Interieur

Woonhoroscoop

De sterren hebben een grote invloed op ons karakter, maar ook op onze interieurstijl! Elk sterrenbeeld heeft andere karakteristieken en andere favoriete interieurstijlen. Van minimalistisch en eenvoudig, tot kleurrijk en glamorous. Benieuwd naar welke interieurstijl het best bij jouw sterrenbeeld past? Je leest het hier!

RAM (21.03 – 20.04)

De Ram barst van energie, is zelfverzekerd en kijkt graag vooruit. Die energieke levensstijl zorgt dat hij thuis juist vooral rust en orde zoekt. De Ram houdt van een minimalistische interieurstijl. Hij gaat voor overzichtelijkheid door onder andere ingebouwde kasten en grote, basic meubels. Decoratie is niet vanzelfsprekend en er wordt goed over nagedacht. Kleuren als rood, goudgeel, oranje, zwart-wit en bordeaux passen perfect bij de Ram.

Stier (20.04 – 20.05)

De Stier is stabiel en betrouwbaar en houdt van mooie, luxe items. Hoewel niet mega outgoing, zorgt hij goed voor zijn inner circle. Een stijl die goed bij de persoonlijkheid van de Stier past is ‘modern koloniaal’. Donkere, houten meubels en grote, ruime, leren banken brengen stabiliteit en geven hem een gevoel van luxe en comfort. De Stier heeft ook een sensuele kant die in het interieur terugkomt door de ietwat brave, klassieke koloniale stijl te combineren met exotische dierenprints en accessoires van verre reizen. Ook houdt de Stier van aanrakingen, zachtheid, fijne vloerkleden of zachte grote kussens. Passende kleuren zijn groen, bruin en donkergroen.

Tweelingen (21.05 – 21.06)

Tweelingen zijn graag het middelpunt van de belangstelling en dat zie je terug in hun interieur: eclectisch en opvallend. Een bonte mix van verschillende stijlen tonen de veelzijdigheid van het karakter. Ze houden van felle kleuren als geel, oranje en paars en weten deze feilloos op elkaar af te stemmen. Een overdaad aan accessoires die boho of artistiek doen overkomen, maar vintage doet het ook heel goed.

Kreeft (22.06 – 21.07)

Als er een sterrenbeeld is dat graag van zijn huisje geniet is het de Kreeft. Deze zorgzame en beschermende persoonlijkheid is altijd op zoek naar rust en comfort. Het interieur van de Kreeft is soft en klassiek, met een elegante touch. Een tikje vrouwelijk met oog voor detail en een bijzonder knusse uitstraling. De Kreeft gaat voor zachte, kwalitatieve materialen die harmonieus samengaan. Ze zijn huiselijk en stellen hun eigen persoonlijke ruimte op prijs. Zachte plaids zijn dus essentieel voor deze inrichting. Kleuren als wit, zilver, grijs en lichtblauw zijn een goede match in het interieur van de Kreeft.

Leeuw (23.07 – 22.08)

De Leeuw heeft een grote persoonlijkheid, twijfelt zelden en is eigenlijk altijd positief. Daar past een opvallend en glamoureus interieur bij. De oude Hollywoodstijl, The Great Gatsby, more = more! De Leeuw heeft voorkeur voor luxe wat je terugziet door het gebruik van glamouritems als kroonluchters, wit leer, fake fur en glanzende materialen. Intens en opvallend, maar nooit ondoordacht! De Leeuw is zelfverzekerd en weet hoe hij zijn huis moet inrichten met passende kleuren als paars, rood, oranje, goud en zwart.

Maagd (23.08 – 22.09)

De Maagd komt soms wat kil over, omdat hij zijn intense emoties liever niet aan derden toont. Zijn interieur is daarom basic, maar elegant. Een Maagd voelt zich comfortabel bij lichtheid, ruimte en eenvoud. Extravagantie en overdaad wordt vermeden. Geen strakke lijnen, maar juist ronde en zachte vormen. Dit resulteert in een ietwat sobere look & feel, zonder veel fratsen en accessoires. Passende kleuren zijn wit, blauw, paars, lichtblauw en groen.

