Op naar de zon!

Ontsnap aan de kou op deze zonnige bestemmingen in Europa

Nu het zo nat en koud is en de energieprijzen ook nog eens de pan uit rijzen, proberen veel Noord-Europeanen hun energiekosten te ontlopen door het zonnetje achterna te reizen. Holidu, het boekingsportaal voor vakantiehuizen (www.holidu.nl) heeft gekeken welke kustplaatsen het beste zijn om naartoe te vluchten tijdens de wintermaanden. Hierbij zijn de temperatuur en het aantal zonuren van alle kuststeden in Europa vergeleken om te bepalen waar je warm kan overwinteren. Dus of je de verwarmingskosten nu wilt ontvluchten of gewoon wilt genieten van de zon, zoek niet verder en duik snel in ons zonnige overzicht.

Spanje: Los Cristianos

Gemiddelde winterzon 320,60 uur | Gemiddelde wintertemperatuur 20,6ºC

Het is officieel: Los Cristianos op Tenerife is Europa’s beste bestemming om de winter te ontvluchten! Als grootste eiland van de Canarische eilanden in Spanje met gemiddeld meer dan 320 zonuren in de winter en een gemiddelde wintertemperatuur van 20,6ºC is Los Cristianos de perfecte plek om deze winter warm te blijven. Bezoek een van de droomstranden van de stad of ga op avontuur in het apenpark, er is genoeg te doen in deze warme omgeving. Met een directe vlucht zit je met vijf uur vliegen op Tenerife.

Griekenland: Agios Nikolaos

Gemiddelde winterzon 261,46 uur | Gemiddelde wintertemperatuur 16,4ºC

De top zonbestemming in Griekenland is het dromerige Agios Nikolaos op het grootste eiland van Griekenland, Kreta, met gemiddeld 261+ zonuren in de winter en een gemiddelde wintertemperatuur van 16,4ºC. Dit charmante kuststadje blijft zelfs in de winter warm. Versla de zomerse drukte en bekijk de vele stranden en restaurants aan het water of verken de nabijgelegen verlaten kastelen en olijfboerderijen. Agios Nikolaos zou op ieders lijstje moeten staan om de koude winter te ontvluchten.  Het is vijfeneenhalf vliegen, met een korte tussenstop in Athene.

Italië: Siracusa

Gemiddelde winterzon 258,20 uur | Gemiddelde wintertemperatuur 16,4ºC

De topbestemming in Italië op onze lijst is de historische stad Siracusa op het eiland Sicilië. Met in de winter gemiddeld 258 zonuren en een gemiddelde wintertemperatuur van 16,4ºC. Je vliegt vier uur naar Catánia. Maak een reis door de geschiedenis en verken de vele archeologische vindplaatsen of geniet van het prachtige straatbeeld. Bekijk Siracusa voor je volgende winter ontsnapping.

Portugal: Luz

Gemiddelde winterzon 250,10 uur | Gemiddelde wintertemperatuur 15,8ºC

De volgende op onze lijst is het kleine kustplaatsje Luz in Portugal met gemiddeld 250 zonuren in de winter en een gemiddelde wintertemperatuur van 15,8ºC. Luz ligt in de Algarve en wordt omgeven door adembenemende stranden en indrukwekkende kliffen. Dit charmante stadje is een perfect toevluchtsoord als je de regen in Nederland wilt ontsnappen.

Malta: Gzira

Gemiddelde winterzon 238,56 uur | Gemiddelde wintertemperatuur 17,9 ºC

Iets zuidelijker van Sicilië ligt het eiland Malta. Ook geen slecht toevluchtsoord met een grote haven en de mogelijkheid een heerlijke boottocht te maken. Ga op zoek naar de mooiste stranden en bezoek de leukste vissersdorpjes. Gemiddeld is het hier 17,9 ºC in de winter en schijnt de zon 238 uur, dat klinkt ons als muziek in de oren.