Hold on to that summer glow

Met deze tips & tricks behoud je jouw tan zo lang mogelijk

Die zomerse glowy skin lijkt altijd als sneeuw voor de zon te verdwijnen zodra de dagen langzaam korter en kouder worden. Gemiddeld blijft een gebruinde tint zelfs maar tien dagen zichtbaar. Dit komt doordat onze huid zich constant blijft vernieuwen. Liever wat langer genieten van je zongebruinde huid? Dat kan zeker. Met onderstaande tips & tricks van NIVEA houd je jouw zomerse kleurtje zo lang mogelijk vast.

Een goed begin is het halve werk

Start daarom altijd met een grondige scrubsessie voor je de zon ingaat. Hiermee zeg je dag tegen dode huidcellen, die maken het namelijk moeilijker om bruin te worden én te blijven. Ook wanneer je al een kleurtje hebt opgebouwd is wekelijks (licht) scrubben aan te raden. Bang om zo je teint juist te verliezen? Don’t be. Je haalt hiermee enkel de dode huidcellen weg en niet je gebronsde kleur, zoals veel mensen denken. Pas wel op wanneer je net uit de zon komt of verbrand bent. In dat geval kan je beter een paar dagen wachten om te voorkomen dat je huid (nog meer) beschadigt.

Hydratatie is key

Het gebruik van een goede SPF tijdens je tan-sessie is niks nieuws onder de zon, maar het gebruik van een voedende body lotion achteraf is minstens zo belangrijk wanneer je wilt blijven genieten van een zomers kleurtje. Je huid droogt door de zon namelijk flink uit en kan wel een hydratatie boost gebruiken. Trakteer je huid bijvoorbeeld op de NIVEA Q10 Firming + Bronze Body Lotion.  Q10 verstevigt je huid, terwijl actieve bestanddelen het natuurlijke bruiningsproces in gang zetten (en instandhouden). Best of both worlds dus. Na tien dagen smeren zie je al effect. Zo behoud je jouw summer glow gemakkelijk net iets langer. En daar komt geen zonnebank aan te pas. Vergeet ook niet voldoende water te drinken, om zo je huid van binnenuit te blijven hydrateren. Hiermee verbeter je de doorbloeding van je huid én het zorgt er ook voor dat je huidcellen minder snel afsterven.

Kort maar krachtig

Vermijd een (te) warme douche of uitgebreide bad routine. Net als de zon droogt water je huid namelijk uit. Te lang badderen tast de natuurlijke beschermlaag van je huid aan, waardoor je huid sneller vocht verliest. Naast te lang douchen kun je beter ook niet te warm douchen. Door warm water lost het vetlaagje van je huid sneller op. Een korte douche op lichaamstemperatuur is beter om weer fresh and fruity voor de dag te komen.

Eet jezelf bruin

Een goede uiterlijke verzorging is niet het enige redmiddel om je sunkissed skin te behouden. Hetgeen je eet speelt namelijk ook een grote rol in het behouden van je bruine teint. Groente- en fruitsoorten met een hoog bèta-caroteen percentage helpen jouw stralende teint in stand te houden. Denk aan wortels, paprika en broccoli. Ook lycopeen is een welkome toevoeging aan jouw dagelijkse dieet. Deze antioxidant vind je onder andere in tomaten of watermeloen en biedt extra bescherming tegen de schadelijke invloeden van de zon.