2020-1 Cover F&B

F&B

News

Oyster heaven

Oesters rapen in Nederland: het seizoen is geopend!

Zelf oesters rapen wordt de laatste tijd steeds populairder. Niet alleen in Zeeland, maar ook in andere delen van het land. Een trend die perfect aansluit bij de tijd waarin we leven en ons groeiende bewustzijn over de (zoals we inmiddels weten: milieuonvriendelijke) massale productie van voedsel. Steeds vaker hebben mensen behoefte te weten waar hun eten vandaan komt en kiezen voor lokaal, vers en biologisch. En wat is er dan beter dan je eten zelf te rapen van het strand, om vervolgens de oesters bij thuiskomst onder het genot van een heerlijk glaasje champagne […]

Lees verder

Nationale Groente- en Fruitdag

De lekkerste healthy (snack)recepten

Vandaag is het Nationale Groente- en Fruitdag. Op deze dag roept Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) heel Nederland op om de middagdip eruit te snacken met groente en fruit. De meeste Nederlanders halen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente (250 gram) en fruit (200 gram) niet. Daarom worden groenten en fruit op deze dag in het zonnetje gezet én worden mensen bewust gemaakt dat groenten en fruit gezond, duurzaam en lekker zijn. Eet jij graag wat vaker groenten en fruit, en kun je daarvoor wel wat tips gebruiken? Je bent niet de enige! Wij delen […]

Lees verder

Vegetarian Month

10x de beste vega(n) restaurants

Oktober is Vegetarian Month. En dan helpt het dat vegetarische gerechten inmiddels vaste prik zijn geworden op veel menukaarten in Nederland. Dus ook wanneer je lekker lui eten wil bestellen, kun je kiezen voor een vega-gerecht. Benieuwd naar alle heerlijke vlees- en visloze traktaties die je thuis kunt laten bezorgen? Deze restaurants geven je volop inspiratie om deze maand smaakvol vegetarisch te eten.

Lees verder

Een MICHELIN-beleving voor iedereen

Gastronomische toprestaurants komen met MICHELIN Specials

Altijd al gedroomd van een unieke, gastronomische beleving in een toprestaurant? We’ve got you covered. TheFork en MICHELIN lanceren samen de exclusieve MICHELIN Specials. Dit zijn unieke aanbiedingen bij geselecteerde MICHELIN-restaurants; van sterrenwaardering tot plates en Bib Gourmand. Bij deze 5 restaurants kun je volop genieten van culinaire hoogstandjes.

Lees verder

Nieuwe richting

Michelin Goes Green

In 2020 besloot de welbekende MICHELIN Gids een nieuwe categorie onderscheiding toe te voegen aan het rijtje al bestaande onderscheidingen. De groene Michelinster prijst restaurants aan die op een duurzame manier opereren en koken. Maar gaat high-end gastronomie wel hand in hand met duurzaamheid, en is de gemiddelde inspecteur of inspectrice wel goed voorbereid op radicale veranderingen op de menukaart? Gwendal Poullennec, internationaal directeur van de MICHELIN Gids, praat ons bij over de nieuwe richting.

Lees verder

Wijnwalhalla

Amsterdam Wine Festival 2021

Na twee jaar drooglegging is het Amsterdam Wine Festival eindelijk weer terug. Van 25 tot en met 28 november wordt de Gashouder op het Westergasterrein wederom omgetoverd een waar wijnwalhalla. Kwaliteit, diversiteit en zo dicht mogelijk bij de bron; dat zijn de belangrijkste speerpunten voor de samenstelling van het wijnmenu. Bijna alle wijn producerende landen uit het Noordelijk Halfrond komen zijn er te vinden. Natuurlijk de traditionele wijnlanden als Frankrijk, Italië, Spanje en Duitsland, maar ook onbekende, zeer interessante wijnlanden als Georgië, Azerbeidzjan en Jordanië. Van instapwijnen tot unieke kelderschatten voor de gevorderde wijnliefhebbers.

Lees verder

HEALTHY PLEASURE MET IMPACT

Oma’s Soep helpt eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan

Makkelijk, snel en vers eten én de wereld een beetje minder eenzaam maken? Dat kan met de nieuwe stamp- en stoofpotten van Oma’s Soep. De maaltijden zitten bomvol vitamines en zijn uitermate geschikt om na een lange (werk)dag snel even op te warmen. Er staat binnen no-time een gezonde maaltijd op tafel én je helpt de eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan.

Lees verder

9 Senses: een culinaire reis

Drie sterren Michelinchef Jacob Jan Boerma opent pop-up-restaurant

Zin in een unieke culinaire reis aankomend weekend? Dan is het pop-up-restaurant van Jacob Jan Boerma wellicht iets voor jou. Van vrijdag 24 september tot en met zondag 26 september is Lakehouse Loosdrecht het domein van internationaal vermaarde sterrenchefs Jacob Jan Boerma en Thomas Diepersloot. In de aanloop naar de opening van hun Antwerpse restaurant Fine Fleur, openen zij aan de Loosdrechtse Plassen een driedaags pop-up-restaurant.

Lees verder

Deliciously Ella

Snel & makkelijk plantaardig eten

De Engelse Ella Mills schreef een kookboek met snelle en makkelijke vegan recepten. Samen met haar man runt ze hun gezin en staan ze aan het hoofd van een succesvol Instagramaccount met zo’n twee miljoen volgers, een productlijn, applicatie en leerzame podcasts waarin gezondheid, filosofie en algemene vormen van wellbeing aan bod komen. We spraken haar naar aanleiding van haar gloednieuwe boek over opvoeding, verandering en kijk op het vegan zijn. 

Lees verder

Receptenspecial

Kleurrijke en gezonde tortillarecepten

Nu we na een lange tijd van thuiszitten langzaam maar zeker steeds meer op werk zijn én de kids weer back to school, is het tijd voor de allerlekkerste inspiratie voor in de lunchtrommel. Met deze vier recepten wordt de lunch écht een feestje; gemakkelijk, kleurrijk en boordevol groenten. Eens wat anders dan de standaard boterham of crackers! De recepten zijn ideaal voor de kids, maar ook echt verwennerij voor jezelf.

Lees verder