goede noodoplossing

Geen droogshampoo meer? Dít item in je toilettas is de oplossing

Je kent het wel: momenten waarop je geen tijd of zin hebt om je haar te wassen, maar je lokken eruitzien alsof je ze in een vat olie hebt gedoopt. Droogshampoo is dan vaak de redding, maar wat als je door je voorraad heen bent? Geen stress, er is een wondermiddeltje dat wellicht al in je badkamerkast staat!

Wist je dat micellair water niet alleen je gezicht, maar ook je haar reinigt? Het goedje werkt als een minimagneet voor onzuiverheden omwille van micellen, kleine deeltjes die olie en vuil verwijderen zonder agressief schrobben. Let wel: micellair water geeft je haar niet hetzelfde volume als droogshampoo. Het is vooral een goede noodoplossing als je even geen busje bij de hand hebt. En het beste: geen uitgedroogde lokken of productresten die zich opstapelen zoals bij sommige droogshampoos! 

LEES OOK: DE BEAUTYFAVORIETEN VAN GINNY RANU

Zó gebruik je micellair water als droogshampoo

  1. Drenk een wattenschijfje in een flesje micellair water zonder olie of alcohol. Zorg ervoor dat het goed vochtig is, maar niet druipend nat.
  2. Dep het wattenschijfje op de vettere delen van je haar, zoals je haarlijn en je scheiding. Werk in secties om ervoor te zorgen dat je alle gebieden bereikt.
  3. Masseer het micellair water zachtjes in je hoofdhuid. Dat helpt om de olie en het vuil op te nemen.
  4. Laat je haar aan de lucht drogen of gebruik een föhn op een lage stand. Borstel vervolgens je haar om eventueel achtergebleven residu te verwijderen.

Tekst Jari Putteman