Coiffure Award Nederland

Dit zijn de winnaars van de Coiffure Award 20/21

Afgelopen weekend is de winnaar van de 29e Coiffure Award bekend gemaakt tijdens hét kappersevenement van het jaar. Juliette den Ouden, van JDO Academy uit Amsterdam, wint de Coiffure Award Hairdresser of the Year. 99 genomineerden streden om de Ocars onder de kappersprijzen; Juliette den Ouden werd al eerder voor haar werk bekroond. Een gerenommeerde nationale en internationale jury beloonde haar naast de hoofdprijs ook met de Coiffure Award Dames regio Noord-Holland en Flevoland.

Juliette den Ouden
Juliette den Ouden

Al vanaf het voorjaar van 2020 werd er uitgekeken naar de ontknoping van de 29ste editie van de Coiffure Award. Een gala voor de hele branche zat er helaas op dit moment niet in, maar de organisatie besloot de uitreiking toch door te laten gaan. Alle genomineerden werden met een partner uitgenodigd en hun fans konden via een livestream de uitreiking volgen. Op deze manier konden de genomineerden en winnaars de eer krijgen die zij verdienen. Tijdens de avond van de Coiffure Award werden er maar liefst 13 awards uitgereikt. De presentatie lag in handen van de altijd charmante Rick Brandsteder en niemand minder dan Karin Bloemen zong een eigen geschreven lied speciaal voor de, haar zo dierbare, kappers.

“Door mee te doen blijf je jezelf ontwikkelen als haarstylist. Je pusht jezelf naar een next level.”

Juliette den Ouden

Ook presenteerde Schwarzkopf Professional haar Essential Looks-collectie door middel van een video. Als onderbreking van de uitreiking van de awards was het podium voor Arjan Bevers – Hairdresser of the Year 2019. Met zijn show ‘Luminesence Resilience liet hij zijn licht schijnen op donkere tijden. Juist in deze tijd zorgt de Coiffure Award voor een positieve impuls voor de Nederlandse kappersbranche, iets waar Schwarzkopf Professional heel trots op is.

Naast de 2 onderscheidingen voor Juliette den Ouden werden er nog 11 Coiffure Awards uitgereikt. Waaronder door voormalig Hairdresser of the Year Mark van Westerop, die de eerste prijs in de categorie Heren in regio Noord won. De Nederlandse pers kende Joeri Rouffa de Pers Award toe. De Young Talent Award voor deelnemers t/m 21 jaar ging naar Charell Bosch.

Joeri Rouffa
Mark van Westerop
Charell Bosch