Skincare

Deze anti-age skincare werkt het beste per levensfase

De allerbelangrijkste ingrediënten voor een frisse en stralende huid? Gezonde voeding, goed bewegen en voldoende nachtrust. Maar ook de juiste huidverzorging is belangrijk en een aantal ingrediënten zijn bewezen effectief tegen huidveroudering. Van Q10 en hyaluronzuur tot collageen; Talkies zet de beste skincare per levensfase voor je op een rij.

Voor de eerste lijntjes

Je staat nog helemaal aan het begin van het verouderingsproces en hoewel je huid waarschijnlijk nog niet zichtbaar is veranderd, verliest ze heel geleidelijk haar veerkracht naarmate je ouder wordt. Q10 wordt door ons lichaam zelf aangemaakt om de stofwisseling van je cellen te regelen en de huidcellen te voorzien van energie. Het beschermt ons lijf tegen vrije radicalen en het neutraliseert de agressieve zuurstofverbindingen die ons bindweefsel aanvallen en onze strakke huid doen verslappen. Q10 vind je in voedingsmiddelen zoals vlees, vis, eieren, plantaardige olie, noten, amandelen, soja, aardappelen en groene groenten. Voor een extra Q10-boost zit het ook in verzorgende crèmes voor het gezicht.

Voor de rijpere huid

Hoe snel de huid elasticiteit verliest is afhankelijk van genetische aanleg en van je persoonlijke levensstijl. Een belangrijk anti-age ingrediënt is hyaluronzuur – een molecuul dat van nature in ons lichaam aanwezig is om weefsel te stimuleren om water te binden. Naarmate we ouder worden verliest het lichaam het vermogen om zelf hyaluronzuur aan te maken, waardoor de huid minder goed water vasthoudt en dus volume verliest.

Voor de verouderde huid

Rimpeltjes en een slapper wordende huid horen bij het proces van huidveroudering. De verminderde elasticiteit in de huid heeft alles te maken met collageen – het meest voorkomende eiwit in het menselijk lichaam. Collageenvezels dragen bij aan gezonde botten, kraakbeen, tanden en een gladde, stevige huid. Tijdens het natuurlijke huidverouderingsproces neemt de hoeveelheid collageen in je huid af. In je gezicht verlies je bijvoorbeeld de contour rondom je kaaklijn of in de wangen. De afname van collageen in de huid kan niet helemaal voorkomen worden, maar om het volume in de huid te behouden en verslapping wat te verminderen kun je producten gebruiken die de aanmaak van collageen stimuleren.

Bron: Nivea