2020-1 Cover F&B

F&B

News

Maak indruk op je gasten

Deze vegan chocoladetaart wil je maken voor de feestdagen!

Ben je op zoek naar een verrassend recept deze feestdagen, en wil je het een keer over een andere boeg gooien door plantaardig te gaan? Of eet je altijd al plantaardig maar heb je inspiratie nodig voor een nieuw recept om je familie mee te imponeren? Met dit recept van Oatly heb je gegarandeerd succes! Dus waar wacht je nog op? Trek je schort aan, zet je favoriete playlist aan en voor je het weet geniet je van een heerlijke chocoladetaart!

Lees verder

Perfect voor de feestdagen

MOËT & CHANDON VERLICHT DE FEESTDAGEN MET DE LIMITED EDITION FLES!

Een geliefde boodschapper van Moët & Chandon’s cultuur van feest en savoir-fête is Moët Impérial champagne, onderscheidend door zijn heldere fruitigheid, zijn verleidelijke gehemelte zijn elegante rijpheid. Moët Impérial, al meer dan 150 jaar een icoon, begeleidt het Huis door de eeuwen heen door vreugde, licht en bruis te brengen op elk moment dat het vieren waard is.

Lees verder

Best of the best

Ethiopië wint de Ernesto Illy International Coffee Award

Ethiopië met Tracon Trading wint de Ernesto Illy International Coffee Award in het Palazzo Colonna in Rome. De prijs, vernoemd naar de visionaire leider van illycaffè en de zoon van de oprichter van het bedrijf, viert het werk dat het bedrijf al 30 jaar lang iedere dag doet: zij aan zij met koffieboeren, om de beste duurzame koffie aan te bieden die er is. De Best of the Best Award werd uitgereikt aan Elias Omer Alì van Tracon Trading door illycaffè-voorzitter Andrea Illy.

Lees verder

Women in food

3 oppeppende wereldkeukens om deze winter van te koken

De wereld telt 195 verschillende landen met ieder zijn eigen eetcultuur. Ben je bijvoorbeeld al bekend met de dessertrijke Iraakse keuken, kruidige Perzische keuken of de Mexicaans-Braziliaanse fusion keuken? We selecteerden lekkere comfortrecepten van drie vrouwelijke koks die ieder hun rijke eetcultuur eren in hun nieuwe, goedgevulde en oppeppende kookboeken. 

Lees verder

Chef en rasondernemer

Meet celebrity chef Olivier da Costa

De Portugese celebrity chef en rasondernemer Olivier da Costa opent restaurant na restaurant, en voorziet voetballers als Cristiano Ronaldo en grote Braziliaanse artiesten van feestelijke gerechten en gezellig entertainment in zijn goedlopende hotspots. Marina de Massiac, culinair- en lifestyle journalist, spreekt met de keiharde werker aan de open champagnebar in zijn Parijse fusion restaurant Yakuza ter ere van het eenjarig bestaan. ‘Mijn gouden formule? Werken, werken en nog eens werken.’

Lees verder

Weekendtip!

The Greanery dining experience op het Westergasterrein

Van 24 november tot en met 24 december strijkt The Greanery neer in het indrukwekkende Transformatorhuis in Amsterdam met een uitzonderlijke december special. Na twee corona jaren waarbij alles werd opgebouwd en niet doorging, is dit jaar het historische pand op het Westergasterrein het decor van een 360 graden dining experience waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat.

Lees verder

Ravneet Gill

Recept: Japanse cheesecake

De Indiase patissier Ravneet Gill was als kind al dol op suiker. Na een opleiding te hebben afgerond op kookschool Le Cordon Bleu deed ze ervaring op bij het bekende Londense restaurant St. John. Haar boek Sugar, I Love You tilt je thuisbakkunsten naar een hoger niveau. Met liefde deelt ze haar recept van de Japanse cheesecake.

Lees verder

UITETEN IN HILVERSUM

Op een rij: hotspots in Hilversum

Hilversum staat ook wel bekend als dé televisie- en radiostad van het land, maar er is zoveel meer te beleven en te ontdekken. Zo zijn er tal van leuke en gezellige horeca-adresjes te vinden. Zoek niet langer: we hebben er een aantal op een rij gezet.

Lees verder

QUICK & EASY

RECEPT: Panzanella met mozzarella en basilicum

Panzanella is een populaire broodsalade uit Italië. Hoe langer je deze salade van tevoren klaarmaakt, hoe lekkerder ‘ie wordt. Ideaal om in de avond te maken en de volgende dag mee te nemen naar school of werk als lunch! Tip: heb je oud brood over? Dat is perfect om in deze salade te gebruiken.

Lees verder

ADE

In the mood for a party? Hier drink je de lekkerste cocktails

Nog even en dan gaat het Amsterdam Dance Event weer van start. Vanaf 19 oktober is het zo ver, dan kan je (bijna) overal genieten van een feestje. Speciaal voor deze week hebben de restaurants van The Entourage Group ieder een cocktail samengesteld.

Lees verder