Horoscoop Juli

Nieuwe maan in Kreeft: leer je kwetsbare kant te omarmen

Elke maand duiken we voor de Talkieshoroscoop in op een nieuw onderwerp. Geen horoscoop die jou loze voorspellingen doet, maar wel een horoscoop die je leert opnieuw aandacht te geven aan jouw sterke of kwetsbare punten. Deze maand besteden we aandacht aan de invloed van de nieuwe maan. De maan heeft in de astrologie invloed op onze emoties en behoeftes en afhankelijk van het sterrenbeeld waarin ze staat, ervaren we deze op een andere manier.

Op 28 juni schitterde zij aan de hemel en luidt ze weer een nieuw hoofdstuk in ons leven in. Klinkt dramatisch, maar de maan maakt elke maand een ronde langs zon en aarde waarbij ze twee hoogtepunten tegenkomt. De meest bekende is de volle maanfase, waarbij ze volledig verlicht wordt door de zon. In de astrologie staat dit moment voor reflectie en terugkijken op de lessen die je hebt geleerd. Twee weken na de volle maan is het tweede hoogtepunt daar, tijdens de nieuwe maanfase trekt de maan zich terug en verschuilt ze als ware achter de zon. In de astrologie staat dit moment voor jezelf terugtrekken om je klaar te maken voor een nieuwe tijd die komen gaat, namelijk de nieuwe fase die de maan in gaat. En natuurlijk staat dit dan weer voor de nieuwe fase die we emotioneel gezien in zullen gaan. Tijdens het hoogtepunt op 28 juni staat de nieuwe maan in Kreeft en draait het de komende weken om hoe wij onze emoties en kwetsbaarheid weten te omarmen, maar ook te bewaken. Kreeft staat bekend om haar gevoeligheid, maar ondanks dat is ze zeker niet kwetsbaar maar juist sterk. Ze weet dat haar emoties belangrijk zijn om goed voor te zorgen, om emotionele grenzen te stellen en je kwetsbaar open te stellen naar anderen om verbintenis aan te gaan. Alhoewel de nieuwe maanfase voor iedereen een algemene uitwerking heeft, heeft ze ook voor elk sterrenbeeld een specifiek aandachtspunt die je natuurlijk in de Talkieshoroscoop zal lezen.

Ram

20 maart t/m 19 april

Ram, de nieuwe maan schittert in jouw gebied van fundatie, je thuis en je familie. Alhoewel je van nature vrij onafhankelijk bent, zet de nieuwe maan in Kreeft jouw juist aan het denken hoe belangrijk familie voor je is. Een moment om te beseffen dat je familie niet voor lief moet nemen, maar je wel altijd je grenzen moet bewaken. Tijd om wat vaker langs te gaan bij de mensen die veel voor je betekenen en toch ook de kwetsbare kant van de stoere Ram te laten zien.

Stier

20 april t/m 20 mei

Tijd om te werken aan je communicatie skills, Stier. Als nuchter sterrenbeeld kom je soms vrij direct of emotioneel vlak over, maar de nieuwe maan in Kreeft maakt je bewuster dat het belangrijk is om komende tijd te leren om beter over je emoties te communiceren. Dat vind je lastig, want door jouw nuchterheid stop je dat makkelijk weg. Durf dus eens wat vaker te praten over hoe jij je voelt en wat er diep van binnen speelt, wedden dat als je daar meer aandacht aan gaat besteden je zal schrikken welke gevoelens je diep hebt weggestopt?

Tweelingen    

21 mei t/m 20 juni.

De nieuwe maan is een fase die je de komende weken bewuster zal maken van de wereld om je heen. Waar je normaal gesproken in een soort snelle roes leeft en van de hak op de tak springt, leert de nieuwe maan je nu juist om eens vaker stil te staan bij wat je ervaart. Een stukje mindfulness die je mee zal nemen in je dagelijks leven waardoor je het moois om je heen extra zal waarderen. En dat voelt fijn, want je zal merken dat het mentaal ook meer rust geeft dan het snelle gehaaste leven wat je normaal leeft.

Kreeft

21 juni t/m 22 juli

Kreeft, het draait allemaal om jou. De nieuwe maanfase die in jouw sterrenbeeld schittert, zorgt ervoor dat jij je krachtig voelt. Je leert jezelf op een standbeeld te plaatsen waardoor jij jezelf in een ander daglicht ziet. Geen kwetsbaar vogeltje, maar juist een al kracht en liefde. Deze nieuwe kant durf je steeds meer uit te dragen waardoor je zelfvertrouwen zal stijgen. Geloof in jezelf en omarm juist alle trekjes die jouw Kreeft maken. In een harde wereld maakt jouw gevoeligheid jouw juist krachtig en speciaal, daar hebben we meer van nodig…

Heb jij net als Meryl Streep het sterrenbeeld Kreeft? Dan herken je je misschien in de volgende eigenschappen: kreeft is discreet, liefdevol, tolerant, mondig, toegewijd en bovendien het vriendelijkste sterrenbeeld van de dierenriem. Kreeft heeft veel te bieden en zal familie of vrienden nooit in de steek laten. Kreeft is een geweldige, diplomatieke, geduldige luisteraar en diepgaand op emotioneel gebied, maar heeft niet de behoefte om over zijn of haar gevoelens te praten.

