Talkies test

Premium Health Check

Zal het aan de coronaperiode liggen dat ik chronisch moe ben, of heb ik ergens een vitaminetekort? Ik slik elke dag wel supplementen (denk: visolie, magnesium, biotine, vitamine B12), omdat ik denk dat mijn lijf dit wel kan gebruiken, ook gezien ik geen vlees eet. Met deze vraag in mijn achterhoofd leek het me een goed idee mijn bloed eens uitgebreid te laten onderzoeken. Talkies test de Premium Health Check!

Perfect Health verkoopt hoogwaardige supplementen op basis van medische diagnostiek. Wat eigenlijk betekent dat ze bloedonderzoek combineren met persoonlijke supplementen. Zo hoef je eigenlijk alleen maar te slikken wat je lichaam echt nodig heeft en niet wat jij denkt dat je lichaam nodig heeft – een wezenlijk verschil. Perfect Health wil door kennis te delen over supplementen, bloedonderzoek en optimale spiegels zoveel mogelijk awareness genereren en mensen inzicht geven dat je zelf in controle bent. En dit ook preventief door middel van een bloedonderzoek een keer per jaar kunt controleren. Gezondheid is nu belangrijker dan ooit! En lees vooral verder, want we hebben er ook nog even een kortingscode bijgedaan, you’re welcome.

Goed, bloedtest gedaan in de buurt, aardig wat buisjes vol. Al binnen een dag krijg ik een mailtje dat de onderzoeksresultaten van de Premium Health Check klaarstaan in het Perfect Lab-portaal. Je krijgt een eigen online omgeving waar je anytime kunt inloggen om je resultaten nog eens in te zien bijvoorbeeld. Gezien de onderzoeksresultaten redelijk technisch zijn (wel staat vrijwel alles op ‘groen’), plan ik een telefonische afspraak met Perfect Lab om mijn bloedwaarden te bespreken. Tijdens dit telefonische gesprek lopen we alle onderzoeksresultaten zorgvuldig na en lichten ze alles van A tot Z toe. Daarbij is het eveneens mogelijk om – desgewenst – een holistisch leefstijl- en voedingsadvies met voedingssupplementen op maat van Perfect Health af te nemen.

Na het telefoongesprek van een uur krijg ik ook via de mail nog even de informatie omtrent mijn bloeduitslag. Al met al zag het er gelukkig goed uit, de belangrijkste aandachtspunten zijn:

  • Nierwaarde: Mijn nierwaarde is minimaal verlaagd. Ze raden aan voldoende en consequent dagelijks water te drinken (1,5-2L) – dit schiet er bij mij nogal eens in. Voortaan zet ik een karaf water op m’n desk die ik zeker twee keer ga vullen, en ik compenseer met mijn kop koffie met een glas water of thee.
  • LDL-cholesterol: Mijn LDL-cholesterol is voor mijn leeftijd (34) toch iets hoger dan verwacht. Mogelijk is dit familiair. Ze raden aan dit goed in de gaten te houden en de controles erin te blijven houden om dit risico in het oog te houden. Daarnaast zoveel mogelijk gezond en gevarieerd eten, naast voldoende beweging behouden.
  • Vitamine D: Verder was mijn Vitamine D suboptimaal, mogelijk vanwege al het thuiswerken. Vitamine D heeft nut omtrent bothuishouding en immuunsysteem. Vanwege mijn vitamine D is het van belang te starten met ondersteunende aanvulling; een hoog gedoseerde vitamine D3-gelbol (75 microgram). De reden waarom dit een gelbol is, is omdat vitamine D3 een vetoplosbare vitamine is, welke tot zijn recht komt in een vettige omgeving.
  • Omega 3: Om het transport en de opname van de vitamine D3 te bevorderen is een omega 3-visoliecapsule van belang. Tevens is het voor de cholesterol een waardevolle aanvulling, het ondersteunt het HDL-cholesterol, maar deze essentiële vetzuren doen daarnaast nog veel meer. Denk aan ondersteuning van zicht, hersenfunctie, werking van het hart en bloeddrukondersteuning. Ook is het zo dat tegenwoordig het lichaam mogelijk te weinig omega 3 binnen krijgt. Dit komt doordat de vis van tegenwoordig veelal kweekvis is welke minder omega 3 bevat. Hierdoor is de verhouding omega 3-6-9 uit balans geraakt. Wel is het belangrijk om de basis in de voeding te behouden als het gaat om vis, noten en bijvoorbeeld avocado’s.
  • Magnesium: Er kan een magnesiumtekort ontstaan op het moment dat er langdurig te weinig vitamine D in het lichaam aanwezig is of bij stress. Dit kan klachten veroorzaken zoals spierkrampen, spierspanning en slecht slapen. Het is in elk geval erg belangrijk dat er voldoende magnesium in het lichaam is.

Het programma dat mij wordt geadviseerd ter optimalisatie van mijn gezondheid is: Vitamine D3-Forte, Premium Multi Complex, Alaska Omega 3+ Forte en Triple Magnesium Support. Dit betekent vier supplementen per dag, prima te doen, en minder dan de supplementen die ik nu (gewoon lukraak) slikte, zonder enig besef te hebben van wat mijn lichaam nou eigenlijk echt nodig heeft. Zoals besproken is het belangrijk om combinaties van vitamines te maken, omdat de meeste synergetisch werken. Langdurige ondersteuning is hier vooral van belang om de spiegels optimaal te houden, vandaar dat een controle wordt aangeraden. Na een jaar heb ik een feedbackgesprek zodat we het vervolg kunnen bepalen en/of bespreken. Ook evalueren we over drie maanden om te zien hoe de huidige supplementen bevallen. Ook kun je je bloed weer laten prikken na een jaar om zo ook de nieuwe waardes te bespreken en vergelijken. Op basis daarvan geven ze een advies over een vervolg. Indien waardes zijn verbeterd is het verstandig om therapietrouw te blijven, omdat anders wederom tekorten aan bepaalde nutriënten kunnen ontstaan die leiden tot verstoringen van deze waarde(s). Bovendien bevat het programma daarnaast ook een breed spectrum essentiële nutriënten (vitamines, mineralen, vetzuren) die een goede algemene gezondheid bevorderen.

En over die algehele vermoeidheid… is het heel lastig te zeggen gezien dit vaak een combinatie van factoren is. Stress, vitamine D, magnesium, B-vitamines, beweging, voeding, slaap, maar ook het feit dat ik gezien corona toch een andere lifestyle hanteer spelen een rol hierbij. Toch maar weer even richting de gym!

Al met al heb ik de Premium Health Check als zeer positief ervaren. Het is méér dan een bloedonderzoek, het is echt een soort APK voor je lijf. Nu weet ik precies waar mijn lichaam behoefte aan heeft en kan ik doelgericht werken aan mijn gezondheid. Ik blijf dit er dan ook zeker inhouden. Ready, set, GO!

Wil je ook een keer zo’n Premium Health Check doen? Ga dan naar www.perfecthealth.nl en gebruik deze kortingscode: Talkies20% (deze code is geldig t/m 1 augustus).

Tekst Sanne van Kuijck