City guide

Rotterdam

We blijven dit jaar massaal in eigen land, dus tijd om Nederland (opnieuw) te ontdekken! Rotterdam moet zeker op je citytriplijstje! De stad heeft talloze hotspots en hidden gems die écht de moeite waard zijn. Daarom delen wij de leukste hotspots.

Rotterdam is méér dan een havenstad. De bruisende stad staat bol van de hidden gems: eettentjes en restaurants, (tweedehands) winkels, creatieve initiatieven, groene wandelplekken en fijne co-working spaces. Voor de Community City Guide zijn beheerders van dertien Rotterdamse Facebook-community’s gevraagd om hun lokale tips te delen – van typische Rotterdamse thema’s als architectuur en de wereldberoemde haven, tot bijzondere groene wandelroutes en de beste duurzame winkels.

Heavenly Cupcakes

Heavenly Cupcakes is de oudste vegan bakery van Nederland. De bakkerij heeft een brede selectie aan cupcakes, cookies en ander heerlijk gebak. Ze maken alles helemaal zelf en werken alleen met pure en plantaardige ingrediënten – geen dierlijke producten zoals zuivel en ei dus! Je vindt Heavenly Cupcakes nabij de Kralingse Plas, aan de Vlietlaan 42.

Sharp Sharp Everyday

Ook bij Sharp Sharp Everyday scoor je als vegan bijzondere gebakjes, koekjes en nog veel meer. Bovendien zijn de baksels een lust voor het oog, zo bewijst ook de bijzondere flower granola. Proeven? Sharp Sharp Everyday bevindt zich op Rotterdam Zuid, aan de Hillelaan 29.

Opnieuw en Co Rotterdam

Ben jij een liefhebber van vintage shoppen? Dan is een bezoekje aan Opnieuw en Co Rotterdam een must! In dit kringloopwarenhuis loop je de leukste tweedehands spullen tegen het lijf – en dat ook nog eens voor de laagste prijzen. Meubels, kleding en mooie retro of vintage artikelen, je kan het zo gek niet bedenken. Je shopt duurzaam aan de Koperstraat 31.

Betje Krul Vintage

Even wat anders dan een kringloopwinkel? In de vintagewinkel Betje Krul Vintage word je meegevoerd naar de jaren zeventig: nostalgisch, maar volop kwaliteit. Scoor die perfecte Franse jurk, een prachtig Perzisch tapijt, vintage typmachine of dat ene leren handtasje en andere toffe items. De winkel is gevestigd in Noord, aan de Zwaanhals 344.

Rotterdamse Oogstmarkt

Dé tip voor foodies: de Rotterdamse Oogstmarkt. Voor superverse en smaakvolle producten om zelf een heerlijke maaltijd te koken. Op deze wekelijkse boerenmarkt op het Noordplein scoor je de lekkerste producten voor een eerlijke prijs én rechtstreeks van de makers. De unieke verhalen van de verkopers krijg je er gratis bij.

Rotterdamse Munt

Voor iedereen die zelf geen tuin, balkon of dakterras heeft of gewoon van groen houdt, zijn er de Rotterdamse stadstuinen. Aan de Rosestraat 200 krijg je alle ruimte om de tuinen te ontdekken, proeven en beleven. En dat midden in de stad!

De hele Rotterdam-guide vind je op cityguides.fb.com.

Bron: Facebook Community City Guide Rotterdam