Leestip

Hoe blijf ik gezond tijdens de menopauze? 

Op 10 juni verschijnt het boek Hoe blijf ik gezond tijdens de menopauze? van professor en gynaecoloog Herman Depypere. Met dit boek leert Depypere ons hoe we zorgeloos en zonder al te veel medische problemen ouder kunnen worden.

Dr. Herman Depypere is verbonden aan zowel het UZ Gent als de Universiteit Gent. Als gynaecoloog begeleidde hij al talloze vrouwen. Hij is expert op het gebied van menopauze en volgt onderzoeken op de voet. In zijn vorige boek Menopauze. Menostart vertelt hij op toegankelijke wijze welke kwaaltjes zoal optreden, hoe die te verklaren zijn en vooral: hoe je ze kunt tegenhouden.

In zijn nieuwe boek bouwt Depypere verder op zijn vorige boek en vertelt hij hoe vrouwen ziekten als osteoporose, dementie, (borst)kanker en hart- en vaatziekten positief kunnen beïnvloeden door de inname van natuurlijke hormonen. De auteur werkte recent mee aan een baanbrekend onderzoek van UZ Gent en de Universiteit van Sorbonne dat aantoonde dat hormoontherapie de kans op de ziekte van Alzheimer bij vrouwen die een specifiek eiwit dragen drastisch kan verlagen. De professor legt uit hoe hormonen werken en hoe ze precies invloed uitoefenen op verschillende (ouderdoms)ziekten. En belangrijker: hoe we onze gezondheid preventief kunnen sturen om zo min mogelijk kwaaltjes of ziekten te ervaren.

LEES OOK: EEN PRAKTISCHE GIDS VOOR EEN BETER LEVEN MET MIGRAINE EN ANDERE HOOFDPIJN

Mentale gezondheid

Daarnaast behandelt de professor in zijn boek ook de mentale gezondheid, omdat de praktijk leert dat de psychische gezondheid van vrouwen aan het begin van of in de menopauze opmerkelijk kan veranderen. Hoe blijf ik gezond tijdens de menopauze? is voor iedereen die langer, zorgeloos en gezonder wil leven.