Horoscoop

Augustus – LOVE AND ATTENTION

De Talkieshoroscoop is lekker vernieuwend, geen horoscoop die jou gaat zeggen dat je de liefde van je leven gaat ontmoeten, maar wel een horoscoop die jou aan het denken zal gaan zetten met elke maand een andere invalshoek op basis van jouw sterrenbeeld. Met de astrologische invloed van liefdesplaneet Venus gaan we deze maand dieper duiken in de relaties die we aangaan en op welk vlak we een stapje extra kunnen zetten of kunnen verwachten.  

Venus, naast een Griekse Godin is ze ook in de astrologie erg belangrijk. De planeet van de liefde heeft namelijk niet alleen invloed op de liefdesrelaties die we aangaan, maar ook de connecties die we maken met vrienden, buren, vreemden en met onszelf. Deze brede vorm van liefde en aandacht zorgt voor de basis van ons bestaan en alhoewel we allemaal een eigen liefdesstijl hebben, worden we ook maandelijks beïnvloed tot nieuwe uitdagingen afhankelijk van de energie die Venus op ons sterrenbeeld zal hebben. Komende maand is een mooi voorbeeld, omdat Venus de eerste twee weken in een praktisch sterrenbeeld (Maagd) staat en vervolgens naar een vredelievend sterrenbeeld (Weegschaal) verhuist. Over het algemeen zorgt dit ervoor dat we de eerste helft van augustus behoefte hebben aan praktische dates om onze relaties te onderhouden en de tweede helft behoefte hebben aan goede gesprekken. Waar jij de komende weken persoonlijk extra liefde en aandacht aan mag besteden, lees je in de nieuwe Talkieshoroscoop bij jouw sterrenbeeld.

Ram
20 maart t/m 19 april

Ram, de eerste twee weken staan in het teken van de relatie die je met jouw gezondheid hebt. Het vuur dat je in je hebt, verandert regelmatig in irritatie en woede en dit uit zich in mentaal opvreten. Alhoewel je met jouw energielevel wel genoeg in beweging bent, is het goed om je bewust te worden van de  stress die jij jezelf aandoet en het effect op jouw gezondheid. Tijd om beter voor jezelf te zorgen Ram, want de twee weken daarna gaan we ons meer focussen op de relaties met de mensen om je heen. Als individualist ben je geneigd anderen te voorbij te lopen en dat kan je de laatste twee weken best eens duur komen te staan…

Stier
20 april t/m 20 mei

Stier, de eerste helft van augustus word jij je bewuster van de relatie die je hebt rondom communicatie. Jij bent van nature straight forward en gaat gelijk op je doel af, maar vergeet daarbij vaak de context te schetsen en jezelf te uiten. Dat kan echt beter, dus probeer vaker stil te staan bij de boodschap die je wilt overdragen en het punt dat je wilt maken. Niet alleen handig voor duidelijkere communicatie, maar vooral voor de laatste twee weken waarbij meer focus komt rondom jouw mentale gezondheid. Durf jezelf daarom te uiten en maak de kleine details duidelijk, niet alleen goed om problemen op tafel te leggen maar ook om narigheid later te voorkomen.  

Tweelingen
21 mei t/m 20 juni

Tweelingen, de eerste helft van augustus is het tijd om extra liefde te stoppen bij familie en vrienden die dichtbij staan. Jij maakt snel nieuwe connecties, maar vergeet daarbij wel eens de relaties van het eerste uur die altijd voor je klaar staan. Breng dus dat duurzame plukboeketje mee naar je familie of verras je vrienden met een zelfgebakken taart. Wedden dat het een lach op hun gezicht toont? Erg fijn als deze relaties weer wat extra liefde hebben gekregen zodat je er weer met een gerust hart op los kan kleppen, nieuwe mensen kan ontmoeten en lol kan hebben zonder er op aangesproken te worden…

Kreeft
21 juni t/m 22 juli

Kreeft, de eerste helft van augustus mag jij extra aandacht gaan besteden aan uit je comfortzone te stappen en jezelf duidelijker te uiten in communicatie naar de mensen die dichtbij staan. Met jouw zorgzame karakter ben je een warm bad voor anderen, maar daar wordt helaas wel eens misbruik van gemaakt. Tijd om je eigen grenzen aan te geven en wat vuur aan te brengen in jouw manier van communiceren. Geen droevige emoties, maar zeggen waar het op staat en aangeven welk gedrag je niet meer accepteert. Niet alleen fijn voor je zelfvertrouwen om extra gas te geven, maar ook om de rollen binnen de familie weer te stabiliseren zodat je ook de laatste twee weken van augustus kunt genieten van de mensen die dichtbij je staan zonder dat er misbruik wordt gemaakt…

Leeuw
23 juli t/m 22 augustus

Leeuw, aan zelfvertrouwen over het algemeen geen genoeg, maar de eerste twee weken van augustus kunnen best eens als een domper aanvoelen. Je bent je mojo onderweg kwijt geraakt en de komende twee weken is het tijd om die weer te hervinden. Begin eens met een massage in een geurige sauna om niet alleen rust in je hoofd te creëren, maar ook om de rust in je lichaam weer op orde te brengen. Wedden dat jij je dan een stuk beter voelt om de laatste twee weken van augustus weer de trotse, aanwezige Leeuw te zijn zoals jij altijd bent?

