BOEKENTIP

Een slimme aanpak voor een stressvrij leven

Leestip! Ieder van ons ervaart de toename van stress in de samenleving, maar we zoeken nog steeds naar effectieve manieren om die te verlichten en te voorkomen. Net als in zijn wereldwijde bestseller De logica van geluk benadert auteur Mo Gawdat in zijn nieuwe boek De logica van stress het probleem van stress met een analytische houding: hoe is de overbelasting van ons systeem ontstaan en hoe kunnen we die verhelpen? Dat doet hij door de oorzaken en gevolgen van stress in kaart te brengen, waarbij hij onderscheid maakt tussen geestelijke, emotionele, fysieke en spirituele stress.

Gawdat en zijn medeauteur Alice Law laten in dit boek wetenschappelijk onderbouwd zien hoe voorspelbaar stress is, en dat het daardoor dus goed valt te beheersen. Zij baseren hun kennis mede op hun eigen pijnlijke ervaringen met destructieve stress. Juist omdat zij ook die kwetsbare verhalen met de lezer delen, zijn hun aanbevelingen voor een stressvrij leven oprecht, positief en waardevol. Een praktische benadering van een hedendaags, toenemend probleem.

LEES OOK: WORD IN MASTER IN HAPPINESS

De logica van stress €25

Over

Mo Gawdat is voormalig chief business officer van Google X, en oprichter van de One Billion Happy Foundation. Zijn eerste boek De logica van geluk werd een wereldwijde bestseller; alleen al in Nederland werden meer dan 100.000 exemplaren verkocht. Alice Law is adviseur stressmanagement, spreker en gastvrouw van de podcast Unstressable with Alice Law. Met Mo Gawdat heeft zij Unstressable llc opgericht, dat tot doel heeft om middels internetcommunity’s, bedrijfspresentaties en boeken mensen van hun stress te bevrijden.

De logica van stress is vanaf 22 augustus verkrijgbaar