Run the world

De eerste virtuele estafettemarathon

ASICS lanceert de eerste World Ekiden 2020: een estafettemarathon die virtueel plaatsvindt! Zo kun je veilig hardlopen met je vrienden én met iedereen van over de hele wereld, door een team te vormen en de marathon in estafettevorm te lopen. Zo wordt samen sporten in deze periode toch mogelijk. Een unieke uitdaging, virtuele gezelligheid én een leuke manier om fit te blijven. Win-win-win!

Geïnspireerd door een eeuwenoude Japanse hardlooptraditie wordt de race opgesplitst in zes etappes van verschillende afstanden die door minimaal zes runners gelopen worden. De ASICS World Ekiden 2020 is in bedacht om hardlopers te motiveren door ze een doel te geven. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 42% van de regelmatige sporters het moeilijk vindt om gemotiveerd te blijven zonder hardloopdoel en 74% vindt sport of lichaamsbeweging leuker wanneer er samen met vrienden of teamgenoten wordt gespeeld. Ook onthult het onderzoek dat, direct na het begin van de pandemie, 67% de kans miste om te concurreren met anderen. Meer dan de helft (50%) van de teamspelers beweert zelfs dat hun geestelijk welzijn negatief wordt beïnvloed door het feit dat ze geen contact hebben met hun teamgenoten. Via de World Ekiden 2020 wil ASICS daarom mensen helpen hun banden met elkaar te versterken, te kunnen genieten van de mentale en fysieke voordelen van teamcompetitie en hun collectieve liefde voor sport en lichaamsbeweging weer op gang te brengen met een gezamenlijk doel.

De ASICS World Ekiden 2020 vindt plaats op een nieuw race-platform dat gebruik maakt van zowel Race Roster als Runkeeper. De deelnemers zullen de spanning, verbinding en motivatie van de teamcompetitie ervaren – hoe ver ze ook van elkaar verwijderd zijn. Dit varieert van het volgen van je team voortgang op je Apple Watch, Garmin of Fitbit-apparaat, tot het plaatsen van je eigen voortgang op live online klassementen en het genieten van op maat gemaakte muziekbelevingen tijdens de race. De deelnemers moeten zelfs een eigen digitale tasuki (een smalle stoffen band die in de traditionele Japanse Ekidens wordt gebruikt) aan elkaar doorgeven aan het einde van elke afstand.

De ASICS World Ekiden 2020 staat open voor iedereen, met alle niveaus. Om deel te nemen kan je je vanaf nu gratis inschrijven via Runkeeper of de ASICS-hub. De teams moeten hun estafetteloop voltooien tussen 11 en 22 november 2020. Check asics.com voor meer info.

Je perfecte hardloopschoen

Een goede sportoutfit stimuleert je sportprestaties, en bij hardlopen is de perfecte schoen natuurlijk heel belangrijk. De NOVABLAST™-schoen van ASICS is ideaal voor het rennen van een Ekiden. De schoen is speciaal voor neutrale lopers die op zoek zijn naar een responsieve loopervaring. ASICS lanceert de schoen nu in twee nieuwe kleuren: Black/Pink Glo en Black/Lime Zest. De buitenzool en tussenzool zijn ontworpen om het energieke gevoel te bevorderen, waardoor een trampoline-effect ontstaat dat je nog beter vooruithelpt. Ook is de schoen hoger van de grond dan de meeste hardloopmodellen. Dat bevordert het comfort over lange afstanden. Het zachte bovenwerk van mesh zorgt voor uitstekende luchtcirculatie, waardoor je voeten koel blijven tijdens het hardlopen. En hij ziet er ook nog eens top uit!

Bron: ASICS