Dutch Design

Interieurmerk Robuust Amsterdam goes international

Nederland is een succesvol interieurmerk rijker: Robuust Amsterdam. Het merk is opgericht in 2018 door industrieel ontwerpers en vrienden Job Althof en Niek Sanders. En: Robuust Amsterdam goes international. De duurzame insteek en Amsterdamse nuchterheid, gecombineerd met de nadruk op zowel ambacht als digitale innovatie én een lokaal maakproces, is nu ook een hit in het buitenland – van Italië tot Denemarken, Duitsland en Engeland.

Robuust Amsterdam maakt ontwerpen die, zoals de naam aangeeft, tegen een stootje kunnen. De minimalistische en verfijnde designs zijn zowel functioneel als esthetisch: een zeker rechttoe rechtaan-benadering die internationaal als typisch Dutch Design wordt gekenmerkt. Het label kiest vooral voor no-nonsense ontwerpen zodat de gebruikers ervan een zekere rust in hun huis ervaren, een persoonlijke band kunnen aangaan met de objecten én er niet snel op uitgekeken raken. Robuust Amsterdam legt een duidelijke nadruk op duurzaamheid, met zowel tijdloze designs te maken als de keuze voor robuuste materialen en een milieubewust maakproces. Alle ontwerpen van Robuust Amsterdam worden in kleine series lokaal in Nederland geproduceerd. Hierbij combineert het label een liefde voor ambachtelijkheid met de toepassing van innovatieve technologieën. Er wordt samengewerkt met circulaire producenten die hun eigen energie opwekken via zonnepanelen of water zuiveren en hergebruiken. Deze duurzame filosofie is doorgevoerd in bijvoorbeeld milieubewust inpakmateriaal. Daarnaast zijn de ontwerpen zo gemaakt dat bepaalde onderdelen, mocht er iets stuk gaan, vervangen kunnen worden én de producten gerecycled kunnen worden.

Het bekendste en vooralsnog succesvolste ontwerp van Robuust Amsterdam is het stalen bedframe: een sculpturaal design met minimalistische vormen. Bedframe °01 van matzwart gepoedercoat staal met anti-krasbescherming heeft strakke, hoekige lijnen en een luchtig ontwerp. Bedframe °02 heeft hetzelfde onderstel met daarbovenop het frame van een hemelbed: een klassieke vorm in een moderne uitvoering. Bij beide bedframes zijn toevoegingen mogelijk, zoals een hoofdbord en afgeronde nachtplankjes.

Robuust Amsterdam ontwerpt ook interieuraccessoires, zoals wandplanken van gepoedercoat staal in verschillende kleuren. Voor de badkamer zijn er stalen handdoekhaken in diamantvorm en aluminium spiegels met eveneens geometrische vormen beschikbaar. Ook staat er een meer innovatieve producten en een speciale samenwerking gepland met dj-duo Dam Swindle. Samen met het dj-duo lanceert Robuust Amsterdam een record cube en een stalen frame voor aan de muur, waarin de mooiste platen thuis geëtaleerd kunnen worden.

‘Wij geloven in investeren in producten die je echt nodig hebt of waar je verliefd op wordt: minder spullen kopen van een hoogwaardige kwaliteit is beter voor zowel jezelf, als onze samenleving en planeet. We maken producten die generatie op generatie meegaan.’

Robuust Amsterdam

Check de website voor de webshop en meer info.