100% NATURAL

TRENDING: DE NO MAKE-UPLOOK

Zeg je Alicia Keys, Pamela Anderson en Elle MacPherson, zie je misschien niet 1, 2, 3 een connectie. Toch hebben deze Hollywoodbeauties iets met elkaar gemeen. Ze halen het nieuws vanwege hun opvallende make-uploze look. Zo verschijnen ze graag met een onopgemaakt gezicht op plekken waar de meeste sterren niet zónder gezien willen worden. Van de rode loper tot in campagnebeeld.


Juist van Pamela Anderson, het beautyicoon van de kenmerkende jarennegentigmake-up – donkere lipliner, bleke lippen, nepwimpers, tattoo-brows en lágen foundation, ja zelfs op het strand – was het een keuze die niemand zag aankomen. Het leverde haar onlangs zelfs een prestigieuze modeklus op, als het gezicht voor de lente/zomer modecollectie ‘24 van Proenza Schouler. Ook Elle MacPherson heeft de puurnatuurlook op haar 56e volledig omarmd; niet verrassend passend bij haar ‘beauty komt van binnenuit’-filosofie. Het voormalig topmodel heeft een voedingssupplementenlijn ontwikkeld, WelleCo, om net zo’n supermodel glow te bereiken.

ALICIA IS OM

Alicia Keys besloot in 2016 haar beautycase voorgoed achter haar piano te gooien, compleet met statement dat ze zich niet langer ‘achter make-up wilde verschuilen’. Jarenlang verscheen ze zonder één spat mascara of gloss, ook als jurylid van The Voice of op haar albumcovers. Inmiddels lijkt ze de teugels iets te vieren nu ze sinds eind 2023 weer – ook voorpaginanieuws – wél met make-up is gespot. Ze is haar holistische skincarelijn, Keys Soulcare, namelijk aan het uitbreiden met… make-upproducten.

NATUREL TRUCS

De bare face-tendens werkt ook door naar universele beautylooks. Make-upkleuren worden zachter en finishes zo subtiel dat ze met het blote oog amper zichtbaar zijn. Zo kun je prima mét make-up evengoed au naturel overkomen. Beautyexperts noemen dat de no makeup makeup look: het lijkt alsof je geen druppel op hebt, maar stiekem is het nodige verfraaiwerk gedaan.

  • Verruil een zwarte mascara voor een bruine. Stuk zachter.
  • Zorg dat de huid flink straalt dankzij een hydraterend serum. Hoe sterker de gloed, des te minder vallen oneffenheden op.
  • Verzorg de lippen met een voedende balsem die enkel de eigen lipkleur versterkt (zoals de Tiktok trending’ Almost Lipstick van Clinique)
  • Met concealer, exact in de eigen huidskleur, kun je de oogzone opfrissen zonder oogschaduw. Dep rondom, onder én boven om adertjes en schaduwen te verbloemen.
  • Met de juiste zachtroze blusher fake je subtiele blossen: dep waar je van nature ook bloost.

Tekst: Anneloes Tas
Visual Alicia Keys: Keys Soulcare