Fotocredits: VALERIE MACON/AFP

Leeuw

23 juli t/m 22 augustus

Deze nieuwe maan kan voor jou best als een klap voelen nu de nieuwe maan je een spiegel voor houdt. Een tijd breekt aan waarin je meer gaat overdenken, bewuster wordt van acties, maar ook jezelf mentaal meer terugtrekt. Een tijd om op te laden en meer rust te pakken zodat je jezelf op een nieuwe manier leert kennen. Geen Leeuw 2.0 hoor, maar een focus die vooral ligt op de positieve kanten van jezelf en de doelen die je nog voor ogen hebt. Een gevoelige periode, maar wel een waar je straks sterker uit zal komen.

Maagd

23 augustus t/m 22 september

Aangezien jij altijd je zaken op orde hebt, zowel op persoonlijk gebied als op het gebied van je carrière, kun je daar nu je vruchten van plukken. De nieuwe maan laat je zien hoe je gebruik kunt maken van de contacten die je hebt opgedaan. Mail dus vooral die contactpersoon die je laatst hebt gesproken en pitch nieuwe ideeën die je in je hoofd hebt om nieuwe samenwerken te kunnen starten. Deze fase leert je dat samenwerkingen kan leiden tot nieuwe hoofdstukken waar je veel uit zou kunnen halen.

Weegschaal

23 september t/m 22 oktober

Je wordt je steeds bewuster van de positie die je hebt in de maatschappij en ook deze periode zal niet anders zijn. Denk eens goed na over de ideeën en dromen die je hebt en aan welke je alvast een begin kunt maken. De nieuwe maanfase is perfect voor het opstarten van nieuwe ideeën en plannen en met een beetje discipline kun je een heel eind komen.

Schorpioen

23 oktober t/m 21 november

De nieuwe maan staat in jouw gebied van spiritualiteit en groei, een gebied waarin jij je zeker wel thuis voelt. Je vindt het fijn om jezelf te blijven ontwikkelen en zal de komende tijd nieuwe onderwerpen vinden om in te duiken. Alhoewel dit persoonlijk heel fijn voelt, nieuwe groei, kan het je ook rusteloos maken en vermoeid als jezelf er volledig in stort. Goede tijd dus om te werken aan je dosering.

Boogschutter

22 november t/m 21 december

De nieuwe maan in Kreeft opent je gevoelens en zorgt voor een ware stroom. Als stoer, vurig sterrenbeeld ervaar jij je emoties sterker waardoor je ook intimiteit op een nieuwe manier leert waarderen. Niet alleen de ruwigheid ervan, maar de focus komt juist op de kwetsbare, emotionele kant te liggen. Een nieuw niveau om samen met je partner uit te diepen om jullie band te versterken.

Steenbok

22 december t/m 19 januari

Als echte individualist is het de komende periode juist tijd om te werken aan de relaties die je aangaat. Je kunt niet altijd zelf je boontjes doppen en zal nieuwe inzichten krijgen hoe de mensen om je heen, je verder kunnen helpen. Een periode dus om bewuster om te gaan met relaties, jezelf kwetsbaarder open te stellen en ook vooral durven te vertellen dat je door een lastige periode gaat. Voelt eng, maar het zal je juist krachtiger maken en bevrijdend voelen als je de lasten met anderen kunt delen.

Waterman

20 januari t/m 18 februari

Het draait allemaal om nieuwe routines voor de komende weken. Je wordt je bewuster van je lichamelijke en mentale gezondheid waardoor je ineens nieuwe wegen zal inslaan. Het zullen de kleine aanpassingen zijn die ervoor zorgen dat deze nieuwe fase haalbaar is om ook voor langere tijd in je leven te integreren. Geen crashdiëten dus, maar kleine stapjes om het leuk te houden. Als echte denker zal je voldoende kennis gaan opzoeken en jezelf als een ware spons vol zuigen met alle informatie die je nodig hebt.

Vissen

19 februari t/m 20 maart

Kreeft is een sterrenbeeld die net als jij haar gevoeligheid en kwetsbare kant weet te omarmen, waardoor de komende weken voor jou fijn zullen voelen. Je voelt je gesterkt waardoor jij jezelf beter weet te uiten en sterker in je schoenen komt te staan. Door dit extra stukje zelfvertrouwen moet je niet raar op staan te kijken als je ineens acties buiten je comfortzone neemt.