WIN! 3x Intratuin cadeaukaart t.w.v. €50,-

Het klimaat verandert, en dat uit zich op vele manieren. Denk aan extreme hittegolven in de zomer afgewisseld door hevige regenbuien, zachtere winters en drogere lentes. Voor een sterke, bloeiende tuin in het voorjaar, doe je er goed aan hier al in de herfst mee aan de slag te gaan, weet Intratuin. Meer regen en lange, vochtige nachten maken dit seizoen een uitstekende periode om aan te planten. Zonder de schommelingen van het lenteweer kunnen je planten gemakkelijker nieuwe, sterke wortels ontwikkelen. Dat maakt dat ze in het voorjaar beter opgewassen zijn tegen droogte en goed kunnen groeien.

Move over lente! De herfst is een ideaal plantseizoen. Hoe dat precies werkt? De luchttemperatuur daalt dan wel in de herfst, maar de grond blijft warm van de maandenlange zomerzon. Of je nu wilde inheemse bloemen zaait, een groene haag plant of een bloeiende struik in de grond zet, de nog warme bodemtemperaturen in combinatie met voldoende regen stimuleren zaden om te ontkiemen en wortels te groeien. Wortels blijven groeien totdat de grond bevriest, dus planten kunnen zich goed nestelen voordat ze door de winterkou in rust gaan. Deze voorsprong vertaalt zich in een sterke groei in de lente. Met koelere luchttemperaturen in de herfst heb je geen last van zomerhittestress, ofwel hangende bladeren en takken. Dalende temperaturen geven planten namelijk het signaal dat de winter eraan komt, en daardoor richten ze hun energie ondergronds. Tegelijkertijd vertraagt de bovengrondse groei – een combinatie die perfect is voor het aansterken van de plant. Kortom, door nu aan slag te gaan in de tuin neem je een voorsprong op een bloeiend en groen voorjaar. Kom maar op met die groene voorjaarstuin!

Wil jij aan de slag met het creëren van jouw perfecte tuin? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een cadeaukaart van Intratuin t.w.v. €50 euro, zodat je meteen kan beginnen!

Wil je kans maken om deze prijs te winnen? Volg dan de onderstaande stappen.

Stap 1: Volg ons op de Talkies Magazine socials

Like ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Follow on Instagram

Subscribe op ons YouTubekanaal

Stap 2: Schrijf je in op de Talkies-newsflash

  Je e-mailadres wordt enkel gebruikt om de nieuwsbrieven naar te versturen. Als je de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kun je je onderaan de nieuwsbrief heel gemakkelijk weer afmelden door op de afmeldknop te klikken.

  Stap 3: Vul je gegevens in

   Naam
   Adres
   Postcode
   Woonplaats
   E-mailadres

   Gegevens worden alleen gebruikt om de prijswinnaar te berichten over de winactie en de prijs af te leveren. De gegevens zullen niet gebruikt worden voor marketing- of andere doeleinden. Winnaars krijgen persoonlijk bericht. Over de uitslag van deze actie kan niet worden gecorrespondeerd. Prijzen kunnen niet worden ingeruild. U kunt zich afmelden voor deelnamen aan de winactie door te mailen naar info@talkiesmagazine.nl.