Boutiquehotel

Hotel Flora Batava opent haar deuren

Na een grondige renovatie opent Hotel Flora Batava dit voorjaar haar deuren. Het knusse boutiquehotel vind je op buitenplaats De Vijverhof in Nieuwersluis, aan de rand van Breukelen. Romantisch ertussenuit met z’n tweetjes, toe aan een staycation of iets te vieren met vrienden? In deze charmante villa aan rivier de Vecht komt de traditie van gastvrijheid opnieuw tot leven. Het 155 jaar oude rijksmonument biedt plaats aan 45 kamers en suites, restaurant Bloei, twee vergaderzalen en wordt omringd door een grote tuin met terras én theehuis aan het water.

Hoteleigenaar Inge van de Ven speelde al jarenlang met het idee om de oude, vervallen buitenplaats in ere te herstellen en een hotelfunctie te geven. In 2019 ging de renovatie van start met de botanische historie van de buitenplaats als vertrekpunt. Dit thema is dan ook doorgevoerd in de hele villa: van de menukaart van restaurant Bloei tot het hotellogo en interieurdetails. De stijlvolle kamers variëren van intiem tot luxe. Met zes kamertypes is er altijd een verblijf dat aansluit bij je wensen: cosy, comfort, superior, junior suite, een suite óf junior suite split level. Alle kamers hebben prachtige hoge ramen, sommige kamers hebben originele balkenplafonds of ornamenten en een paar kamers hebben openslaande deuren naar de tuin of een Frans balkon met een uniek uitzicht op de tuin, patio of de Vecht. Rustige kleuren en botanisch geïnspireerde kunst zorgen voor een moderne en elegante uitstraling.

Restaurant Bloei

In restaurant Bloei kunnen gasten aanschuiven voor een uitgebreid ontbijt, luxe lunch, high tea of smaakvol diner. De hoge plafonds en de grote glazen serre creëren een gezellige en eigentijdse sfeer in het restaurant. De keuken van Bloei werkt met zorgvuldig geselecteerde regionale en seizoensgebonden ingrediënten. Het menu is samengesteld door chef-kok Otto Genz, waarbij zijn passie voor de veelzijdigheid van Nederlandse producten centraal staat. De chef en zijn team streven ernaar gasten te verrassen met gerechten die gekenmerkt worden door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Op zonnige dagen geniet je vanaf de terrassen bij Hotel Flora Batava van de bloemrijke tuin die in oude glorie is hersteld naar een ontwerp van tuinarchitect Patricia Debie. De charmante tuin rondom de villa heeft een rijke botanische historie.

Genieten van de langsvarende bootjes op de Vecht doe je in het theehuis aan de rivier. Kom tot rust met een kop koffie met gebak of kies voor een goed glas wijn met iets lekkers van de borrelkaart. Vergaderen of het houden van een (feestelijke) bijeenkomst kan ook in de twee daarvoor ingerichte zalen. De rustige en centrale ligging van Flora Batava én de mogelijkheid om af te sluiten met een salonboottocht maakt van iedere bijeenkomst iets bijzonders. Met een sloep die je bij het hotel huurt, vaar je via rivier de Vecht zo de Loosdrechtse plassen op. Of stap op de (elektrische) fiets om de omgeving te verkennen. De Vechtstreek is met vele forten, kastelen, buitenplaatsen en molens één groot openluchtmuseum. Met een ligging tussen Amsterdam en Utrecht in is Flora Batava de perfecte uitvalsbasis voor wie stad en natuur wil combineren.