Fit body & mind

Met deze workouts train je zowel fysiek als mentaal

In deze tijden is het extra belangrijk om fysiek en mentaal fit te zijn en tóch een beetje te blijven bewegen. Regelmatige lichaamsbeweging geeft je gelukshormonen een boost. Daarom delen wij de leukste (thuis)workouts die zowel fysiek als mentaal goed voor je zijn!

Yoga

Voor een mentale boost na dagenlang thuiswerken is een yogales voor thuis de perfecte optie. Extra fijn dus dat veel yogastudio’s (extra) online lessen aanbieden. Studio’s als Movements Yoga en The White Door Studio bieden livestream lessen om jou thuis mindful en fit te houden. Van Yin-yoga tot pilates! 

Zwemmen

Trek je mooiste bikini of badpak aan en ga eens zwemmen! Zwemmen is een echte full body-workout waarbij je je schouders, armspieren, core én benen traint. Ook heeft zwemmen invloed op je mentale gezondheid, omdat je je telefoon in een kluisje laat en dus niet afgeleid kan worden. Ideaal om je mind rust te geven en om heel even te ontsnappen aan de constante digitale stimulatie.

PLTS

De populaire reformer pilates-studio’s van PLTS zijn helaas nog even gesloten, maar je kunt gelukkig wel genieten van hun home workouts via IGTV en Vimeo. Van HIIT Pilates en total body workouts tot stretch- en relax-oefeningen.

Barre

De barre-workout is hét geheim van vele modellen voor een strak en lenig lichaam. Het is geïnspireerd op de bewegingen van ballet, yoga en pilates waarbij vloeiende bewegingen gecombineerd worden met krachtoefeningen. Met een sterk, fit, elegant én flexibel lichaam als resultaat. Barre-workouts worden ook online aangeboden via veel yogastudio’s en op YouTube.

Sup-yoga

Net een stapje verder dan ‘normale’ yoga én heerlijk tijdens warme zomerdagen: sup-yoga. De perfecte workout om aan je balans te werken, voor wie niet in het water wil vallen. Een uitdagende workout, maar ook goed voor je mindset. De workout vindt plaats in de buitenlucht, op kalm water in de prachtige natuur. Een intense full body-workout, maar tóch kom je helemaal tot rust!

Fietsen

Deze workout is ‘Dutchies’ met de paplepel ingegoten en is ook nog eens heel gezond! Naast dat een fijne fietstocht goed is voor je dagelijkse beweging, stimuleert het ook je stemming. Een fietstour geeft je het gevoel van vrijheid door de mooie omgevingen. Van fietsen door de mooie natuur tot een fietstour door een prachtige stad; pak je stadsfiets uit de schuur óf ga voor een next level racefietstour!

Wandelen

Een zondagse wandeling, hike of stuk(je) hardlopen. Lopen is een hit, vooral tijdens quarantainetijden. Even lekker naar buiten en genieten van de omgeving, terwijl je aan je dagelijkse beweging komt – alleen of met een wandelbuddy. Probeer tijdens je wandel- of hardloopsessie je telefoon te laten voor wat-ie is of gebruik ‘m alleen voor muziek of een inspirerende podcast.