Weegschaal (23.09 – 22.10)

De Weegschaal houdt van een interieur dat in balans is. Het huis van de Weegschaal is een heerlijke plek, waar je als herboren vandaan komt. Kleuren en materialen zijn in perfecte harmonie en er hangt een zeker gevoel van romantiek. Lichte kleuren en natuurlijke materialen, gecombineerd met verse bloemen en veel kaarsen voor de nodige romantiek. Kleuren als blauw, lichtblauw, pastel, lichtgroen en geel passen perfect in het interieur van de Weegschaal.

Schorpioen (23.10 – 21.11)

De Schorpioen heeft een intense en intrigerende persoonlijkheid. Barstend van de emotie en energie past een interieur met mysterieuze elementen goed bij dit karakter. Een dark glam-stijl is voor velen een trend, voor een Schorpioen is het tijdloos en rustgevend. Hij voelt zich thuis bij overdaad, luxe en glamour als een oud theater met dikke vloerkleden en een rijke mix aan materialen als velvet en marmer. Passende kleuren zijn donkerrood, granaatappel, rood en zwart.

Boogschutter (22.11 – 21.12)

De Boogschutter is energiek en positief. Zijn liefde voor reizen en een bohemien lifestyle vind je terug in zijn interieur. Een boho interieur past perfect! De Boogschutter gaat voor zelfbedachte, innovatieve oplossingen, vrolijke en heldere kleuren en opvallende combinaties. Modern, etnisch en creatief zijn key. In het interieur vind je veel herinneringen aan bijzondere reizen. Ook gaat de Boogschutter goed op lichtgewicht en flexibele meubels als opklapbare tafels en hangstoelen, om binnen no time zijn interieur te herinrichten en verplaatsen. Passende kleuren zijn blauw, lichtblauw, paars en geel.

Steenbok (22.12 – 19.01)

De Steenbok is de meest stabiele en serieuze van het stel. De Steenbok wil een sterke basis op elk vlak, dus ook in zijn interieur. Groot, landelijk en tijdloos klassiek zijn key. Thuis moet voelen als een warm welkom met robuuste materialen als hoge kwaliteit als massief hout, leer, zijde en kasjmier. Een grote tafel met comfortabele stoelen, warme vloerkleden en weinig kleinere details. Kleuren die goed passen zijn zwart, grijs, bruin en donkergroen.

Waterman (21.01 – 19.02)

De Waterman heeft een sterke wil, is een krachtige persoonlijkheid en kan zich extravagant door het leven bewegen. Kleding, uiterlijk en stijlkeuze zijn belangrijk voor de Waterman. Met zijn innovatieve instelling kijkt hij steeds uit naar de nieuwste trends. De Waterman houdt van de stad en gaat goed op een ultramodern interieur met veel orde en netheid. Veel glas gecombineerd met metaal en donker hout, maar wél met details in knalkleuren of accessoires in de vorm van technische gadgets. Passende kleuren zijn blauw, grijs, paars, kobalt en fuchsia.

Vissen (19.02 – 20.03)

Vissen zijn gevoelige mensen die altijd voor iedereen klaarstaan. Echte ‘huisdieren’ die houden van warmte en daarom veel aandacht hebben voor hun interieur. De behoefte aan warmte doet Vissen reiken naar diverse materialen in textiel. Zachte plaids en kussens op bed en op de bank, een wollen vloerkleed op de grond en zachte linnen gordijnen als finishing touch. Vissen houden van kleuren als blauw en aqua, afgewisseld met mauve, zachte paarstinten of lavendel. Grijs, zwart en wit worden vaak ontweken. Dit zou de kalmte van een romantische sfeer in de weg staan. Kleuren die goed passen zijn aqua, paars, indigo, lichtblauw en zeegroen.

Bron: Westwing