Maagd
23 augustus t/m 22 september

Maagd, als altijd productief sterrenbeeld heb je altijd wel een los eindje liggen waar nog werk gedaan moet worden. Maar de komende twee weken ligt voor jou de uitdaging om weer nieuwe projecten te starten en nieuwe initiatieven te nemen. Niet alleen op het gebied van werk, maar ook zeker op het gebied van vrije tijd, want hoe druk je het ook hebt, een hobby zal je mentale rust geven om dat kritische stemmetje achter je te laten. Extra fijn als het lukt om nieuwe dingen te starten, want dat zal je zelfvertrouwen een boost geven zodat je ook leert om op je eigen gevoel te vertrouwen in plaats van op het stemmetje in je hoofd.

Weegschaal
23 september t/m 22 oktober

Weegschaal, de uitdaging voor de eerste twee weken voor jou zal liggen in het beëindigen van oude relaties en patronen die je tegenhouden. Als goeddoener houdt je het liefst met iedereen de relatie goed, maar dat gaat bij sommige relaties ten koste van jezelf omdat jij jezelf wegcijfert. Tijd om dus toxische relaties de deur te wijzen om jezelf de rust te gunnen die je verdient zodat je de laatste twee weken de kracht in jezelf weer kan hervinden. Jij bent namelijk niet afhankelijk van de relaties die je om je heen hebt, want de relatie met jezelf is de basis. En deze basis kan alleen gestabiliseerd worden als jij je omringt met positieve invloeden die je aanmoedigen. You go!

Schorpioen
23 oktober t/m 21 november

Schorpioen, komende tijd is het aan jou om extra aandacht te besteden aan de mensen om je heen. Soms ben je best een eigenheimer waardoor je de relaties met de mensen die je dierbaar zijn uit het oog verliest. Tijd om extra moeite te besteden aan hen die je al een tijdje niet hebt gezien om weer te werken aan die diepe connectie die je met hen hebt. Niet alleen goed voor die positieve emoties, maar ook om ruimte in je hoofd te maken om oude patronen uit het verleden achter je te laten.

Boogschutter
22 november t/m 21 december

Boogschutter, de eerste weken mag je echt meer moeite steken aan je carrière en de discipline die je hebt. Als avonturier vergeet je soms de verantwoordelijkheden die je hebt liggen en dat is niet echt bevorderlijk voor je carrière. Daarnaast ga je vaak met de botte bijl het gesprek in, waardoor je onbewust een afstand creëert. Tijd om dus wat extra stappen te maken, je taken af te ronden en extra moeite te steken in communicatie naar je collega’s toe zodat je de laatste twee weken ook verbetering zal zien in de band die je met je collega’s hebt. Pas maar op dat die carrièrestap niet komt aanvliegen.

Steenbok
22 december t/m 19 januari

Steenbok, voor jou ligt de uitdaging om komende weken positiever door het leven te gaan. Als raspessimist zie je de wereld soms door een sombere bril, zeker als er veel werk ligt om gedaan te worden. Maar deze visie zorgt niet alleen voor mentale stress, maar ook het niet aangaan van nieuwe uitdagingen die op je pad komen. Probeer naast elk nadeel ook voordelen te bedenken om jezelf te trainen ook mogelijkheden te laten inzien. Naast dat het ervoor zorgt dat jij je mentaal lichter zal voelen, zal je de laatste twee weken ook productiever en meer in het vizier van je meerderen kunnen komen.

Waterman
20 januari t/m 18 februari

Waterman, de focus ligt voor jou de eerste twee weken om de gevoelens in je hart te accepteren. Niet alleen de fijne gevoelens, maar ook de rauwe emoties die soms opborrelen die je graag vermijdt door jezelf mentaal bezig te houden. Luister eens wat vaker naar wat je onderbewustzijn je vertelt om jezelf beter te leren kennen. Tijd om dus minder aandacht te besteden aan wat er in je hoofd om gaat, maar vooral wat er fysiek en mentaal in je omgaat om te zorgen voor een betere verbinding tussen hoofd en hart. Alhoewel het niet een makkelijke taak is, zal het er wel voor zogen dat je creativiteit en je optimisme weer gaan stromen waardoor je vanzelf beter in je vel gaat zitten.

Vissen
19 februari t/m 20 maart

Vissen, komende weken wordt voor jou een eitje. De eerste weken is het fijn om extra aandacht te besteden aan de relaties om je heen. Met jouw zintuigen pikte je sowieso al feilloos emoties op en weet je iedereen op zijn gemak te stellen, waardoor het aandacht besteden aan anderen jouw tweede natuur is. Eigenlijk je eerste natuur, want je vergeet vaker aandacht aan jezelf te besteden dan dat je het vergeet te doen voor anderen. Maak daarom extra gebruik van de positieve vibes van de eerste helft van augustus om diepere connecties aan te gaan in de laatste twee weken van augustus.