in de trendkleur van dit moment: rood. Matcht dus perfect met je stylish outfit en smaakt ook nog eens fantastisch. […]

Lees verder

nieuwe creatieve koffiebroedplaats

LOT61 opent op 1 april de deuren met gratis koffie

Het bekende koffiemerk LOT61 opent op Tweede Paasdag, maandag 1 april, de deuren van de gloednieuwe flagshipstore op de hoek van DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station. Om de opening te vieren, trakteert LOT61 de eerste 61 vroege vogels op gratis koffie. En dat is geen grap!

Lees verder

Mamma Mia!

3 chocorecepten waar we deze Pasen onze vingers bij aflikken

In het gloednieuwe chocolicious boek De Zilveren Lepel Chocolade vind je 100 recepten die onderverdeeld zijn in drie categorieën: makkelijk, gemiddeld en gevorderd. De lezer wordt aan de hand van stap-voor-stapfotografie meegenomen in het proces van bakken en koken met verschillende soorten chocolade, maar leert zo ook chocolade temperen, krullen, en glazuren. Hoewel sommige recepten een aantal uur in beslag nemen, zijn er ook meer toegankelijke recepten in te vinden als smeuïge dulce de leche brownies, panna cotta van roze chocolade en chocolade-banaan milkshake. Los van het feit dat de fotografie er finger-licking goed uitziet, zitten de recepten technisch gezien […]

Lees verder

voor de groenteliefhebbers

Pascale Naessens presenteert eerste themaboek

Pascale Naessens heeft een authentieke en persoonlijke stijl, ze laat al meer dan tien jaar talloze mensen genieten van haar originele, eenvoudige en gezonde recepten. Ze is vertaald in het Engels, Frans en Duits, en ja, zelfs in het Chinees. Haar boeken werden stuk voor stuk enorme bestsellers en meermaals bekroond. Ze brengt nu voor het eerst een themaboek uit, genaamd De beste groenterecepten van Pascale.

Lees verder

GARDENRESTAURANT

Nieuw op Ibiza: Restaurant Madunia

Gelegen aan de westkust van Ibiza, waar de adembenemende zonsondergang de ambiance neerzet, opent Madunia op 8 juni haar deuren. De naam Madunia is afgeleid van ‘Mama Dunia’, oftewel Moeder Aarde en weerspiegelt de verbondenheid van het restaurant met de haar omliggende natuur. 

Lees verder