2020-1 Cover F&B

F&B

News

Cocktail

3 FEESTELIJKE LENTEDRANKJES VOOR DISARONNO DAY!

Het is vandaag een feestelijke dag, want: Disaronno Day! Het merkt viert op deze dag de creativiteit en innovatie in de cocktailwereld samen met iedereen die van lekkere cocktails houdt. Omdat ook dit jaar de horeca helaas nog gesloten is, delen we deze drie favoriete lentedrankjes die gemakkelijk thuis te bereiden zijn!

Lees verder

Beach please

Unieke stadsoase bij STRND in Breda

Breda is deze zomer een hotspot rijker! Na het succes van de populaire pop-up locatie in Eindhoven vorig jaar, verhuist Insight Beach voor het komende zomerseizoen naar STRND in Breda. Zodra de terrassen weer opengaan, kun je er de hele zomer komen chillen, zwemmen, eten en drinken. Ervaar een echte beach experience in de stad, natuurlijk geheel coronaproof.

Lees verder

Haute To Go

Talkies proeft

De horeca is één van de vele sectoren die het zwaar heeft door de heersende pandemie. Restaurants hebben in een relatief korte tijd hun culinaire creaties moeten omzetten naar een service waarbij smaak- en textuurbehoud gecombineerd moesten worden met strenge sanitaire voorschriften en take away-proof ritjes. Op het moment van schrijven is de horeca onverhoopt nog grotendeels gesloten in Nederland. Executive Chef Schilo van Coevorden van Taiko Amsterdam maakt er maar het beste van en ontwikkelde een reeks frisse curry’s die het culinaire platform Thuis Uit Eten thuisbezorgt.

Lees verder

Prima ballerina

Igone de Jongh is de dansende inspiratie voor Waldorf Astoria’s Afternoon Tea

Nederlands bekendste balletdanseres Igone de Jongh trekt voor Waldorf Astoria Amsterdam haar spitzen aan. Het hotel brengt dans weer tot leven, met behulp van het grote talent van sterren chef Sidney Schutte en patissier Vipin Charly. Samen met Igone de Jongh tovert het hotel tien klassieke balletvoorstellingen om tot een verbluffende Afternoon Tea, die jij heerlijk thuis kunt bestellen.

Lees verder

Jim Bakkum bakt

Jim Bakkum lanceert pannenkoeken e-book

It’s time for pancakes, want vandaag is het Nationale Pannenkoekendag! Speciaal voor alle pannenkoekenlovers lanceert Jim Bakkum samen met Nutella®​ het e-book Jim Bakkum bakt. Hierin staan Jims favoriete recepten om Nationale Pannenkoekendag in stijl te vieren en natuurlijk ook daarna te genieten van deze heerlijke recepten.

Lees verder

RECEPTINSPIRATIE

5 Heerlijke Paasrecepten

Dit weekend is het alweer Pasen, time flies! We leven nog steeds in een gekke tijd, dus een uitgebreide Paasbrunch of -diner met veel familie en vrienden zit er helaas nog even niet in. Wél willen we iedereen natuurlijk stimuleren om de lekkerste Paasgerechten te maken, daarom delen wij hier een paar heerlijke Paasrecepten. Lekker voor bij een intieme brunch of diner, om er toch een klein feestje van te maken.

Lees verder

Support your locals

De lekkerste paasboxen

Geen zin om dit weekend zelf in de keuken te staan, maar wel zin om te genieten van een overheerlijke Paasbrunch en/of -diner? Geen paniek! Je favoriete restaurants staan ook dit weekend weer voor je klaar met de lekkerste Paasboxen, zodat jij Pasen helemaal in stijl kunt vieren tijdens je Paasweekend at home. Van een luxe brunch tot een uitgebreid diner; wij creëerden een lijstje met de lekkerste Paasboxen om van te genieten! 

Lees verder

Vegan receptenspecial

Heerlijk romige vegan recepten

Verlang jij tijdens deze lockdown ook zo naar extra gezelligheid en lekker (vegan) comfort food? Duik dan de keuken in voor een van deze heerlijk romige recepten. De recepten zijn gemaakt met plantaardige kookroom, waardoor ze helemaal vegan zijn en dus ook perfect tijdens de Nationale Week Zonder Vlees. Let’s cook!

Lees verder

Britse high tea

High tea inspiratie voor thuis

Vers gesneden komkommerplakjes op sandwiches, aardbeienjam en thee in een porseleinen theepot; er zijn maar weinig dingen die het échte Engelse gevoel oproepen zoals een traditionele afternoon tea dat doet. Daarom associëren veel romantici en foodies de Engelse kust direct met een charmant gedekte en rijk gevulde tafel in een pittoreske tearoom of chique serre met weids zeezicht. Voor high tea lovers die niet langer kunnen wachten op een tripje naar Engeland delen we hier dé tips voor een perfecte high tea bij jou thuis.

Lees verder

Haute to go

Talkies proeft

De horeca is één van de vele sectoren die het zwaar heeft door de heersende pandemie. Restaurants hebben in een relatief korte tijd hun culinaire creaties moeten omzetten naar een service waarbij smaak- en textuurbehoud gecombineerd moesten worden met strenge sanitaire voorschriften en take away-proof ritjes. Het culinaire trio Johanneke van Iwaarden, Guillaume de Beer en Freek van Noortwijk staat aan het hoofd van vijf originele Amsterdamse horecaconcepten. Ook zij hebben zich moeten aanpassen aan de omstandigheden en zijn geheel meegegaan in de tijdelijke flow van het thuis uit eten.

Lees verder