2020-1 Cover F&B

F&B

News

International Day of the Nacho

De lekkerste nacho-recepten

Happy International Day of The Nacho! Dit vieren we natuurlijk met heerlijke nacho’s. Daarom delen wij de allerlekkerste nacho-recepten om vanavond van te genieten. En mocht je je vervelen: Santa Maria organiseert vanavond een online ‘Nacho Night Pubquiz’. Ideaal om vanavond virtueel samen te doen met je vrienden. Natuurlijk mét een bakje nacho’s of je zelfgemaakte nacho plate.

Lees verder

ZOKU X Joris Bijdendijk

Een unieke culinaire ervaring in de Zoku Lofts

Door de nieuwe coronamaatregelen zit een diner in je favoriete restaurant of biertje in de kroeg er helaas even niet in. Daarom komt Zoku samen met chef Joris Bijdendijk met iets tofs: eten, drinken én overnachten in de prijswinnende Zoku Lofts. Hier geniet helemaal coronaproof toch even van een heerlijk culinaire avond!

Lees verder

Let’s cook!

De lekkerste herfstrecepten

De herfst is misschien niet ieders favoriete seizoen, wél is het culinair gezien het mooiste seizoen van het jaar. Om thuis eindeloos te kunnen genieten van een heerlijk bord comfort food, delen wij hier een gevarieerd rijtje herfstrecepten van drie van onze favoriete restaurants.

Lees verder

RECEPTINSPIRATIE

ETEN ALS EEN ECHTE FRANÇAISE

Het is weekend, wat we natuurlijk het liefst vieren met fijn gezelschap en een heerlijke borrelplank. Kaasjes, charcuterie, verse dips, you name it! Geef je borrelplank een Franse twist met een ambachtelijke Franse boter. Perfect als dip, maar ook als smaakmaker in een romig recept voor iets extra’s op je borrelplank.

Lees verder

3 plant-based recepten

Happy World Food Day!

Happy World Food Day! We houden van eten en het is natuurlijk ook belangrijk voor ons lichaam, maar helaas hebben sommige eetgewoonten een negatief effect op de klimaatverandering. Tijdens World Food day wordt er aandacht gevraagd voor de ambitie om voldoende, voedzaam en veilig voedsel beschikbaar te maken voor iedereen. Vandaag is dus hét moment om extra bij stil te staan bij voedselvraagstukken en duurzame oplossingen. David Attenborough vertelt in zijn nieuwe film ‘A life on our planet’ dat de (Nederlandse) tuinbouw hierin efficiënt kan zijn, met zijn min of meer ecologisch verantwoorde verbouwing van […]

Lees verder

GLENMORANGIE A TALE OF CAKE

De vreugde van taart in een heerlijke whisky

Wie aan een typisch vrouwendrankje denkt, denkt vaak niet direct aan whisky. Toch geeft het drankje iets extra’s tijdens je vrijmibo, en dan vooral de nieuwe limited edition single malt van Glenmorangie: ‘A Tale of Cake’. Heerlijk om puur te drinken óf in een CakeTail – een unieke combinatie tussen taart en een whiskycocktail die je dit weekend zéker moet proeven.

Lees verder

International Egg Day

Dé foodspots met de lekkerste ei-gerechten

Happy International Egg Day! Of je nu een ontbijtfreak bent of een lunch addict, het ei staat (nog steeds) in de top 10 van meest gegeten ontbijt- en lunchgerechten. Van roerei en gebakken ei, tot gepocheerd of gekookt. Het ei kent vele variaties en is met van alles te combineren. Een avocado toast met ei of eggs benedict; je kunt alle kanten op met deze witgele vriend. Daarom zetten wij de tien allerbeste foodspots met de lekkerste ei-gerechten voor je op een rij.

Lees verder

De patissier van Parijs

Pierre Hermé: international king of pastry

Mocht je in buurt zijn van Le Bon Marché en trek hebben in iets culinairs dan ben je bij Café Pierre Hermé in de overdekte luxe foodhall Beaupassage aan het goede adres. Patissier Pierre Hermé is in Frankrijk en ver daarbuiten bekend vanwege zijn goedgevulde macarons in klassieke én exotische smaken. Hij verkoopT daarnaast een assortiment aan zorgvuldig gecreëerde taartjes. Hermé brengt ieder seizoen nieuwe macarons en taartjes uit alsof het moet concurreren met de Parijse fashion week. Over de smaken en texturen is uitvoerig nagedacht en elke reisinspiratie die Hermé opdoet in bijvoorbeeld Colombia […]

Lees verder

Eet Geen Dierendag

3 heerlijke vega-recepten

Vandaag is het Dierendag! Dat betekent dat we de dieren extra in het zonnetje mogen zetten. Ook is het vandaag Eet Geen Dierendag, en om dat te vieren koken wij ook vandaag zónder vlees. Daarom delen we hier drie vegetarische recepten, zodat we Dierendag én Eet Geen Dierendag in stijl kunnen vieren.

Lees verder

Let's cook

3 hartstochtelijk rode recepten

Vandaag vindt ‘Hartstocht’ plaats: een wandeling die georganiseerd wordt door de Hartstichting. De wandeling start én eindigt bij je eigen voordeur. Dit doet de Hartstichting om geld op te halen voor hartonderzoek bij coronapatiënten. Daarom staat deze week volledig in het teken van je hart. Gister was het ook nog eens Dress Red Day – een dag om extra aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. Naast een mooie rode outfit en extra aandacht voor de Hartstichting, is het natuurlijk extra leuk om je eten ook af te stemmen op dit thema. Daarom […]

Lees verder