Sterren, shows en spetterende optredens

COIFFURE AWARD 2019

De winnaar van de 28e Coiffure Award is afgelopen zondagavond 12 mei bekendgemaakt tijdens hét kappersgala van het jaar. Arjan Bevers van Avanti Kappers uit Helmond, werd uitgeroepen tot ‘Hairdresser of the Year’. Er waren maar liefst 95 genomineerden die streden om de kappersprijs van Nederland; Bevers werd voor de tweede keer in zijn carrière als beste verkozen. Zijn werk is dan ook verbluffend goed!

Tijdens het Coiffure Award gala werden er maar liefst dertien Coiffure Awards uitgereikt. De presentatie lag in handen van stijlicoon Eva Jinek. De gasten werden op de rode loper muzikaal ontvangen door acteur en DJ Geza Weisz.

Tijdens het viergangendiner van Oseven, presenteerde Schwarzkopf Professional haar Essential Looks collectie in een energieke presentatie. De tweede haarmodeshow gaf het podium aan Bianca van Zwieten, Hairdresser of the Year 2018. Met haar show ‘A Vanity Fairytale’ nam zij de gasten mee op een sprookjesachtige reis naar een ‘socialites party’, waarin een brede diversiteit in body shapes, gender en afkomst te zien was. De avond kreeg een verrassend intermezzo met Ali B en werd spetterend afgesloten door de meiden van OG3NE.

Bij het gala waren meerdere bekende Nederlanders aanwezig om de bekendmaking van de befaamde kappersprijzen bij te wonen. Onder andere Victoria Koblenko, Kim Kötter, Jaap Reesema, Liz Snoijink, Mari van der Ven, Catherine Keyl, Saar Koningsberger, Jody Bernal, Laura Ponticorvo, Elize, Janice Bosmans, Marijke Helwegen, Mika van Leeuwen, Bastiaan van Schaik en Teun Föhn gaven acte de présence.

Strenge beoordeling door de jury

De jurering voor de Coiffure Award 2019 vond plaats in drie fases. In de eerste fase werden de inzendingen beoordeeld door de pers jury bestaande uit 23 redacteuren, journalisten en beauty editors van toonaangevende media. Vervolgens werden de inzendingen bekeken door de vakjury met zestien Nederlandse haar- en beautyspecialisten. Tot slot bekeken zeven Britse topkappers het werk van de genomineerden. Voor de Schwarzkopf Hair Color Technician vond een aparte jurering plaats. Alle inzendingen werden beoordeeld op de juiste balans tussen techniek, kapsel, visagie, styling en fotografie. Arjan is dus niet zomaar een winnaar als je het ons vraagt. Gefeliciteerd Arjan!