SENSAI

SENSAI

The silk story

Talkies en SENSAI go way back… Deze langdurige, prettige samenwerking hangt nou niet beslist aan een zijden draadje. SENSAI combineert de fijnste zijde met baanbrekende technologie voor optimale anti-ageing resultaten. We brengen je voor het eerst het verhaal achter de bijzondere koishimaru-zijde van het Japanse high-end beautymerk.

Zijde, het geheim van het oosten. Sinds mensenheugenis is zijde een symbool van schoonheid. De exclusieve draden van de zijderups worden verweven tot een zuiver en glanzend materiaal, dat vroeger duurder dan goud was. Weefsel van zijde, dat in opgravingen gevonden werd, wijst erop dat de schitterende koishimaru-zijde al in het oude Japan gebruikt werd. Hoewel de koishimaru-cocon maar half zo groot als een gewone cocon is (daarom zijn naam ‘kleine schat’), vormt hij toch een uiterst fijne en zachte draad, die een sterke, prachtig glanzende garen oplevert.

Koishimaru-zijde is de meest zeldzame en exclusieve zijdesoort. Al sinds ruim een eeuw verwerkt Kanebo nu zijde. Dat is te danken aan Sanji Muto die de grondsteen voor de branche legde. Muto was vastbesloten om de nationale zijde-industrie tot één van de toonaangevende bedrijfstakken van Japan te maken en stak al zijn energie in dit doel. Met het rijpen van zijn technische kennis en zijn productieprocessen begon Kanebo hoogwaardige zijde naar de hele wereld te exporteren. Kanebo-zijde veroverde de hele wereld.

Sanji Muto

De zijdeproductie behoorde nog steeds tot één van de belangrijkste bedrijfstakken van Japan toen een toevallige ontdekking van Sanji Muto in de jaren ‘30 nog een grote verandering veroorzaakte. Tijdens één van zijn fabrieksbezoeken bemerkte Muto dat alle vrouwen die er werkten mooie handen hadden. Op de vraag waarom dat zo was, antwoordde één van de vrouwen: ‘Dat weet ik niet, maar ik vind het zalig om met de zijde te werken!’ Ze greep naar een streng zijde en zei: ‘Bekijk toch eens hoe mooi deze zijde is!’ In plaats van een zorgvuldige studie van de zijde, greep Muto de hand van de vrouw en bekeek deze lange tijd. Plotseling begreep hij: ‘Het is de zijde! Die maakt uw huid glad en soepel. Er schuilt een enorm potentieel in de zijde.’ Het bedrijf begon onmiddellijk met onderzoek op het gebied van de zijde en precies dit enthousiasme was de drijvende kracht die de grondsteen legde voor de grandioze zijdetechnologie. Koishimaru-zijde is het hart van alle SENSAI-producten. Zijde kan veelzijdig worden verwerkt, bijvoorbeeld tot poeder, film en gel. Daarvoor moet de fibroïne eerst met een speciale technologie oplosbaar in water worden gemaakt. Kanebo ontwikkelde als eerste onderneming een zijdefibroïne-wateroplossing en werd daarmee wereldwijd pionier in de verzorging met zijde. Silk Fibroin, de biotechnologisch continu verder ontwikkelde inhoudsstof van zijde, beschermt de huid tegen droogheid en maakt hem zacht en soepel – zijdezacht.

 • 1887 Oprichting katoenspinnerij Kanebo
 • 1913 Start vervaardigen zijden stoffen
 • 1936 Eerste cosmeticaproduct met zijde ‘Savon de Soie’
 • 1979 Opening eerste Europese counter bij Harrods London
 • 1989 Lancering ‘EX La Créme’
 • 2004 25-jarig jubileum Kanebo in Europa met de lancering van ‘The Silk’, het eerste product met koishimaru-zijde
 • 2005 Lancering SENSAI PREMIER, de eerste lijn met koishimaru-zijde
 • 2007 Kanebo International lanceert SENSAI, het super prestige merk van Kanebo
 • 2013 Lancering SENSAI ULTIMATE
 • 2017 Lancering van de succesvolle lijn SENSAI FOUNDATIONS
 • 2020 Een nieuwe innovatieve lancering…