2020-1 Cover F&B

F&B

News

Must try

Vegan Surinaams

Niet het eerste waar je aan denkt als je aan Surinaams eten denkt, maar: vegan Surinaams is het nieuwe ding! Wat tijdens de lockdown begon als een culinaire droom van drie jonge ondernemers met Surinaamse roots, wordt nu werkelijkheid. Ze lanceren begin juni het nieuwe platform ‘Palmentuin’. Speciaal voor liefhebbers van de Surinaamse keuken en bewuste eters.

Lees verder

plex'eat

Het coronaproof ontwerp van Christophe Gernigon

De ontwerper Christophe Gernigon is een autodidact designer sinds tien jaar. Hij heeft zijn eigen startup opgericht in Parijs met honderd procent made in France-producten. Deze week bracht Christophe zijn gloednieuwe product op de markt: de plex’eat. De plex’eat is bedoeld ter bescherming van horecagasten, en vormt een soort plastic stolp boven de hoofden van de gasten. Het simplistische design wist media van over de hele wereld te interesseren nu de Europese horeca langzamerhand zijn deuren weer opent. Talkies sprak de creatieve ontwerper over zijn plex’eat.

Lees verder

Mooi initiatief

Benefiet AmsterdamDiner lanceert ontbijtactie

Het 28e benefiet AmsterdamDiner is door de huidige coronasituatie helaas niet mogelijk, maar de aidsbestrijding moet wél doorgaan. Door de lockdownmaatregelen hebben veel mensen met hiv niet langer toegang tot levensreddende hiv-medicijnen. Hulp is dus hard nodig. Daarom lanceert het gala het AmsterdamOntbijt – een uitgebreid ontbijt in samenwerking met restaurant RIJKS®. De opbrengst van de actie gaat naar het corona/hiv-noodfonds van Aidsfonds.

Lees verder

Veg.table Box

Dé plant-based foodbox

In samenwerking met Marits Eetkamer lanceert branding- en communicatiebureau W.Green de Veg.table Box! Een overheerlijke box vol plant-based lekkernijen, speciaal gecreëerd om duurzame ondernemers te steunen én voor foodies thuis.

Lees verder

Better Together

Zoku en Joris Bijdendijk openen 25 Loft-restaurants

Zoku, de Amsterdamse pionier van de home/office hybride, komt met een nieuwe eventserie: ‘Better Together’. Tijdens de eerste editie ‘Zoku x RIJKS®’ op 28 mei zal Zoku 25 van haar innovatieve Lofts transformeren tot ware privérestaurants. Koppels kunnen genieten van een diner van chef-kok Joris Bijdendijk en zijn team van RIJKS® – het restaurant mét Michelinster van het Rijksmuseum.

Lees verder

Puur Patisserie

Bewust bakken volgens de natuur

De Australische-Franse Jennifer Hart Smith volgde een opleiding om patissier te worden. Tijdens haar opleiding viel het haar op dat smaak en schoonheid werden gezien als de belangrijkste aspecten tijdens het bakken. Gezondheid en milieu werden over het hoofd gezien, en dat zijn precies de waarden die Jennifer wil toevoegen aan het bakproces. Ze gebruikt in haar recepten zo veel mogelijk ‘levende’ ingrediënten zoals probiotica en zuurdesem, en onbewerkte producten als volkorenmeel, dadels en ruwe rietsuiker. Met haar boek ‘Puur Patisserie’ hoopt ze een bijdrage te leveren aan de gastronomische revolutie om zo de wereld van […]

Lees verder

Baksels

Vegan Snickers-taart

Zin om te bakken? Haal je inner bakgod(in) naar boven met deze heerlijke vegan Snickers-taart van Willem-Pie Bakery. De taart is vegan, glutenvrij én vrij van geraffineerde suikers. Ideaal om je bak-skills naar een hoger level te tillen en natuurlijk te genieten van je zelfgemaakte taart. Let’s bake!

Lees verder

Weekendtip

Borrel op de grachten

Happy weekend! Onze weekenden zien er de laatste tijd iets anders uit dan we gewend zijn, maar zijn zéker niet minder leuk. Speciaal voor de Amsterdammers onder ons delen wij twee fijne weekendtips van Hotel De L’Europe om ultiem te genieten!

Lees verder

Let's cocktail

Haal je favoriete cocktailbar in huis

It’s time to shake it up! Dit weekend vindt hét online cocktailevent plaats: De Thuisborrel Club. Shake de lekkerste cocktails aan je eigen keukentafel en check online in bij je favoriete (cocktail)bars. Transformeer je woonkamer, tuin, balkon of dakterras dit weekend tot een waar cocktailwalhalla en geniet!

Lees verder

Koken met sterren

Familie Smit

Vrij vandaag? Het is perfect weer voor een BBQ! Mocht het nou nét zo zijn dat Bas Smit en Nicolette van Dam hun favoriete recept met ons delen, samengesteld met Talkies-chef Mounir Toub; Coca-Cola-kip met parelcouscous, roergebakken groenten, gegrilde courgette en sous-vide bereide saffraanwitlof. Smullen maar!

Lees verder